Είστε εδώ

Οργή Ινδαρέ κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη μετά τη δικαίωσή του: «Στήθηκε μια σκευωρία – Ήταν το μένος μίας παραταξιακής υστερίας» (Video)

Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές τοποθετήθηκε για όλα όσα συνέβησαν την τελευταία τριετία, με αφορμή τη χθεσινή πανηγυρική αθώωσή του, όπως και των δυο γιων του, οι οποίοι που είχαν ξυλοκοπηθεί από αστυνομικούς μέσα στο σπίτι τους στο Κουκάκι το 2019, κατά τη διάρκεια εκκένωσης κατάληψης σε διπλανό κτίριο.

Με παρέμβασή του στον τηλεοπτικό σταθμό Open TV, o σκηνοθέτης κατέγραψε τις δύσκολες στιγμές που πέρασε εκείνος και η οικογένειά του μετά το περιστατικό, σημειώνοντας ότι: «ήμασταν τρία χρόνια σε μία μεγάλη αγωνία με πάρα πολλά προβλήματα πρακτικά και κοινωνικά, στο έλεος κάθε πικραμένου είτε πολιτικού είτε δημοσιολογούντα είτε ανώνυμων που γράφανε για τα παιδιά μου, για εμένα και τη γυναίκα μου απίστευτες βρωμιές».

Παράλληλα, δεν δίστασε να στηλιτεύσει τη στάση που είχαν κρατήσει για την υπόθεση ακόμη και υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη. «Να σας θυμίσω και εκείνες τις μέρες, είναι τραυματικό για αυτό το λέω, κορυφαίοι παράγοντες της πολιτικής ζωής είπαν σε πανελλήνια μετάδοση και επώνυμα πράγματα που αποδεικνύονται πλέον ανυπόστατα. Φαινόταν ότι ήταν το μένος μίας παραταξιακής υστερίας».

Όσον αφορά την καταγγελία γείτονα της οικογένειας, η οποία έφερε στο «φως» το περιστατικό, σημείωσε ότι: «από την πρώτη στιγμή και απόλυτα συνειδητά, από τη στιγμή που είμαστε δαρμένοι και δεμένοι στην ταράτσα μας, ένας γείτονας είχε την ενστικτώδη ετοιμότητα να πατήσει το κουμπί και να γράψει τα λόγια που ένας Έλληνας πολίτης εξέφραζε απόλυτα δομημένα και συγκροτημένα για να υπερασπιστεί τα παιδιά του που υφίσταντο τρομερούς προπηλακισμούς και βία –δεν λέω για τον εαυτό μου τον ίδιο, τη γυναίκα του που έχει βρεθεί στόχος ενός σεξιστικού παραληρήματος από ανθρώπους χωρίς πρόσωπο, από ρόμποκοπ απόλυτα κουκουλωμένους και το μόνο που έβγαινε από το στόμα τους και τις κινήσεις τους ήταν βία και σεξιστικά παραληρήματα σε όλους μας».

«Από την πρώτη στιγμή αυτό το πράγμα είχε τα χαρακτηριστικά της σύγκρουσης ενός πολίτη με μία πλευρά του κράτους που λειτουργούσε πέρα κάθε ορίου, «εντελώς παράλογα. Προσπάθησα να υπερασπιστώ τις αξίες που πιστεύουμε, δεύτερον να τους συνεφέρω, αν μπορεί κανείς να συνεφέρει τέσσερις μανιασμένους αστυνομικούς που δεν μπορείς να καταλάβεις τι τροφοδοτούσε αυτό το μένος– και τρίτον να κινητοποιήσω τη γειτονιά να εμφανιστεί επιτέλους ένας εκπρόσωπος του νόμου, γιατί αυτοί οι αστυνομικοί δεν ήταν, να βάλει τέλος σε αυτόν τον παραλογισμό», αναφέρει για την αντίδρασή του στο μένος των αστυνομικών.

Από την παρέμβαση του Δημήτρη Ινδαρέ δεν έλειψαν οι νέες αναφορές περί του τρόπου με τον οποίον χειρίστηκαν το θέμα πολλοί θεσμοί.

«Θα ήθελα στη σκοτεινή πλευρά του κράτους να προσθέσω ένα ακόμα στοιχείο: οι τέσσερις αστυνομικοί κάνανε προφανώς αυτό που έχουνε μάθει να κάνουνε, δεν θέλω να το σχολιάσω. Οι άνθρωποι αυτοί είχαν μια αποστολή, προφανώς ξέφυγαν, το λέει η εισαγγελέας, το αναγνωρίζει και το δικαστήριο. Το πρόβλημα με τη σκοτεινή πλευρά του κράτους έχει να κάνει με τη συνέχεια. Δεν είναι μια ιστορία μόνο αυθαιρεσίας αστυνομικής, είναι μια ιστορία που στη συνέχεια πολλοί θεσμοί κινητοποιούνται και στήνουν μια σκευωρία που για έναν πολίτη είναι ένα πράγμα απόλυτα εφιαλτικό. Βγαίνουν μέσα από τις ίδιες τις υπηρεσίες, πριν διερευνηθούν τα πραγματικά περιστατικά και κατονομάζουν τους ανθρώπους. Αρχίζουν να φτιάχνουν ένα σενάριο που από την πρώτη στιγμή έχει αντιφάσεις, έχει ανακολουθίες. Αλλά δεν διστάζουν να βάζουν κι άλλο. Να προσθέτουν και άλλη λάσπη. Οι ίδιοι οι εκπρόσωποι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Και στη συνέχεια υπουργοί βγαίνουν επωνύμως στις εκπομπές, εκείνη τη ζόρικη ώρα για εμάς, και λένε όσα είπαν. Κορυφαίοι υπουργοί της χώρας μας και της κυβέρνησης. Είναι ένα πράγμα που ξεπερνά κατά πολύ αυτό που θα λέγαμε “η κακή αστυνομία”».

«Έρχεται λοιπόν η ώρα της Δικαιοσύνης. Έχουμε στην μικρή μας εμπειρία ζήσει δύο πλευρές της Δικαιοσύνης. Η μία είναι η Δικαιοσύνη των διαδρόμων όπου απέρριψαν τις μηνύσεις μας πριν διερευνηθούν καν τα πραγματικά περιστατικά. Κάναμε μήνυση στην Αστυνομία και η μήνυση απορρίφθηκε. Απορρίφθηκε πού; Παρά το ότι υπήρχαν μαρτυρίες, ιατροδικαστικές εκθέσεις, μία σειρά από στοιχεία. Τα ίδια στοιχεία που προσκομίσαμε στην ακροαματική μας διαδικασία. Η μήνυσή μας απορρίφθηκε και στον πρώτο και στον δεύτερο βαθμό».

«Και έρχεται η ανοιχτή ακροαματική διαδικασία, όπου στο φως της ημέρας οι άνθρωποι, Εφέτες έμπειροι, σοβαροί, κάθισαν και ξεψάχνισαν ένα-ένα τα στοιχεία. Και με υπομονή έδωσαν την πραγματική εικόνα των περιστατικών. Για αυτούς τους Εφέτες, πραγματικά, όσοι ήταν μέσα στην αίθουσα, συγκλονίστηκα με την μεθοδικότητα και την υπομονή με την οποία ασχολήθηκαν με την υπόθεση, αυτές τις τρεις ημέρες που κράτησε η δίκη».

Πηγή: documentonews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *