Είστε εδώ

Ορθά έφαγαν “πόρτα” τα ανήλικα προσφυγόπουλα υποστηρίζει το Αρχαιολογικό Μουσείο! Καταρρίπτει τον ισχυρισμό για απουσία ενημέρωσης η συνοδός εκπαιδευτικός

Ορθά θεωρούν οι υπεύθυνοι του Αρχαιολογικού Μουσείου ότι έπραξαν οι εργαζόμενοι που αρνήθηκαν να επιτρέψουν τη δωρεάν είσοδο ανήλικων προσφυγόπουλων που θέλησαν να επισκεφτούν το Μουσείο με το θερινό τους σχολείο, όπως κατήγγειλε το Σάββατο η συνοδός εκπαιδευτικός.

Συγκεκριμένα οι υπεύθυνοι του μουσείου, υποστηρίζουν ότι ορθά ζητήθηκε εισιτήριο μια και η ελεύθερη είσοδος επιτρέπεται σε νέους και νέες έως 18 ετών από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παράλληλα ισχυρίζονται ότι “στους υπαλλήλους του Μουσείου δεν επιδείχθηκε κανένα παραστατικό που θα δικαιολογούσε την έκδοση εισιτηρίου ελεύθερης εισόδου. Δεν υπήρξε έγκυρη προσυνεννόηση με το Μουσείο για τη διευκόλυνση της πρόσβασης αλλά και τη διοργάνωση μιας ουσιαστικής εμπειρίας επίσκεψης, την οποία το Μουσείο θα παρείχε εφόσον αυτό του είχε ζητηθεί“.

Ωστόσο, όπως είχε επισημάνει στην χθεσινή της καταγγελία η εκπαιδευτικός, η υποδιευθύντρια του σχολείου είχε επικοινωνήσει πριν την επίσκεψη με το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο για την επικείμενη επίσκεψη των μαθητών και όπως τόνιζε οι υπεύθυνοι του μουσείου “διαβεβαίωσαν ότι μας περιμένουν και ότι έχει δωρεάν είσοδο για τους μαθητές. Τα παιδιά επισκέπτονταν το μουσείο με την ιδιότητα του μαθητή και όχι του πρόσφυγα ή του ασυνόδευτου ανήλικου”.

Σημειώνεται ότι η εκπαιδευτικός συνοδός στην καταγγελία της επεσήμανε ότι αν και επέδειξε το απαραίτητο έγγραφο του σχολείου με τη σφραγίδα και την υπογραφή του διευθυντή, οι υπεύθυνοι του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου επέμειναν ότι τα παιδιά θα πρέπει να πληρώσουν γιατί δεν προέρχονται από χώρα της ΕΕ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου:

Σχετικά με το συμβάν που έλαβε χώρα στον χώρο υποδοχής κοινού στις 25.6.2021, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο ενημερώνει τα εξής:

Η ελεύθερη είσοδος στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο επιτρέπεται σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που θέτει το ισχύον θεσμικό πλαίσιο για όλα τα δημόσια Μουσεία της χώρας.

Αναλυτική σχετική δίγλωσση ενημέρωση είναι αναρτημένη στην επίσημη ιστοσελίδα του μουσείου: «www.namuseum.gr»

Επιπλέον οι επισκέπτες μπορούν να ενημερωθούν σχετικά και από την ψηφιακή οθόνη στο χώρο υποδοχής του Μουσείου.

Στους υπαλλήλους του Μουσείου δεν επιδείχθηκε κανένα παραστατικό που θα δικαιολογούσε την έκδοση εισιτηρίου ελεύθερης εισόδου. Δεν υπήρξε έγκυρη προσυνεννόηση με το Μουσείο για τη διευκολυνση της πρόσβασης αλλά και τη διοργάνωση μιας ουσιαστικής εμπειρίας επίσκεψης, την οποία το Μουσείο θα παρείχε εφόσον αυτό του είχε ζητηθεί.

Η καταγγελία της εκπαιδευτικού:

«Εκδρομή σχολείου, 25/06/2021
Φτάνουμε στο Εθνικό Αρχαιολογικό μουσείο, ώρα 9.30 το πρωί. Παραδίδω στο γκισέ το έγγραφο του σχολείου με τη σφραγίδα και την υπογραφή του διευθυντή, και ως απάντηση ακούω: «Τι είναι αυτό; Σχολείο είστε;» Απαντώ «ναι, συνεχίζουμε θερινά γλωσσικά μαθήματα στα παιδιά του σχολείου που δεν γνωρίζουν καλά την ελληνική γλώσσα».
«Δεν μπορούν να μπουν αν δεν πληρώσουν. Είναι ευρωπαίοι πολίτες;» Λέω, μα είναι ανήλικοι, μαθητές σχολείου. «Ναι, ΑΛΛΑ δεν είναι ευρωπαίοι πολίτες. Από ποιες χώρες είναι;» Από διάφορες, απαντώ. «Δηλαδή;», ρωτάει. «Από Συρία για παράδειγμα». «Ναι, πρέπει να πληρώσουν». Λέω, «οι πρόσφυγες;; Είναι ασυνόδευτα ανήλικα τα περισσότερα, που ζουν στην Ελλάδα σε ΜΚΟ».
«ΜΚΟ είστε;»
Λέω όχι, σχολείο σας λέω.
«Πρέπει να φωνάξω την υπεύθυνη του μουσείου».
Έρχεται, για να ακολουθήσει η εξής σκαιά συμπεριφορά:
«Έχουν χαρτιά;»
«Δεν γνωρίζω αν έχουν πάνω τους αυτή την στιγμή», της απαντώ, «πρέπει να έχουν».
«Από το πρέπει να έχουν κυρία μου, μέχρι το να έχουν, υπάρχει μεγάλη απόσταση», απαντάει πλέον υψώνοντας τον τόνο της φωνής της, πατώντας πάνω στην δική μου τη στιγμή που προσπαθώ να της εξηγήσω με ευγένεια –και με την ιδιότητα της εκπαιδευτικού- για άλλη μια φορά πως είναι εγγεγραμμένοι μαθητές του σχολείου, φοιτούν κανονικά στο Γυμνάσιο.
«Τι κινήσεις πρέπει να ακολουθήσει το σχολείο, ώστε να επισκεφθούμε το μουσείο δωρεάν, σας ρωτώ για επόμενη φορά».
«Πάρτε στο τάδε τηλέφωνο, δεν μπορείτε να μπείτε τσάμπα χωρίς χαρτιά!», καταλήγει η υπεύθυνη, αποπέμποντάς με μπροστά στα έκπληκτα μάτια των παιδιών που περίμεναν –φυσικά στον καύσωνα- εκτός του μουσείου, όπως ζητήθηκε, για να ακούσουν πως ένα από τα προπύργια του πολιτισμού της Ελλάδας, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, τους απομακρύνει βδελυρά, διατρανώνοντας τον απροκάλυπτο ρατσισμό του. Ελλάδα του 2021.».

με πληροφορίες από avgi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *