Είστε εδώ
Home > FAQ stuff > Πανστρατιά αύριο έξω από το ΣτΕ που θα κρίνει αν το νερό (ΕΥΔΑΠ) θα παραμείνει Δημόσιο αγαθό ή θα πάει κι αυτό σε κανά “περίεργο” fund όπου απασχολούνται κυβερνητικοί γόνοι …

Πανστρατιά αύριο έξω από το ΣτΕ που θα κρίνει αν το νερό (ΕΥΔΑΠ) θα παραμείνει Δημόσιο αγαθό ή θα πάει κι αυτό σε κανά “περίεργο” fund όπου απασχολούνται κυβερνητικοί γόνοι …

Ηομαλή και αδιάλειπτη υδροδότηση της πρωτεύουσας και του Λεκανοπεδίου Αττικής, απειλείται με την απόφαση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών να παραχωρήσει σε ιδιώτες με ΣΔΙΤ τη Διαχείριση, Λειτουργία και συντήρηση του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος (Ε.Υ.Σ.) Αθήνας επισημαίνει η Πρωτοβουλία για τη Διασφάλιση της Δημόσιας Διαχείρισης του Νερού.

Η Πρωτοβουλία καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη στις 9:30 έξω από το ΣτΕ, όπου θα συζητηθεί η προσφυγή των Συλλόγων της ΕΥΔΑΠ και πολιτών κατά της παράδοσης μέσω ΣΔΙΤ σε ιδιώτες του ΕΥΣ Αττικής.

Η παράδοση σε ιδιώτες του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος μέσω ΣΔΙΤ, αποτελεί, όπως επισημαίνει, περαιτέρω τεμαχισμό της ενιαίας διαχείρισης του κύκλου του νερού της Αττικής και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην απαξίωση των υδραγωγείων μεταφοράς νερού, στην υποβάθμιση της ποιότητας του πόσιμου νερού και στην αύξηση της τιμής του νερού όπως προκύπτει από τη διεθνή εμπειρία.

Παράλληλα η απόφαση αυτή της κυβέρνησης Μητσοτάκη,  αυξάνει την επισφάλεια στην ομαλή υδροδότηση και στα υδραγωγεία μεταφοράς νερού και προκαλεί αβεβαιότητα στο εργασιακό μέλλον των υπαλλήλων που επί σειρά ετών εργάζονται και προσφέρουν για την αδιάλειπτη λειτουργία του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος της Αθήνας.

«Ζητάμε άμεσα να σταματήσει η διαδικασία Εκποίησης του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος (Ε.Υ.Σ) σε ιδιωτικά συμφέροντα. Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και συνδέεται με την ύπαρξη και την ευημερία του ανθρώπου», καταλήγει η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας.

 

Πηγή: avgi.gr

Κάποτε με έλεγαν "Ιανό". Κάπου αλλού με είπαν "α-χειρο-ήθη". Αλλού "κ Διευθυντή"... - Μα ποιος είσαι, τελοσπάντων ;;; - Ήμουν κάποιος άλλος. Μα τώρα άλλαξα, ρόλο... ( Επάγγελμα Ρεπόρτερ, 1975 / Μικελάντζελο Αντονιόνι / Μαρία Σνάιντερ - Τζακ Νίκολσον ) Κύριες και κύριοι, με περηφάνεια σας παρουσιάζω τον ... Χάρη Ζ.! (Και σας υπόσχομαι ... πολλά "όργια σε αυτήν την βίλλα"!).

Leave a Reply

twelve + nineteen =

Top