Είστε εδώ

Νέο μήνυμα Κασσελάκη στο Μαξίμου: «Θα φέρει η κυβέρνηση νόμο για το γάμο των ομόφυλων ή θα παίζει κρυφτούλι;» – Αρχίζει ο οδικός χάρτης για το Συνέδριο

Να λάβει ξεκάθαρες θέσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση σε σειρά κρίσιμων ζητημάτων ζητούν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, με αφορμή τον πολιτικό γάμο του Στέφανου Κασσελάκη.

«1. Θα φέρουν προς ψήφιση το νόμο που θα θεσπίζει τον πολιτικό γάμο για τα ομόφυλα ζευγάρια όπως έχει προαναγγείλει ο κ. Μητσοτάκης ή θα συνεχίσουν το κρυφτούλι και την κωλυσιεργία;

2. Είναι σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα η ΝΔ που ακολουθεί το δρόμο της προόδου και προασπίζεται τα ατομικά δικαιώματα ή θα παραμείνει όμηρος της ακροδεξιάς πτέρυγας των κκ. Βορίδη, Γεωργιάδη και Πλεύρη;

3. Tελικά ο κ. Μητσοτάκης είναι μεταρρυθμιστής και Ευρωπαίος, όπως δηλώνει, ή εκφράζεται από τις σκοταδιστικές απόψεις ανθρώπων όπως ο Α. Μπέος;»

Ξεκινά η υλοποίηση του οδικού χάρτη μέχρι το επικείμενο συνέδριο

Στα επόμενα βήματα μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αναφέρονται πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όπως σημειώνουν, μετά την έγκριση της εισήγησης του Στέφανου Κασσελάκη από την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, αρχίζει άμεσα η υλοποίηση του οδικού χάρτη μέχρι το επικείμενο συνέδριο.

Όπως εισηγήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και εγκρίθηκε από την ΠΓ, από τον Νοέμβριο ως τον Ιανουάριο θα διεξαχθούν 13 περιφερειακά αναπτυξιακά συνέδρια, με στόχο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συνομιλήσει με τις τοπικές κοινωνίες και να αναδειχθούν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθούν συγκεκριμένες θεματικές εκδηλώσεις για κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες, όπως η ακρίβεια, το κοινωνικό κράτος, η στέγη, τα κόκκινα δάνεια, η πρωτογενής παραγωγή, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στην αποκατάσταση των περιοχών της χώρας που επλήγησαν από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες, εξηγούν οι ίδιες πηγές και προσθέτουν:

«Ενότητα, εξωστρέφεια, φυγή προς τα εμπρός αποτελούν το ζητούμενο της επόμενης μέρας. Μοναδικός αντίπαλος είναι η κυβέρνηση και οι αντικοινωνικές πολιτικές της. Οι πολίτες δεν έχουν να περιμένουν απολύτως τίποτα από τον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ.

Το επόμενο διάστημα θα βρισκόμαστε παντού, δίπλα σε κάθε πολίτη, σε κάθε κοινωνική ομάδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα καταστεί ένα κόμμα όχι κλεισμένο στους τέσσερις τοίχους, αλλά απλωμένο στην κοινωνία. Ένας ζωντανός, παραγωγικός και δρών οργανισμός που θα ακούει και θα αξιοποιεί τη δύναμη και την αξία κάθε μέλους του. Δεν μπορούμε να αφήνουμε τους προοδευτικούς πολίτες στο περιθώριο, μόνοι μας να μιλάμε και μόνοι μας να τ’ ακούμε, χωρίς κοινωνική απεύθυνση. Αδιαμεσολάβητη σχέση δεν σημαίνει υπέρβαση των κομματικών οργάνων, αλλά υπέρβαση των κομματικών στεγανών και του ελιτισμού. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ για να υπηρετεί την κοινωνία, όχι για να υπηρετεί η κοινωνία το κόμμα. Σε αυτή τη στρατηγική θα αξιοποιηθούν όλα τα σύγχρονα εργαλεία όπως ο i-syriza» αναφέρουν από την Κουμουνδούρου.

Πηγή: avgi.gr

Μια σκέψη στο “Νέο μήνυμα Κασσελάκη στο Μαξίμου: «Θα φέρει η κυβέρνηση νόμο για το γάμο των ομόφυλων ή θα παίζει κρυφτούλι;» – Αρχίζει ο οδικός χάρτης για το Συνέδριο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *