Είστε εδώ

Όταν Το Βήμα του Ψυχάρη φωτογράφιζε τον Κυριάκο για “συναλλαγές” με τον Χριστοφοράκο της Siemens. Η Μαρέβα, η βίλα κοψοχρονιά στην Τήνο και η οφ-σορ της Siemens

Το 2008 η ναυαρχίδα του συγκροτήματος Λαμπράκη, Το Βήμα, είχε πολλά ” εύλογα ” αναπάντητα ερωτήματα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την εμπλοκή του ονόματός του με ” πρωταγωνιστές ” της υπόθεσης της Siemens, όπως ( σωστά ) προέκυπταν από τη δημοσιογραφική έρευνα και το ρεπορτάζ. Αφορμή η περίεργη σύμπτωση της απόκτησης το 2002, από την τότε ( και ξανά τώρα ) σύζυγο του Κυριάκου Μαρέβα Γκραμπόφσκι, βίλας-φιλέτο στην Τήνο, από κοινού σε οικόπεδο με τον ” ισχυρό άντρα ¨και διαχειριστή των ” μαύρων ταμείων ” της γερμανικής εταιρείας στην Ελλάδα, φυγόδικο ( σήμερα ) Μιχ Χριστοφοράκο και το τότε υψηλόβαθμο στέλεχος Διονύση Δενδρινό. Και μάλιστα η σύζυγος του προέδρου της ΝΔ φαίνεται να αγόρασε περιουσία της τάξης του 1,5 εκατ ευρώ αντί του εξευτελιστικού ποσού των 62.486 ευρώ, και μάλιστα από οφ-σορ του εξωτικού Αγίου Βικεντίου …
Γράφει στο ρεπορτάζ ( τότε ) η εγκυρη εφημερίδα :
” … Μόλις μία εβδομάδα νωρίτερα (στις 28 Μαΐου 2002) στην ίδια περιοχή, η τότε σύζυγος του κ. Κυρ. Μητσοτάκη, κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι , προβαίνει στην αγορά αγροτεμαχίου οκτώ στρεμμάτων, στο οποίο αργότερα οικοδομεί μια παραδοσιακή εξοχική κατοικία. Το ζεύγος Μητσοτάκη έχει γείτονες το ζεύγος Δενδρινού και τους ιδιοκτήτες της εξωχώριας εταιρείας Μystras Ηolding, βασικός μέτοχος της οποίας λέγεται ότι είναι ο κ. Χριστοφοράκος, ο οποίος κατάγεται από τη φερώνυμη ιστορική περιοχή της Πελοποννήσου. Η offshore εταιρεία αγοράζει αγροτεμάχιο 5,2 στρεμμάτων, το οποίο είναι όμορο με το αγροτεμάχιο του ζεύγους Δενδρινού. Αξίζει να αναφερθεί ότι όλα τα συμβόλαια επικυρώνει ο συμβολαιογράφος κ. Στεφανάκος.
Οι δεσμοί που συνέδεαν τον κ. Μητσοτάκη και την πρώην σύζυγό του με τα υψηλόβαθμα στελέχη της Siemens είναι στενοί. Ο κ. Μητσοτάκης συνδέεται φιλικά με τον κ. Χριστοφοράκο, όπως και η πρώην σύζυγός του, η οποία εργάζεται στο εν Αθήναις παράρτημα της Το συμβόλαιο αγοράς αγροτεμαχίου, από την κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι (φωτογραφία) στις 28 Μαΐου 2002, οκτώ στρεμμάτων στη θέση Χαλακιά Αγιος Πέτρος του Δήμου Εξωμβούργου, στο οποίο αργότερα οικοδομεί μια παραδοσιακή εξοχική κατοικία Deutsche Βank, επικεφαλής του οποίου είναι η κυρία Δενδρινού. Δύο χρόνια αργότερα, στις 7 Σεπτεμβρίου 2004, η κυρία Δενδρινού αγοράζει με δάνειο 190.000 ευρώ αγροτεμάχιο στον οικισμό Τριαντάρο (στη θέση Δάφνη). Το συμβόλαιο υπέγραψε και πάλι ο συμβολαιογράφος Αθηνών κ. Στεφανάκος.
Mareva Tinos
Η επενδυτική παρουσία του κ. Χριστοφοράκου στην Τήνο αρχίζει στις 14 Οκτωβρίου 2003. Το πανίσχυρο στέλεχος της Siemens αγοράζει στον Τριαντάρο οικόπεδο 370 τ.μ., με κατοικία 88 τ.μ. Οπως στην περίπτωση του κ. Δενδρινού, πωλητής είναι ο αρχιτέκτονας-μηχανικός κ. Βαφειάδης. Την ίδια ημέρα ο κ. Χριστοφοράκος προβαίνει σε μία ακόμη αγορά στον Τριαντάρο. Στην κυριότητά του πέρασε οικόπεδο 200 τ.μ., με κατοικία 71 τ.μ. Πωλητής εκ νέου ο κ. Βαφειάδης.
Στις 26 Μαρτίου 2005 αγοράζει το 1/2 αγροτεμαχίου, συνολικής έκτασης 57 στρεμμάτων, στη θέση Χαλακιές του δημοτικού διαμερίσματος της Καρδιανής. Εναν χρόνο αργότερα, στις 10 Ιουνίου 2006, αγοράζει αγροτεμάχιο 16 στρεμμάτων στην περιοχή Αγιος Πέτρος – Χαλακιές του Δήμου Εξωμβούργου, το οποίο βρίσκεται πάνω στον αιγιαλό.
Για τις προαναφερόμενες αγορές ο κ. Χριστοφοράκος, όπως προκύπτει από το υποθηκοφυλακείο της Τήνου, έλαβε δάνειο από τη Siemens ύψους 860.000 ευρώ! Αξίζει να αναφερθεί ότι το δάνειο μεταξύ Siemens και Χριστοφοράκου υπεγράφη στις 19 Δεκεμβρίου 2001, ενώ οι αγορές ακινήτων στην Τήνο άρχισαν δύο χρόνια αργότερα, το 2003. Το 2005 δε, ο κ. Χριστοφοράκος, μετά τις επενδύσεις που έκανε τη χρονιά αυτή στην κτηματαγορά της Τήνου, προέβη σε προσημείωση των ακινήτων του, λόγω του δανείου!
«Η προσημείωση είναι τουλάχιστον περίεργη» υπογραμμίζεται με νόημα από νομικούς κύκλους. «Δεν μπορεί το δάνειο να δίδεται το 2001 και η αξίωση της Siemens να εκδηλώνεται τέσσερα χρόνια αργότερα.Εκτός κι αν προχρονολόγησαν το ιδιωτικό συμφωνητικό του δανείου, και προκειμένου να του δώσουν μια νομιμοφάνεια, προχώρησαν στην προσημείωση ακινήτων».
Η offshore εταιρεία που το πούλησε λέγεται Mistras Holding Limited με έδρα το φορολογικό παράδεισο του Αγίου Βικέντιου και ΑΦΜ 800300662.
Σύμφωνα με την kontranews το διπλανό οικόπεδο, στην μαγευτική Τήνο, το αγόρασε ο Μιχ. Χριστοφοράκος της Siemens με 810.000 ευρώ. Το παραδιπλανό το πήρε ο Δενδρινός της Siemens με 810.000 και έχτισαν 3 τεράστιες βίλες. . Εν τούτοις η σύζυγος του προέδρου της ΝΔ Κυρ Μητσοτάκη το αγόρασε μόλις 62.486 ευρώ
Υπενθυμίζεται ότι οι κύριοι Χρστοφοράκος και Δενδρινός ήταν οι διαχειριστές των μαύρων ταμείων της Siemens.
Πρόκειται για offshore εταιρεία, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες τη εφημερίδας στήθηκε από τους διαχειριστές των μαύρων ταμείων της Siemens, προκειμένου να ξεπλένουν το μαύρο χρήμα από τις μίζες μέσω της αγοράς οικοπέδων – φιλέτων στα ελληνικά νησιά. Η εν λόγω παράκτια εταιρεία του Αγίου Βικεντίου που φαίνεται πώς λειτουργούσε ως πλυντήριο και αγόρασε μια έκταση φιλέτο στην Τήνο.
Στη συνέχεια το ένα τρίτο της έκτασης μεταβιβάστηκε στο διευθύνοντα σύμβουλο της Siemens ΕΛΛΑΣ τον γνωστό Μιχάλη Χριστοφοράκο, ο οποίος καταζητείται τώρα από την ελληνική Δικαιοσύνη, ενώ αγοραστής εμφανίζεται και το επίσης υψηλόβαθμο στέλεχος της Siemens, ο Δενδρινός και η σύζυγός του. Το τρίτο πρόσωπο που εμφανίζεται ως αγοραστής είναι η Μαρέβα Γκραμπόφσκι δηλαδή η γυναίκα του Κυριάκου Μητσοτάκη! Το σκάνδαλο στη συναλλαγή δεν είναι ότι η σύζυγος ενός πολιτικού αγοράζει μαζί με τους διαχειριστές των μαύρων ταμείων της Siemens, μια έκταση φιλέτο και μάλιστα από μια σκοτεινή offshore εταιρεία. Αυτό που σοκάρει στην κυριολεξία είναι το τίμημα το οποίο ισχυρίζεται ότι κατέβαλε η Μαρέβα Μητσοτάκη. Ο Χριστοφοράκος φαίνεται από τα συμβόλαια ότι κατέβαλε 810.000 ευρώ για το ένα από τα τρία οικόπεδα. Το δεύτερο με τα ίδια χρήματα φαίνεται ότι το «αγόρασε» ο Δενδρινός της Siemens με τη γυναίκα του και κατέβαλλε πάλι 810.000 ευρώ, ενώ το τρίτο οικόπεδο, και τα τρία ίδιας ακριβώς έκτασης, το αγόρασε η Μαρέβα και έδωσε μόνο 62.485 ευρώ!
Αγόρασε δηλαδή ένα ακίνητο που εκτιμάται ότι έχει αξία 1,5 εκατομμύρια ευρώ για πενταροδεκάρες, ή όσο κάνει ένα καλό αυτοκίνητο! Προφανώς κάποιος, ή κάποια αποφάσισαν να κάνουν κάποιο … δώρο στην οικογένεια Μητσοτάκη! Μόνο που αυτοί οι κάποιοι, αποδείχτηκε ότι είχαν κατακλέψει το ελληνικό δημόσιο και διακίνησαν μίζες δισεκατομμυρίων από τα μαύρα ταμεία της Siemens. Είναι επίσης γνωστές οι σχέσεις της οικογένειας Μητσοτάκη, διαχρονικά με το γερμανικό παράγοντα, αλλά και με τους υπεύθυνους της Siemens στην Ελλάδα. Άλλωστε ο Χριστοφοράκος ήταν χορηγός ακόμα και στα τηλεφωνικά κέντρα και τις οικιακές συσκευές που χρειάζονται η μεγάλη πολιτική οικογένεια.
Και μόνο η εμπλοκή του Χριστοφοράκου και Δενδρινού καθιστά τη συναλλαγή περίεργη. Όπως επίσης περίεργη είναι και η αγορά από μια offshore εταιρεία, η οποία έχει έδρα στο φορολογικό παράδεισο, του Αγίου Βικέντιου που όλοι γνωρίζουν ότι την είχε στήσει ο Μιχάλης Χριστοφοράκος για να ξεπλένει το μαύρο χρήμα από τις μίζες της Siemens. Εξάλλου ο Δενδρινός το λέει ξεκάθαρα στους ανακριτές ότι η offshore του Αγίου Βικέντιου ανήκε στον Μιχάλη Χριστοφοράκο.
Η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη Μαρέβα Γκραμπόφσκι με δήλωσή της για το πώς απέκτησε το οικόπεδο στην Τήνο υποστηρίζει ότι το αγόρασε με δικά της χρήματα, ότι ο σύζυγός της “δεν έχει καμιά σχέση” και ότι “μόνη ανάμειξη του Μιχ. Χριστοφοράκου και της Ελένης Δενδρινού, συζύγου του στελέχους της Siemens Διονύση Δενδρινού, είναι ότι αγόρασαν τα γειτονικά ακίνητα από τους ίδιους πωλητές την ίδια χρονική περίοδο”.
Βέβαια παραμένουν όπως υπονοεί και το ρεπορτάζ του Βήματος, αναπάντητα δημοσιογραφικά ερωτήματα που αποτελούν ” μαύρη τρύπα ” σε μια υπόθεση που ακουμπά τα ” μαύρα ταμεία ” της Siemens στην Ελλάδα: Γιατί μια σύζυγος βουλευτή αγοράζει το ένα τρίτο οικοπέδου από μια off shore εταιρεία και μάλιστα όταν οι άλλοι δύο ” συνδικαιούχοι ” στο οικόπεδο δεν ήταν καθόλου τυχαία πρόσωπα; Αυτό δεν αφήνει υποψίες ότι υπήρχαν δεσμοί ανάμεσα στην οικογένεια Μητσοτάκη και τους Χριστοφοράκο – Δενδρινό – Siemens ;;;
Ανακριτής ( σε Δενδρινό ) : Γνωρίζετε την ύπαρξη της εταιρείας Mistras;
Δενδρινός : Ναι, τη γνωρίζω. Η Mistras φαίνεται ότι έχει στην κυριότητά της 10 στρέμματα στην Τήνο, που στην πραγματικότητα ανήκουν στον κ. Χριστοφοράκο.

One thought on “Όταν Το Βήμα του Ψυχάρη φωτογράφιζε τον Κυριάκο για “συναλλαγές” με τον Χριστοφοράκο της Siemens. Η Μαρέβα, η βίλα κοψοχρονιά στην Τήνο και η οφ-σορ της Siemens

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *