Είστε εδώ

Να οι πραγματικοί αντίπαλοι στις Γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου! “Σκοτώθηκαν” για την Ελλάδα Σόιμπλε-Σουλτς

Η Ελλάδα φαίνεται ότι θα μεταβληθεί ( όπως είχε προβλέψει το the faq από τον Οκτώβριο ) σε “μήλο της Έριδος”, των γερμανικών εκλογών για την Καγκελαρία, τον Σεπτέμβριο. Ταυτόχρονα η αντιπαράθεση επάνω στο ελληνικό ζήτημα αναγορεύεται ως το βασικό πολιτικό ζήτημα διαμάχης , ανάμεσα στους δύο βασικούς διαεκδικητές, CSU και SPD, και τον πραγματικο πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή την κόντρα, αναλαμβάνουν νομοτελειακά, οι καθ ύλη αρμόδιοι να το πράξουν. Ο “ισχυρός άντρας” της Ευρωζώνης, ο Γερμανός ΥπΟικ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, από το στρατόπεδο της Μέρκελ και ο πρώην “ισχυρός άντρας” της ΕΕ, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών…
«Τραμπ της Ευρωπης» αποκάλεσε τον Μάρτιν Σουλτς, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κατηγορώντας τον πως δεν θέλει μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα! Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας δεν δίστασε μάλιστα να “καλέσει” τον πρώην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε… ραντεβού με την πραγματικότητα! Όχι μόνο όσον αφορά στην Ελλάδα αλλά και για όσα γίνονται στο εσωτερικό της Γερμανίας.
Μιλώντας στο Spiegel, ο Σόιμπλε κάλεσε τον Σούλτς να συγκρίνει τις ελλείψεις σε σχολικές υποδομές στο κρατίδιο της Ρηνανίας Βεστφαλίας, όπου κυβερνάται από Σοσιαλδημοκράτες, σε αντίθεση με άλλα κρατίδια, όπως της Βαυαρίας όπου την κυβέρνηση ασκεί το CSU, αδελφό κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών της Μέρκελ (και του Σόιμπλε)!
Απαντώντας στον Σούλτς και στα όσα έχει δηλώσει για το ευρωομόλογο, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τόνισε πως «για να φτάσουμε σε μια (Ευρωπαϊκή) Ένωση ανάληψης ευθύνης (για τα χρέη των χωρών μελών) θα πρέπει να περιορίσουμε το ρίσκο, ο κ. Σουλτς όμως ζητά ευρωομόλογο και μεγαλοθυμία απέναντι στους Έλληνες. Εάν προχωρήσουμε σε κούρεμα χρέους, δεν αλλάζουμε κάτι στη χώρα».
Στην επισήμανση του δημοσιογράφου ότι ο υποψήφιος σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος έχει στο πλευρό του το ΔΝΤ ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απάντησε: «Όχι, ο κ. Σουλτς θέλει να επιβληθούν λιγότερες μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, το ΔΝΤ όμως ζητά περισσότερες. Αλλά όταν προκύπτει η εντύπωση ότι υπογράφουμε μια συνθήκη, αλλά πρόκειται μόνο για ένα κομμάτι χαρτί, που σε περίπτωση ανάγκης δεν μπορούμε εφαρμόσουμε, τότε αυτό είναι η καλύτερη τροφή για τους ευρωσκεπτικιστές στη Γερμανία».
Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Πηγή: newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *