Είστε εδώ

Οργή στο Twitter για την αποφυλάκιση Κορκονέα: «Οι λέξεις “ντροπή” και “Ελληνική Δικαιοσύνη” είναι πλέον ταυτόσημες»…

Η αναγνώριση ελαφρυντικών στον Επαμεινώνδα Κορκονέα, που είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, τον Δεκέμβριο του 2018, και το γεγονός ότι ο πρώην ειδικός φρουρός μπορεί να αφεθεί ελεύθερος, έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου σπάει τα ισόβια και ο Επαμεινώνδας Κορκονέας αναμένεται να αφεθεί άμεσα ελεύθερος.

Η συγκεκριμένη απόφαση έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στο twitter, με τους χρήστες να σχολιάζουν καυστικά την απόφαση που προέκυψε από την ψήφο των ενόρκων.

Την ίδια ώρα, και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος με ανάρτησή του σχολιάζει την απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας που πάγωσε το πανελλήνιο.

Όπως επισημαίνει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ήρθε τη στιγμή που ξεκινούσε η οικονομική κρίση. «Ήταν ένα μήνυμα κινδύνου για μια ολόκληρη γενιά που το κατανόησε και βγήκε μαζικά στους δρόμους σε ολόκληρη την χώρα. Η σημερινή απόφαση δείχνει ξανά ότι για κάποιους αυτή η γενιά συνεχίζει να θεωρείται αναλώσιμη, συνεχίζει να μην έχει μέλλον».

Ο Νάσος Ηλιόπουλος υπογραμμίζει ότι υπάρχει κάτι βαθιά άδικο σε αυτή την απόφαση καθώς αναγνωρίζει «πρότερο σύννομο βίο» σε έναν άνθρωπο που η πολιτεία του έχει εμπιστευτεί την ευθύνη να οπλοφορεί και αυτός επιλέγει να σημαδέψει σε ευθεία βολή και να πυροβολήσει ένα δεκαπεντάχρονο παιδί.

Οι αντιδράσεις είναι έντονες, με τους χρήστες του Twitter να σχολιάζουν την απόφαση που προέκυψε από την ψήφο ενόρκων:

Με πληροφορίες: avgi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *