Είστε εδώ

Οι εικόνες ντροπής στο ΕΣΥ δεν είναι είδηση! Αττικόν: 90 έφτασαν τα ράντζα στην εφημερία ! Εγκατάλειψη και … Κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο η Ελλάδα.

Χτες ήταν η πώση τμήματος της οροφής της Β’ Παθολογικής στο Πανεπιστημιακό του Ρίο.

Σήμερα οι καταγγελίες ότι γέμισε ξανά με ράντζα σε άλλη μία εφημερία το νοσοκομείο Αττικόν. Παρότι το υπουργείο Υγείας υποστηρίζει ότι λαμβάνονται μέτρα για την καλύτερη κατανομή των περιστατικών, οι εργαζόμενοι (ΠΟΕΔΗΝ) καταγγέλλουν ότι το Αττικόν στην τελευταία του εφημερία ανέπτυξε 90 ράντζα στους διαδρόμους. Πρόκειται βέβαια για συνηθισμένες πια εικόνες των δημοσίων νοσοκομείων με τους ασθενείς να νοσηλεύονται στους διαδρόμους, σε άθλιες συνθήκες χωρίς να μπορούν να διατηρήσουν την αξιοπρέπεια τους.

Κατά τους εργαζόμενους το φαινόμενο οφείλεται στην έλλειψη προσωπικού που δεν επιτρέπει να ανοίξουν και νέες κλινικές για τις νοσηλείες των ασθενών. Να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα τα περιστατικά γρίπης, κορονοϊού και άλλων αναπνευστικών λοιμώξεων έχουν γεμίσει τα νοσοκομεία με ασθενείς χωρίς να φαίνεται να έχει ληφθεί κάποια μέριμνα, καθώς οι πολυσυζητημένες αλλαγές στο ΕΣΥ είναι ακόμη στα χαρτιά.

«Φταίει η έλλειψη παθολογικών και πνευμονολογικών νοσοκομειακών κρεβατιών για να καλύψουν τις ανάγκες τώρα με την έξαρση των ιώσεων.

Φταίνε οι σοβαρές ελλείψεις προσωπικού που δεν επιτρέπουν τη λειτουργία των απαραίτητων παθολογικών και πνευμονολογικών κλινών.

Φταίει η απαξίωση των περιφερειακών νοσοκομείων που αναγκάζονται να διακομίζουν τους ασθενείς στα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής, Θεσσαλονίκης και της περιφέρειας» αναφέρει ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο η Ελλάδα
Όπως σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ: «Δεν είναι εικόνα αυτή των νοσοκομείων. Να μην χωράς στους διαδρόμους των παθολογικών και πνευμονολογικών κλινικών από τα ράντζα. Να νοσηλεύονται ασθενείς με παθολογικά προβλήματα σε κλινικές του χειρουργικού τομέα. Χιλιάδες κλίνες από τα νοσοκομεία της χώρας μας υπολειτουργούν λόγω ελλείψεων προσωπικού».

Με βάση τα στοιχεία των εργαζομένων, η Ελλάδα διαθέτει 3,5 κλίνες ανά 1000 κατοίκους, ενώ ο μέσος όρος στην Ευρώπη είναι 5,3 κλίνες ανά 1000 κατοίκους.

Πηγή: ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *