Είστε εδώ
Home > FAQ news > Μετά τους καναλάρχες, παίρνει σειρά η … Digea ! Σπίρτζης: Μετά τον εισαγγελέα, “αναλαμβάνουμε”, εμείς … (vid)

Μετά τους καναλάρχες, παίρνει σειρά η … Digea ! Σπίρτζης: Μετά τον εισαγγελέα, “αναλαμβάνουμε”, εμείς … (vid)

«Όταν ολοκληρώσει ο εισαγγελέας την έρευνα θα κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες» σχολίασε ο υπουργός Μεταφορών και Δικτύων, Χρ. Σπίρτζης, σχετικά με την Digea και τον διαγωνισμό για το ψηφιακό σήμα απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ., Β. Κόκκαλη. Ο υπουργός Μεταφορών και Δικτύων υπογράμμισε επίσης ότι υπήρξαν αλλαγές όρων του διαγωνισμού μετά τον διαγωνισμό, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στον χάρτη των ψηφιακών συχνοτήτων και την σχετική ΚΥΑ που εκδόθηκε με εντολή του τότε γενικού γραμματέα Τηλεπικοινωνιών, Μ. Δασκαλάκη

Ο Χρ. Σπίρτζης καταλόγισε στην ΕΕΤΤ «πλημμέλειες και παραλείψεις» στο διαγωνισμό εκτιμώντας ότι η Digea έπρεπε να αποκλειστεί καθώς ήταν ταυτόχρονα πάροχος δικτύου και περιεχομένου, ενώ επισήμανε ότι ο διαγωνισμός δεν πέρασε ούτε από τον έλεγχο του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ο υπουργός Μεταφορών και Δικτύων υπογράμμισε επίσης ότι υπήρξαν αλλαγές όρων του διαγωνισμού μετά τον διαγωνισμό, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στον χάρτη των ψηφιακών συχνοτήτων και την σχετική ΚΥΑ που εκδόθηκε με εντολή του τότε γενικού γραμματέα Τηλεπικοινωνιών, Μ. Δασκαλάκη, με βάση το τεχνικό παράρτημα του διαγωνισμού κι όχι με την δημόσια διαβούλευση. Ο Χρ. Σπίρτζης σχολίασε ότι υπήρχε μελέτη του ΕΜΠ που προέβλεπε μερικές εκατοντάδες σημεία εκπομπής κι όχι μόνο 156, όπως ορίστηκε τελικά στον διαγωνισμό αφήνοντας πολλές περιοχές της χώρες χωρίς ψηφιακή κάλυψη.

Πηγή: avgi.gr

Leave a Reply

Top