Είστε εδώ
Home > FAQ news > Οργή ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Μπάιντεν δίνει F16 στην Τουρκία ενώ ο Μητσοτάκης, ως πιο “πιστός και προβλέψιμος σύμμαχος” παραχωρεί επ’ αόριστον βάσεις»

Οργή ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Μπάιντεν δίνει F16 στην Τουρκία ενώ ο Μητσοτάκης, ως πιο “πιστός και προβλέψιμος σύμμαχος” παραχωρεί επ’ αόριστον βάσεις»

Με οργισμένη ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολιάζει την είδηση ότι ο Τζο Μπάιντεν δίνει «δώρα» στην Τουρκία, καθώς ζητά από το Κογκρέσο να εγκρίνει την αναβάθμιση των τουρκικών F-16, με μετωπική επίθεση στον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος ασκεί την πιο επικίνδυνη εξωτερική πολιτική της μεταπολίτευσης.

Όπως τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην ανακοίνωσή του, «λίγα 24ωρα πριν ο κ. Μητσοτάκης αναχωρήσει για τις ΗΠΑ και τη συνάντηση με τον Πρόεδρο Μπάιντεν, η αμερικανική κυβέρνηση ζητά από τους επικεφαλής του αμερικανικού Κογκρέσου να εγκρίνουν την πώληση F16 στην Τουρκία, σύμφωνα με πληροφορίες του ξένου τύπου».

«Οι ΗΠΑ, λοιπόν, καλούν την Ελλάδα να στέλνει όλο και περισσότερα όπλα στην Ουκρανία, ενώ πουλάνε αεροσκάφη στην Τουρκία με τα οποία πραγματοποιεί δεκάδες υπερπτήσεις σε ελληνικά νησιά».

«Και ο κ. Μητσοτάκης, ως “πιστός και προβλέψιμος σύμμαχος” συγκαλεί αύριο την Εθνική Αντιπροσωπεία προκειμένου να παραχωρήσει στις ΗΠΑ επ’ αόριστον έξι ελληνικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, ενώ περηφανεύεται την εμπλοκή της Ελλάδας στην πρώτη γραμμή της σύγκρουσης με τη Ρωσία» υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και προσθέτει:

«Ο κ. Μητσοτάκης ασκεί – εις βάρος των συμφερόντων του ελληνικού λαού – την πιο επικίνδυνη εξωτερική πολιτική της μεταπολίτευσης, στην πιο κρίσιμη στιγμή για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή μας».

Leave a Reply

twenty − sixteen =

Top