Είστε εδώ
Home > FAQ news > Πανικός στο Μαξίμου για την Εξεταστική – «Αχυράνθρωπος» ο Γ. Κεφαλογιάννης, Γεραπετρίτης – Δημητριάδης θα κινούν τα νήματα! Εντολή για «ξεπέτα» πριν το τέλος του χρόνου – Η σύνθεση της Επιτροπής για λίστα Πέτσα και Opinion Poll

Πανικός στο Μαξίμου για την Εξεταστική – «Αχυράνθρωπος» ο Γ. Κεφαλογιάννης, Γεραπετρίτης – Δημητριάδης θα κινούν τα νήματα! Εντολή για «ξεπέτα» πριν το τέλος του χρόνου – Η σύνθεση της Επιτροπής για λίστα Πέτσα και Opinion Poll

Οριστικοποιήθηκαν τα μέλη της Εξεταστικής για τις λίστες Πέτσα και την δημοσκοπική Opinion Poll, με την Επιτροπή να απαρτίζεται από 29 βουλευτές. Οι 15 θα προέρχονται από την πλειοψηφία, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση θα διαθέσει 8 βουλευτές. Το ΚΙΝΑΛ θα εκπροσωπηθεί από 2 βουλευτές, ενώ από 1 δικαιούνται ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ομίλου Κουρτάκη, στο site powergame.gr, ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, που θα είναι ο πρόεδρος της ΝΔ στην Επιτροπή, εκτελεί μάλλον καθήκοντα «αχυράνθρωπου», ενώ τα νήματα θα κινεί το δίδυμο Γεραπετρίτης – Δημητριάδης, χωρίς να είναι μέλη της Επιτροπής.

«Χθες ένα μάτι τον (σ.σ τον Γ. Κεφαλογιάννη) είδε να βγαίνει από την πλαϊνή πόρτα του Μαξίμου, όπου προφανώς συμμετείχε σε άτυπη σύσκεψη ενόψει της έναρξης των εργασιών της Επιτροπής. Βλέπετε χθες, στο κυβερνείο έγινε μια τέτοια σύσκεψη με τη συμμετοχή του καθηγητή και υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου στη Βουλή Μιχάλη Μπεκίρη. Στην κυβερνητική σύσκεψη μετείχε και ο Γρηγόρης Δημητριάδης», σημειώνει ο Γ. Κουρτάκης.

Μάλιστα, λίγο παρακάτω φαίνεται πως το Μαξίμου βρίσκεται σε κατάσταση πανικού, καθώς όπως αποκαλύπτει ο Όμιλος Κουρτάκη, δόθηκε εντολή για… «ξεπέτα» της Εξεταστικής επιτροπής για τη λίστα Πέτσα και την Opinion Poll: «Εκείνο που γνωρίζω είναι ότι η οδηγία που έχει δοθεί (κεντρικά) προβλέπει το πέρας των εργασιών της Εξεταστικής πριν από το τέλος του χρόνου».

Έτσι, η σύνθεση της Εξεταστικής Επιτροπής για τη λίστα Πέτσα και τη δημοσκοπική Opinion Poll, έχει διαμορφωθεί ως εξής:

Από τη ΝΔ, επέλεξαν πρόεδρο της επιτροπής τον Γιάννη Κεφαλογιάννη. Εισηγήτρια αναμένεται να ανακοινωθεί η Κατερίνα Παπακώστα, και μέλη οι Γιάννης Ανδριανός, Παρασκευή Βρυζίδου, Δημήτρης Μαρκόπουλος, Γιάννης Μελάς, Τάσος Μπαρτζώκας, Χριστόφορος Μπουτσικάκης, Ανδρέας Νικολόπουλος, Μπάμπης Παπαδημητρίου, Βασίλης Σπανάκης, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, Βασίλης Υψηλάντης και Φίλιππος Φόρτωμας.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ, εισηγητής αναμένεται να τοποθετηθεί ο Γιαννης Ραγκούσης και μέλη θα είναι οι Μαριος Κάτσης, Νατάσα Γκαρά, Βασιλης Κόκκαλης, Γιώργος Τσίπρας, Θεοδωρα Τζάκρη, Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης και Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

Από τα υπόλοιπα κόμματα, σύμφωνα με πληροφορίες το ΚΙΝΑΛ αναμένεται να τοποθετήσει τον Γιώργο Καμίνη εισηγητή και πιθανότατα τον Μιχάλη Μπιάγκη ως μέλος. Στο ΚΚΕ θα αναλάβει η Μαρία Κομνηνάκα, σε Ελληνική Λύση, ο Βασίλης Βιλιάδρος ενώ στο ΜέΡΑ 25 ο Κλέων Γρηγοριάδης. Αναμένεται να αποφασισθεί ποιος από τους δύο ανεξάρτητους βουλευτές, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος ή η Κωνσταντίνα Αδάμου, θα μετέχουν στις εργασίες της Επιτροπής.

Leave a Reply

8 + one =

Top