Είστε εδώ
Home > FAQ news > Ομολογεί το ψέμα με το μεταπτυχιακό από το Columbia ο Διαματάρης: Παρακολούθησα αλλά δεν πήρα πτυχίο (βέβαια άλλα έλεγε στην “Καθημερινή”…)

Ομολογεί το ψέμα με το μεταπτυχιακό από το Columbia ο Διαματάρης: Παρακολούθησα αλλά δεν πήρα πτυχίο (βέβαια άλλα έλεγε στην “Καθημερινή”…)

Επιβεβαιώνει τις αποκαλύψεις των ομογενειακών μέσων ενημέρωσης ο υφυπουργός Εξωτερικών Α. Διαματάρης, ομολογώντας ότι τελικά δεν κατέχει τίτλο σπουδών από το Columbia. Όπως γράφει το anatropinews.gr, ο υφυπουργός παραδέχεται μετά τις αντιδράσεις, πως ψευδώς αναγράφει στο βιογραφικό του που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΕΞ ότι “σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων (M.B.A) στο Columbia”.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών αντέδρασε τρία 24ωρα μετά τις πρώτες αποκαλύψεις και μόνο μετά τον θόρυβο που ξέσπασε στα social media και για να μην εκτεθεί περαιτέρω ο πρωθυπουργός που διατηρεί προσωπική σχέση μαζί του εδώ και χρόνια. Ο κ. Διαματάρης έδρασε ως “πονηρός πολιτευτής” καθώς αναγράφει ότι “σπούδασε”, αποφεύγοντας να ισχυριστεί πως είναι απόφοιτος και ως… “Βασίλης Καϊλας” προβάλλει εκ των υστέρων ως λόγο την οικονομική του κατάσταση.

Είχε, δηλαδή, την οικονομική δυνατότητα να εγγραφεί στο φημισμένο αμερικανικό πανεπιστήμιο με τα πανάκριβα δίδακτρα, να σπουδάσει αλλά δεν πήρε το πτυχίο!

Όπως αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών «πράγματι παρακολούθησα αυτό το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, αλλά δυστυχώς λόγοι οικονομικοί δεν μου επέτρεψαν να αποκτήσω το σχετικό τίτλο σπουδών».

«Με ιδιαίτερη απογοήτευση διαπίστωσα σήμερα πως όσα αναφέρονται στο βιογραφικό μου σημείωμα, το οποίο είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, αποτέλεσαν αφορμή για αρνητικό σχολιασμό» τόνισε αρχικά ο κ. Διαματάρης και συνέχισε:

«Προς αποκατάσταση της αλήθειας, διευκρινίζω ότι στο βιογραφικό μου σημείωμα αναφέρω ότι σπούδασα Διοίκηση Επιχειρήσεων (Μ.Β.Α.) στο Πανεπιστήμιο Columbia, καθώς πράγματι παρακολούθησα αυτό το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, αλλά δυστυχώς λόγοι οικονομικοί δεν μου επέτρεψαν να αποκτήσω το σχετικό τίτλο σπουδών».

«Λυπάμαι αν η ως άνω διατύπωση προκάλεσε οποιαδήποτε παρερμηνεία ως προς το ότι είμαι κάτοχος του τίτλου σπουδών, ιδίως μάλιστα όταν είναι γνωστή η επί δεκαετίες προσφορά μου στα ζητήματα του απόδημου Ελληνισμού», κατέληξε ο κ. Διαματάρης.

Ωστόσο, όπως επισημαίνουν χρήστες των social media, σε συνέντευξή του στην “Καθημερινή” το 2017, ουδεμία αναφορά είχε κάνει στην “κακοτυχία” που είχε ως νέος να μην μπορεί να πληρώσει λόγω οικονομικής δυσκολίας για να πάρει το πτυχίο, δηλώνοντας απλώς ότι “τον Σεπτέμβριο του 1979. Είχα μόλις τελειώσει τη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Κολούμπια…”

elviradrakaki@hotmail.com'

Dog person, chocolate lover, order obsessed and tv victim!

One thought on “Ομολογεί το ψέμα με το μεταπτυχιακό από το Columbia ο Διαματάρης: Παρακολούθησα αλλά δεν πήρα πτυχίο (βέβαια άλλα έλεγε στην “Καθημερινή”…)

Leave a Reply

1 × four =

Top