Είστε εδώ
Home > FAQ media > Ο Μιχάλης Ιγνατίου βάζει το … ΥΓ, για το Mega και αιφνιδιάζει: “Ο Νίκος Παππάς έχει δίκιο …”

Ο Μιχάλης Ιγνατίου βάζει το … ΥΓ, για το Mega και αιφνιδιάζει: “Ο Νίκος Παππάς έχει δίκιο …”

… Έχω ασκήσει σκληρή κριτική στον υπουργό Νίκο Παππά για μερικές από τις πράξεις του. Έκανε λάθη χωρίς αμφιβολία αναφορικά με εκείνο τον διαγωνισμό που κατέπεσε στα δικαστήρια. Αλλά οι τελευταίες του θέσεις για τον αριθμό των εργαζομένων στα κανάλια -ιδιαίτερα αυτή- και για τη τιμή των τηλεοπτικών αδειών, είναι ορθές.

Δέχομαι φυσικά και την άλλη άποψη που προτάσσει τη θέση: Και πως θα βγαίνουν οικονομικά τα κανάλια; Υπάρχουν τρόποι πολλοί… Και να με πιστέψετε…. Τα παλιά καλά χρόνια είχαν ξεφύγει τα πράγματα. Βλέπαμε μισθούς 30 και 35 χιλιάδων το μήνα για μία μερίδα δημοσιογράφων, όταν η πλειοψηφία των εργαζομένων στα κανάλια πάλευε για να τα βγάλει πέρα. Ήταν οι “εκλεκτοί” πανάθεμά τους… Αυτό συνέβη και στο MEGA. Απαράδεκτες καταστάσεις, απαράδεκτη νοοτροπία και πιο απαράδεκτη συμπεριφορά. Όλα αυτά μας έφεραν στη σημερινή μίζερη κατάσταση, όταν πολλοί συνάδελφοι δουλεύουν 12ωρα χωρίς να πληρώνονται για 5 και 6 μήνες. Και δεν συγκινείται κανένας. Ναι, πρέπει να μπει τάξη στο τηλεοπτικό πεδίο. Να εργάζονται οι άνθρωποι και όσα έχουν συμφωνήσει να υλοποιούνται.

Και το κυριότερο να πληρώνονται όποιος και αν είναι ο μισθός που έχουν δεχθεί στην απόγνωσή τους. Εδώ έχει μία ευθύνη η κυβέρνηση, και όχι μόνο για τις εταιρείες που ασχολούνται με την τηλεόραση. Έπρεπε, σε συνεργασία με την αντιπολίτευση, να παρέμβει. Είναι κάτι που δεν συμβαίνει σε καμία άλλη χώρα. Από μία αριστερή κυβέρνηση περίμενα ισχυρή παρέμβαση. Διότι πως αλλιώς ρε μάγκες θα κτυπήσετε την ανεργία σε όλες τις δουλειές; Δεν επιτρέπεται να διαιωνίζεται αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο που έγινε κανόνας.

Να δουλεύεις και να είσαι απόλυτα εντάξει στις υποχρεώσεις σου, και τα αφεντικά να μην πληρώνουν. Σταματήστε το …χθες γαμώτο. Έχουμε συναδέλφους στο πάλαι ποτέ Μεγάλο Κανάλι -και χιλιάδες εργαζόμενους σε άλλες εταιρείες- που δεν έχουν τίποτα -δεν μιλάμε καν για τα στοιχειώδη. Δεν έχει ενδιαφερθεί κανένας γι’ αυτούς τους άμοιρους.

Απορώ πως κοιμούνται τα βράδια αυτοί που ορίζουν τις τύχες τους. Δεν γράφω αυτό το κείμενο ως αποχαιρετισμό, αλλά θα μπορούσε και να είναι. Διότι οι άνθρωποι έχουν και όρια, ιδιαίτερα όταν αναγκάζονται να εργάζονται δεξιά και αριστερά, εκτός της δημοσιογραφίας, για να ζήσουν τις οικογένειές τους. Αλλά μερικοί πήραμε την απόφαση να σταθούμε όρθιοι και για τους συναδέλφους που δεν έχουν φωνή…

Ολόκληρο το άρθρο του δημοσιογράφου Μιχάλη Ιγνατίου δημοσιεύεται στο mignatiou.com

Φωτογραφία από τα κλειστά γραφεία των δημοσιογράφων του Mega. Φωτογραφία www.mignatiou.com

Leave a Reply

Top