Είστε εδώ

Παπαδημούλης: Ήττα σοκ για τον ΣΥΡΙΖΑ! Δεν τίθεται θέμα ηγεσίας όταν έχεις σε ένα μήνα εκλογές

Την εκλογική συντριβή καλείται να διαχειριστεί ο ΣΥΡΙΖΑ την επομένη των εκλογών, με τον Δημήτρη Παπαδημούλη, να ξεκαθαρίζει πως δεν τίθεται θέμα ηγεσίας πριν τις δεύτερες κάλπες.

«Μετά τις εκλογές θα κάνουμε ταμείο και εκτιμώ ότι τα συλλογικά μας όργανα θα δρομολογήσουν και μια διαδικασία συνεδριακή έκτακτη» τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για ήττα – σοκ για το κόμμα του.

Όπως είπε στον Σκάι, ο κ. Παπαδημούλης, «οι δημοσκοπήσεις έδιναν μέχρι και την Παρασκευή προ των εκλογών, 6 με 7 μονάδες διαφορά. Εμείς είχαμε θέσει τον στόχο της πρωτιάς και πιστεύαμε ότι θα πάμε καλύτερα από τις δημοσκοπήσεις.

Και το αποτέλεσμα είναι 20 μονάδες διαφορά. Άρα είναι μια ήττα-σοκ και δείχνει ότι πέρα από αδυναμίες και λάθη στη διάρκεια της τετραετίας, είχαμε μια αποσυσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες εβδομάδες που δεν τις έπιασαν ούτε τα ραντάρ των δημοσκόπων, ούτε εμείς. Επίσης, είναι σε αναντιστοιχία με το κλίμα που παίρναμε στις συγκεντρώσεις».

Πρόσθεσε δε πως «αυτό το βουβό κλίμα δεν εκφράστηκε με διαμαρτυρία εναντίων της κυβερνητικής πολιτικής αλλά με αποσυσπείρωση στον χώρο της δημοκρατικής αντιπολίτευσης».

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδημούλη, «για τον ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει πλέον ένας στόχος: Στις εκλογές που γίνονται σε έναν μήνα, με επικεφαλής τον Τσίπρα, εν κινήσει να κάνουμε τις διορθώσεις που θα μας κάνουν να πάμε καλύτερα».

Οπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αντιμετωπίσει αυτή την ήττα-σοκ ενισχύοντας τη συλλογικότητά του και τη συνοχή του και επενδύοντας στο μέλλον, ενώ ξεκαθάρισε πως «δεν τίθεται θέμα ηγεσίας όταν έχεις σε έναν μήνα εκλογές».

Πρόσθεσε δε πως «μετά τις εκλογές θα κάνουμε ταμείο και πιστεύω, εκτιμώ ότι τα συλλογικά μας όργανα θα δρομολογήσουν και μια διαδικασία συνεδριακή έκτακτη.

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο ηγέτης που ανέβασε το κόμμα από το 4-5 στο 35 και στην κυβέρνηση και παραμένει ένα μεγάλο κόμμα παρά την μεγάλη μας ήττα. Εκλέχθηκε (ο Αλέξης Τσίπρας) με 99% πρόσφατα από πολλούς και αυτή τη στιγμή με τη σύμφωνη γνώμη όλων μας, είναι επικεφαλής αυτής της προσπάθειας».

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδημούλη, «πρέπει να επενδύσουμε στη συλλογικότητα -το αρχηγικό πρότυπο δεν ταιριάζει στον χώρο μας.

Επίσης θα ήταν χρήσιμο, κατά την προσωπική μου γνώμη, να αξιοποιήσουμε μερικά στελέχη της νέας γενιάς δίπλα στον Τσίπρα που τα ανέδειξε η λαϊκή ψήφος, Έφη Αχτσιόγλου, Αλέξης Χαρίτσης, Νάσος Ηλιόπουλος και να χτίσουμε ως αντιπολίτευση αξιοπιστία με ένα σχέδιο πιο σαφές γιατί στο 2023, δεν είναι 2015» .

Πηγή: in.gr

Μια σκέψη στο “Παπαδημούλης: Ήττα σοκ για τον ΣΥΡΙΖΑ! Δεν τίθεται θέμα ηγεσίας όταν έχεις σε ένα μήνα εκλογές

  1. Άλλο ένα ΟΥΦΟ, έχει και το θράσος να κάνει υποδείξεις πως θα πορευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτός ο ΑΝΟΥΣ που δεν κατάλαβε το πόσο ζημιά έκανε στο κόμμα, μη ψηφίζοντας την χρηματοδότηση του τείχους του ΕΒΡΟΥ από την ΕΕ. Άδειασέ μας την γωνιά γραφικέ, μαζί με κάτι Κατρούγκαλους, ΘΕΑΝΩ, χαντακώσατε τις ελπίδες του κάθε αριστερού πολίτη .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *