Είστε εδώ

Νίκος Παππάς: «Από την αριστερά ως το κέντρο για την παράταξη της νίκης»-Το κόμμα έβαλε «φρένο» στον μετασχηματισμό και τη διεύρυνση

«Υπάρχει ένα πολιτικό γεγονός, που είναι ορατό από το φεγγάρι, και αυτό είναι ότι χάσαμε το μισό της εκλογικής μας δύναμης. Και όλοι αυτοί οι ψηφοφόροι είναι ψηφοφόροι που χαρακτηρίζουμε κεντρώους κεντροαριστερούς μετριοπαθείς, ενώ χάσαμε και μεγάλα κομμάτια της νεολαίας» τονίζει ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Νίκος Παππάς προσθέτοντας ότι «το κόμμα, δυστυχώς, από το 2019 και μετά, έβαλε ένα φρένο στην προσπάθεια διεύρυνσης και μετασχηματισμού. Για λόγους αντικειμενικούς, αλλά κυρίως υποκειμενικούς».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Κανάλι 1 Πειραιά υπογράμμισε ότι «θα πρέπει να ξαναπιάσουμε το νήμα που μας συνδέει με την ιδρυτική μας διακήρυξη, η οποία λέει ότι συσπειρώνουμε τους πολίτες από την αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο».

«Αν αυτό δεν το βάλουμε στο μυαλό μας και αν δεν βάλουμε πρώτιστο καθήκον να ξανακερδίσουμε όλο αυτόν τον κόσμο, ο οποίος έκανε άλλες επιλογές, στο περιβάλλον της ενισχυμένης αναλογικής θα κάνουμε πολλά χρόνια να ξαναγίνουμε κυβέρνηση» προειδοποίησε ο Νίκος Παππάς τονίζοντας: «Από την αριστερά ως το κέντρο, λοιπόν, για την παράταξη της νίκης».

Στη συνέχεια, ο υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε ότι «τα προγράμματα μένουν λέξεις σε χαρτί αν δεν κερδίσεις την πλειοψηφία. Δεν γίνονται πολιτική. Μπορούμε να καθόμαστε να βασανιζόμαστε και να γράφουμε προγράμματα επί προγραμμάτων αλλά αν δεν φτιαχτεί η πολιτική συμμαχία, που σε περιβάλλον ενισχυμένης αναλογικής σημαίνει ένας πλειοψηφικός κομματικός μηχανισμός, μία παράταξη, το πρόγραμμα δεν θα υλοποιηθεί ποτέ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τριήμερο εθνικό πένθος, η μισή χώρα καίγεται και ο Πατούλης γλεντά χορεύοντας ζεμπεκιά με τη Στανίση στο Ζάππειο (vid)

«Το λέω ευθέως, χωρίς μισόλογα και χωρίς να χαρακτηρίζω τις σκληρές επιλογές που πρέπει να κάνουμε “ψευτοδιλήμματα”. Δεν είναι ψευτοδιλήμματα, είναι τα θεμελιώδη διλήμματα που βάζει η ζωή μπροστά μας» σημείωσε ο Ν. Παππάς.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για το αν στηρίζει την πρόταση Τεμπονέρα να είναι υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων ο Κ. Τσουκαλάς με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., ο Ν. Παππάς σημείωσε «θα πρέπει να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα για να βρεθεί μία ευρύτερη προσωπικότητα, η οποία θα μπορεί να διεισδύσει και σε ακροατήρια πέρα από αυτά στα οποία μπορούν να διεισδύσουν τα κομματικά και καθόλα άξια στελέχη».

«Μια προσωπικότητα η οποία θα μπορέσει, με αξιώσεις, να διεκδικήσει τη δημαρχία απέναντι σε έναν δήμαρχο ο οποίος έχει μία καθολική αποτυχία στο πως πολιτεύτηκε και στο πως διοίκησε τον δήμο».

Ολόκληρη η συνέντευξη του Ν. Παππά:

Συνέντευξη του Νίκου Παππά, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και υποψήφιου προέδρου του κόμματος, στον ραδιοφωνικό σταθμό Κανάλι 1 Πειραιά και τον δημοσιογράφο Χάρη Παυλίδη

«Από την αριστερά ως το κέντρο για την παράταξη της νίκης»

«Το κόμμα, δυστυχώς, από το 2019 και μετά, έβαλε ένα φρένο στην προσπάθεια διεύρυνσης και μετασχηματισμού. Αυτό έγινε για λόγους αντικειμενικούς, αλλά κυρίως υποκειμενικούς. Θα πρέπει να ξαναπιάσουμε το νήμα που μας συνδέει με την ιδρυτική μας διακήρυξη, η οποία λέει ότι συσπειρώνουμε τους πολίτες από την αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο», τόνισε ο Νίκος Παππάς, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Κανάλι 1 Πειραιά» και τον δημοσιογράφο Χάρη Παυλίδη. Όπως ανέφερε, «χάσαμε το μισό της εκλογικής μας δύναμης και όλοι αυτοί οι ψηφοφόροι που χάσαμε είναι ψηφοφόροι που χαρακτηρίζουμε κεντρώους, κεντροαριστερούς, μετριοπαθείς, ενώ χάσαμε και μεγάλα κομμάτια της νεολαίας. Αν αυτό δεν το βάλουμε στο μυαλό μας, αν δεν βάλουμε πρώτιστο καθήκον να ξανακερδίσουμε όλο αυτόν τον κόσμο, ο οποίος έκανε άλλες επιλογές, στο περιβάλλον της ενισχυμένης αναλογικής θα κάνουμε πολλά χρόνια να ξαναγίνουμε κυβέρνηση. Από την αριστερά ως το κέντρο, λοιπόν, για την παράταξη της νίκης».

Όπως εξήγησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος, «τα προγράμματα μένουν λέξεις σε χαρτί αν δεν κερδίσεις την πλειοψηφία. Δεν γίνονται πολιτική. Αν δεν φτιαχτεί η πολιτική συμμαχία, που σε περιβάλλον ενισχυμένης αναλογικής σημαίνει ένας πλειοψηφικός κομματικός μηχανισμός, μία παράταξη, το πρόγραμμα δεν θα υλοποιηθεί ποτέ. Το λέω ευθέως, χωρίς μισόλογα και χωρίς να χαρακτηρίζω τις σκληρές επιλογές που πρέπει να κάνουμε “ψευτοδιλήμματα”. Δεν είναι ψευτοδιλήμματα, είναι τα θεμελιώδη διλήμματα που βάζει η ζωή μπροστά μας».

Απαντώντας, τέλος, σε ερώτηση για το πως σχολιάζει την πρόταση για υποψηφιότητα του Κ. Τσουκαλά για τον δήμο Αθηναίων, ο Νίκος Παππάς είπε: «Θα πρέπει να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα να βρεθεί μία ευρύτερη προσωπικότητα, η οποία θα μπορεί να διεισδύσει και σε ακροατήρια πέρα από αυτά στα οποία μπορούν να διεισδύσουν τα κομματικά και καθόλα άξια στελέχη. Μια προσωπικότητα η οποία θα μπορέσει, με αξιώσεις, να διεκδικήσει τη δημαρχία απέναντι σε έναν δήμαρχο ο οποίος έχει μία καθολική αποτυχία στο πως πολιτεύτηκε και στο πως διοίκησε τον δήμο».

Μια σκέψη στο “Νίκος Παππάς: «Από την αριστερά ως το κέντρο για την παράταξη της νίκης»-Το κόμμα έβαλε «φρένο» στον μετασχηματισμό και τη διεύρυνση

  1. Καθαρές θέσεις για την ενημέρωση για τα φροντηστηρια για την δικαιοσύνη για την αξιοκρατία στις δουλειές και για τις ίσες ευκαιρίες. Αυτά και άλλα χρειαζόμαστε για να ξεχωρίσουμε τις πολιτικες για τους λίγους από τις πολικές για τους πολλούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *