Είστε εδώ

Μπροστά στις τραγικές ελλείψεις στο νοσοκομείο της Ικαρίας, ο Αλέξης Τσίπρας δίνει ηχηρό μήνυμα: Να σταματήσει η εγκατάλειψη στις νησιωτικές περιοχές που δεν ανήκουν στη «βαριά βιομηχανία του τουρισμού» (vid)

Στην Ικαρία για δεύτερη ημέρα βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος επισκέφτηκε το Γενικό Νοσοκομείο Ικαρίας (Άγιος Κήρυκος), όπου άκουσε τους εργαζόμενους να του περιγράφουν την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε τέλος, συνάντηση και με τον δήμαρχο Ικαρίας.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Παρασκευής ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε στο λιμάνι της Ευδήλου στην Ικαρία, στη μεγαλύτερη συγκέντρωση στην ιστορία του νησιού όπως περιγράφουν οι κάτοικοι, στέλνοντας μήνυμα να μπει τέλος «στο ζόφο του καθεστώτος Μητσοτάκη».

-Διαβάστε επίσης: Αλέξης Τσίπρας για Μητσοτάκη: “Ο βασιλιάς των δημοσκοπήσεων είναι γυμνός – Ανάγκη να απαλλαγούμε πριν να είναι αργά”

«Αναισθησιολόγο δεν έχουμε, χειρουργεία δεν έχουμε. Αν ήσασταν κάτοικος θα έπρεπε να περιμένατε για συνταγογράφηση πάρα πολύ καιρό. Στα επείγοντα υπάρχει ανειδίκευτος αγροτικός γιατρός» του ανέφεραν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο, μεταξύ άλλων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατά τη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Ικαρίας Νίκο Καλαμπόγια τόνισε ότι «η εγκατάλειψη που δεν αφορά μόνο την Ικαρία, αφορά μία σειρά από νησιωτικές περιοχές στη χώρα μας που δεν είναι στο επίκεντρο της μεγάλης τουριστικής βιομηχανίας, πρέπει να σταματήσει».

Το χωριό Εύδηλος στην Ικαρία, κρύβει μια ιστορία που η σημερινή κυβέρνηση δεν λογαριάζει. Ήταν κάποτε τόπος εξορίας για πάρα πολλούς αγωνιστές που θυσιάστηκαν για τη Δημοκρατία, αλλά κάποιοι θα πουν πως βρίσκονταν «στη λάθος πλευρά της ιστορίας».

Χαρακτηριστικά, ο Αλέξης Τσίπρας το βράδυ της Παρασκευής έσκυψε με σεβασμό μπροστά σε ένα ζευγάρι αγωνιστών, δείχνοντάς τους ότι ήταν «στη σωστή πλευρά της ιστορίας».

Βίντεο: avgi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *