Είστε εδώ
Home > FAQ news > Ομαδικά πυρά της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση για τα … τεστ επί πληρωμή των εμβολιασμένων! ΣΥΡΙΖΑ: “Είναι επικίνδυνος ο Μητσοτάκης, μέχρι τώρα έλεγε για … επιδημία ανεμβολίαστων”

Ομαδικά πυρά της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση για τα … τεστ επί πληρωμή των εμβολιασμένων! ΣΥΡΙΖΑ: “Είναι επικίνδυνος ο Μητσοτάκης, μέχρι τώρα έλεγε για … επιδημία ανεμβολίαστων”

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΛΟΓΟΓΡΑΦΟΙ

Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση μετά το “παράθυρο” που άνοιξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για υποχρεωτικά rapid test και των εμβολιασμλενων και μάλιστα από την τσέπη τους, για να βγουν έξω να διασκεδάσουν στις γιορτές…

Αιχμηρή ανακοίνωση εξέδωσε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Κάθε μέρα που περνά ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαιώνει πόσο επικίνδυνος είναι. Από εκεί που τόσους μήνες ανόητα μιλούσε για πανδημία ανεμβολίαστων, στέλνοντας λάθος μηνύματα εφησυχασμού, ξαφνικά ανακάλυψε ότι πρέπει να γίνονται μαζικοί έλεγχοι και τεστ σε όλους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, ειδικά την περίοδο των γιορτών που υπάρχει μεγάλος συγχρωτισμός των πολιτών. Με λίγα λόγια παραδέχεται πως οδήγησε στο σημερινό χάος της πανδημίας».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο να καλύπτεται το κόστος των τεστ από τους πολίτες, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Ακόμα και τώρα όμως, αντί για μαζική αποζημίωση των υποχρεωτικών τεστ από το κράτος, ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει τα λάθος μηνύματα στους πολίτες, αφού δια του εκπροσώπου του είπε ξεκάθαρα σήμερα ότι αν αποφασιστεί rapid test και για τους εμβολιασμένους το κόστος θα το αναλαμβάνουν οι ίδιοι. Δηλαδή «αν θέλετε να προστατευθείτε και να προστατέψετε τους γύρω σας, πληρώστε από την τσέπη σας».

«Αντί για αλληλεγγύη και συλλογική αντιμετώπιση, ατομική ευθύνη και επιβάρυνση. Η απόλυτη συνταγή αποτυχίας» καταλήγει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΚΚΕ: Σχεδιάζουν νέα χαράτσια
«Αντί να εξασφαλίσει δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ για όλο τον πληθυσμό και να πάρει τα αναγκαία μέτρα προστασίας, ενόψει μάλιστα και του κινδύνου της μετάλλαξης “Ο”, η κυβέρνηση σχεδιάζει νέα χαράτσια και τεστ επί πληρωμή», καταγγέλλει από την πλευρά του το ΚΚΕ, κάνοντας λόγο για «μια ακόμη απόδειξη ότι η διαχείριση της πανδημίας, αποκλειστικά με βάση την ατομική ευθύνη και τη λογική “κόστους – οφέλους”, είναι αυτή που έχει οδηγήσει στα σημερινά τραγικά αποτελέσματα».

ΜέΡΑ25: Οι κυβερνητικοί επιτελάρχες δεν σταματούν να μας εξοργίζουν

«Το ΜέΡΑ25 από την πρώτη κιόλας στιγμή της έλευσης της πανδημίας στη χώρα μας, ζητάει από την κυβέρνηση να στήσει ένα δημόσιο δίκτυο για δωρεάν, μαζικά, τακτικά, ράπιντ τεστ για όλες και όλους (εμβολιασμένους και μη), καταγγέλλοντας παράλληλα την εγκληματική κυβερνητική επιλογή που συστήνει, οι εμβολιασμένοι να μη τεστάρονται», τονίζει από πλευράς ΜέΡΑ25, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Μιχάλης Κριθαρίδης.

Όπως αναφέρει, «σήμερα, τόσο ο υπουργός Υγείας, όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, άφησαν να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση εξετάζει την επιβολή ράπιντ τεστ σε όλους (εμβολιασμένους και μη) για την είσοδο τους σε χώρους εστίασης και διασκέδασης, λόγω της μετάλλαξης όμικρον, με το κόστος ωστόσο -άκουσον, άκουσον- να βαραίνει τους πολίτες!».

«Είναι τόσα πολλά τα εγκλήματα πια της Μητσοτάκης ΑΕ σε βάρος της δημόσιας υγείας, της εθνικής οικονομίας και της κοινής λογικής, που δεν σταματούν καθημερινά οι κυβερνητικοί “επιτελάρχες” να μας ξαφνιάζουν και να μας εξοργίζουν. Η κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται πέραν όλων των άλλων, το τεράστιο πλήγμα που θα επιφέρει ένα τέτοιο μέτρο στην εστίαση», σημειώνει και καταλήγει:

«Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να μην διανοηθεί καν να επιβάλει κάτι τέτοιο με το κόστος στους πολίτες και να στήσει άμεσα αυτό το δημόσιο δίκτυο για τεστ που ζητάμε από την πρώτη στιγμή. Δωρεάν. Για όλους».

Πηγή: topontiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Top