Είστε εδώ

Ο κύβος ερρίφθη: Εκλογές πριν το Πάσχα! Η “Καθημερινή” αποκαλύπτει τις 3 πιθανότερες Κυριακές και το πως οδηγήθηκε εκεί ο Μητσοτάκης

Η Μεγάλη Εβδομαδα ξεκινά στις 10 Απριλίου και η Κυριακή του Πάσχα είναι στις 16. Οι εκλογές στην Τουρκία είναι προγραμματισμενες τον Ιούνιο του 2023 και εκτός απροόπτου θα διεξαχθούν εκείνο το χρονικό διάστημα. Οι Αμερικανοί και το ΝΑΤΟ, με ανοιχτό το μέτωπο της Ουκρανίας το τελευταίο πράγμα που θέλουν είναι να συμπέσουν οι προεκλογικές περίοδοι, αλλά και ενδεχόμενη μετεκλογική πολιική ρευστότητα στους δύο ακρογωνιαίους λίθους της συμμαχάος στην Ανατ Μεσόγειο, την ίδια περίοδο. Με δεδομένες τις εθνικιστικές εξάρσεις που έχουν πάντα περίοπτη θέση στην εκλογική ατζέντα των δύο χωρών.

Σύμφωνα με το “Θεωρείο” της Καθημερινής (Στ. Παπαντωνίου): “Ολο και πιο συχνά συζητούνται πλέον οι πιθανές ημερομηνίες για τη διεξαγωγή των εκλογών του 2023. Και μπορεί για το ευρύ κοινό να μην έχει μεγάλη… σημασία, για την κυβέρνηση ωστόσο, ο ακριβής χρόνος που θα στηθούν κάλπες πρέπει να ζυγιστεί μέχρι κεραίας. Εξ ου και η κυρίαρχη άποψη στο Μαξίμου είναι πως ο ιδανικότερος χρόνος για τη διεξαγωγή των εκλογών είναι είτε στις 26 Μαρτίου είτε το αργότερο στις 2 ή στις 9 Απριλίου. Σε κάθε περίπτωση, πριν από την Κυριακή του Πάσχα, ώστε εάν χρειαστεί, που είναι το πιθανότερο σενάριο, «δεύτερος γύρος», οι επόμενες να διεξαχθούν αρχές Μαΐου. Και γιατί αυτός θεωρείται ο καλύτερος χρόνος; Η Ν.Δ. δεν θέλει να πάει σε εκλογές με μέγιστη πόλωση, καθώς θεωρείται πως οι πολίτες που θα κρίνουν το αποτέλεσμα δεν είναι οι σκληρά κομματικοποιημένοι, οι οποίοι σε συνθήκες τοξικότητας μπορεί να επιλέξουν ακόμη και την αποχή. Συνεπώς, το «κενό» του Πάσχα θα βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *