Είστε εδώ
Home > FAQ news > Με “καρφιά” το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα για τα 2 χρόνια της Συμφωνίας των Πρεσπών: “Η ιστορία τιμά αυτούς που τη γράφουν. Όχι αυτούς που σύρονται πίσω της”

Με “καρφιά” το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα για τα 2 χρόνια της Συμφωνίας των Πρεσπών: “Η ιστορία τιμά αυτούς που τη γράφουν. Όχι αυτούς που σύρονται πίσω της”

Με αφορμή τα δύο χρόνια από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών με τη Βόρεια Μακεδονία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «η Ελλάδα βρέθηκε στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Το αποδεικνύουν στην πράξη ακόμα και αυτοί που πολέμησαν τη Συμφωνία»

«Πριν δυο χρόνια συναντηθήκαμε στις Πρέσπες που στο διάβα τις ιστορίας διέσχισαν νικητές και ηττημένοι, θριαμβευτές και τραγικοί ήρωες. Απευθυνθήκαμε στους λαούς μας, τους λαούς των Βαλκανίων, που αγωνίστηκαν για την ελευθερία τους αλλά βασανίστηκαν και βασανίζονται από το δηλητήριο του εθνικιστικού μίσους, των διεθνών συρράξεων και των αδελφοκτόνων πολέμων», σχολιάζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας για τα δύο χρόνια από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών με τη Βόρεια Μακεδονία.

Ο ίδιος με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook προσθέτει ότι «αποδείξαμε μια για πάντα ότι στην ιστορία των Βαλκανίων δεν χρειάζονται νικητές και ηττημένοι. Αρκεί ο σεβασμός και η ισχυρή βούληση για ένα κοινό μέλλον ειρήνης και συνανάπτυξης».

«Η Ελλάδα βρέθηκε στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Το αποδεικνύουν στην πράξη ακόμα και αυτοί που πολέμησαν τη Συμφωνία», υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτοί που μίλησαν για «προδοσίες» και «εθνικές υποχωρήσεις». Αυτοί που περπάτησαν πλάι-πλάι με τους εθνικιστές και τους χρυσαυγίτες. Είναι οι ίδιοι που σήμερα μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τις σχέσεις της χώρας με τη Βόρεια Μακεδονία και το ρόλο της χώρας στην αναζωογόνηση της ευρωπαϊκής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων, την πιο δύσκολη στιγμή. Η ιστορία τιμά αυτούς που τη γράφουν. Όχι αυτούς που σύρονται πίσω της», σημειώνει ο Αλέξης Τσίπρας.

Leave a Reply

9 + 6 =

Top