Είστε εδώ
Home > FAQ news > Νέες διαστάσεις παίρνει η συνέντευξη Μενδώνη μετά τη νέα μήνυση για βιασμό 14χρονου το 2010 κατά του γνωστού ηθοποιού-σκηνοθέτη

Νέες διαστάσεις παίρνει η συνέντευξη Μενδώνη μετά τη νέα μήνυση για βιασμό 14χρονου το 2010 κατά του γνωστού ηθοποιού-σκηνοθέτη

Και ενώ αναμένεται η συνέντευξη της Υπ Πολιτισμού που ανακοινώθηκε εσπευσμένα χθες το απόγευμα μετά το σάλο που έχει προκληθεί με τις καταγγελίες, αλλά και την παραίτηση του καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, προσωπική επιλογή και στενού φίλου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, νέες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση των σεξουαλικών κακοποιήσεων στο χώρο του θεάματος με νέα μήνυση που κατατέθηκε πριν από λίγη ώρα. Η μήνυση στρέφεται κατά γνωστού ηθοποιού σκηνοθέτη και σύμφωνα με τον μηνυτή αφορά αδικήματα που δεν έχουν παραγραφεί!

Ο μηνυτής κάνει λόγο για βιασμό που φέρεται ότι έγινε το 2010 και ως εκ τούτου δεν είναι παραγεγραμμένο. Ο μηνυτής ο οποίος κατά τον χρόνο τέλεσης της πράξης ήταν 14 ετών δεν προέρχεται από τον καλλιτεχνικό χώρο.

Οπως αναφέρεται στη μήνυση ο γνωστός σκηνοθέτης τον προσέγγισε στην πλατεία του Μεταξουργείου, υποσχόμενος ότι θα τον βοηθήσει να αναδειχθεί στον καλλιτεχνικό χώρο. Ακόμη υποστηρίζει ότι ξεκίνησαν να πηγαίνουν μαζί σε συναυλίες και εν τέλει ο γνωστός σκηνοθέτης τον βίασε στο σπίτι του. Το θύμα μιλάει και για άλλα παιδιά, που ο καταγγελλόμενος δεχόταν στο σπίτι του.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος του μηνυτή Γιάννης Βλάχος μιλώντας στους δημοσιογράφους έκανε λόγο για έναν ιδιαίτερα επικίνδυνο δράστη που είναι πιθανόν να συνεχίζει ακόμα και τώρα τη δράση του.

Την ίδια ώρα, η υπουργός Πολιτισμού, θέτει στη διάθεση των Αρχών όλες τις υπηρεσίες του υπουργείου και των εποπτευόμενων φορέων του προκειμένου να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση των καταγγελιών  με επίκεντρο πρόσωπα από το χώρο του θεάτρου.

Η κα Μενδώνη κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά – υπόμνημα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζητώντας την πλήρη διαλεύκανση  της υπόθεσης. Η αναφορά της διαβιβάζεται αρμοδίως στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να συσχετιστεί με την υπάρχουσα δικογραφία.

Πηγή: ethnos.gr

Leave a Reply

15 + 4 =

Top