Είστε εδώ
Home > FAQ stuff > Όταν το Πεδίο του Άρεως γίνεται τα νέα “Εξάρχεια”…

Όταν το Πεδίο του Άρεως γίνεται τα νέα “Εξάρχεια”…

Το Πεδίο του Άρεως παίρνει τον τελευταίο καιρό (μιντιακώς) διαστάσεις που προσεγγίζουν την έκταση του Δήμου Αθηναίων…

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν, εσχάτως, στο Πεδίο του Άρεως. Το οποίο Πεδίο έχει γίνει, εσχάτως, πολύ «in» σε ορισμένους κύκλους, που μάλιστα ξεπερνούν και τους συστηματικά και καθολικά (αλλά μόνο μετά τον Σεπτέμβριο του 2014 που ανέλαβε την ευθύνη του Πάρκου η νέα διοίκηση Δούρου) διαμαρτυρόμενους. Το θέμα φαίνεται να απασχολεί και τον πανταχού παρόντα ΣΚΑΪ, με τους δημοσιογράφους του να έχουν περιορίσει το ενδιαφέρον τους για την πόλη των Αθηνών, στο εξής ένα σημείο. Ναι, καλά το μαντέψατε. Το Πεδίο του Άρεως. Και από κοντά και οι διάφορες, «αδέκαστες», «ενημερωτικές» (λέμε τώρα) ιστοσελίδες, που με κάθε ευκαιρία, ανεβάζουν τίτλους που έχουν μέσα το… «Πεδίο του Άρεως». Όπως λέμε «διά πάσαν νόσον…»;

Έτσι έγινε και σήμερα το πρωί, με την είδηση που δημοσίευσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σχετικά με καταγγελία γυναίκας, ότι καθώς περπατούσε στην οδό Θεριανού, στου Γκύζη, άγνωστος δράστης της επιτέθηκε και με την απειλή μαχαιριού προσπάθησε να την βιάσει. Αρχικά η είδηση σε ιστοσελίδες έπαιζε ως απόπειρα βιασμού «δίπλα στη ΓΑΔΑ». Όσο όμως περνούσε η ώρα, η είδηση άρχισε να «ροβολάει» προς, ναι, ναι, το Πεδίο του Άρεως, το οποίο πλέον έχει πάρει τις διαστάσεις κανονικής γειτονιάς, στην οποία ανήκουν, σύμφωνα με τους… φωστήρες, όλοι οι γύρω του δρόμοι, όπως π.χ. η οδός Μαυρομματαίων, όπου ο ΣΚΑΪ μας ενημέρωσε σήμερα ότι ένοικοι πολυκατοικίας «στο Πεδίο του Άρεως» ζουν σχεδόν σε ομηρία, υπό το φόβο εγκληματιών κ.λπ., κλπ. Εν πάση περιπτώσει, το θέμα της απόπειρας βιασμού κατά τις 9 το πρωί είχε πλέον εγκατασταθεί για τα καλά στο πιο in σημείο και νέα γειτονιά της Αθήνας, στο… Πεδίο του Άρεως. Η ΓΑΔΑ και η περιοχή του Γκύζη είχαν πάει περίπατο.

Το φαινόμενο βέβαια δεν είναι τυχαίο. Θα θυμάστε ίσως τη δολοφονία του δικηγόρου Ζαφειρόπουλου στην οδό Ασκληπιού, που για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας (ακριβώς όπως συμβαίνει σήμερα με το Πεδίο του Άρεως), έλαβε χώρα «στα Εξάρχεια». Γιατί έτσι «ακουγόταν» καλύτερα. Έτσι περνούσε καλύτερα στην ατζέντα της αντιπολίτευσης. Έτσι μπορούσαν τα κανάλια να παίξουν τρομολαγνικά με το δήθεν «άβατο» των Εξαρχείων. Χθες τα Εξάρχεια, σήμερα το Πεδίον του Άρεως. Ο στόχος κοινός: η εξυπηρέτηση μιας ατζέντας που θέλει να έχουν «παραδοθεί» κομμάτια του δημόσιου χώρου στην «αναρχία», την «ανομία» και όλες τις άλλες φαντασιώσεις των αυτόκλητων υπερασπιστών μιας νομιμότητας κομμένης και ραμμένης σε πολιτικάντικα μέτρα.

Πηγή: left.gr

Leave a Reply

Top