Είστε εδώ

Με “παρέμβαση” της Ρένας Δούρου, έσβησε μια “ανορθογραφία” στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις Beach Volley, στο παραλιακό μέτωπο!

Μετά από άμεση κινητοποίηση και αποφασιστική παρέμβαση σε υψηλό επίπεδο, της Ρένας Δούρου, εγκαταλείπεται το σχέδιο να δημιουργηθούν δικαστικές αίθουσες όπου θα διεξάγονται μεγάλες δίκες στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Beach Volley στο Παλαιό Φάληρο. Η αρχική απόφαση αιφνιδίασε τους πάντες, φορείς, τοπικές κοινωνίες, κοινή γνώμη, περιβαλλοντικές οργανώσεις, καθώς η υλοποίησή του θα ήταν κυριολεκτικά μια … “ανορθογραφία” ανάσχεσης, σε μια περιοχή που μπορεί και θα … αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης, ανάδειξης και εκτόξευσης της οικονομίας τόσο σε επίπεδο τοπικών κοινωνιών όσο και σε γενικό επίπεδο. Σε δήλωση της στην ΕΡΤ η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, που έγινε ύστερα από τη σημερινή συνάντησή της στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Υπουργό Επικρατείας για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Αλέκο Φλαμπουράρη και τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Νίκο Παρασκευόπουλο για το θέμα του δικαστικού μεγάρου στο παραλιακό μέτωπο:
«Σήμερα είχα την ευκαιρία να ενημερώσω την ελληνική Κυβέρνηση, διά των δύο αρμόδιων Υπουργών, τον κ. Φλαμπουράρη και τον κ. Παρασκευόπουλο, για το έργο το οποίο είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε ο πρώτος και ο δεύτερος βαθμός αυτοδιοίκησης. Ένα έργο αναπτυξιακού σχεδιασμού για το Φαληρικό μέτωπο. Θέλω να ευχαριστήσω τους αρμόδιους Υπουργούς και το σύνολο της ελληνικής Κυβέρνησης που αμέσως κατάλαβαν ότι εδώ δεν έχουμε ένα ψευτοδίλημμα μεταξύ της ανάγκης εύρεσης δικαστικών αιθουσών για την απόδοση δικαιοσύνης, για την εμβάθυνση της δημοκρατίας κι ενός συγκροτημένου αναπτυξιακού σχεδίου. Όπως θα σας πει και ο αρμόδιος Υπουργός, τα σχέδια που επιχειρούμε αυτή τη στιγμή για το συγκεκριμένο χώρο δεν πρόκειται να σταματήσουν, μιας και ο ίδιος, έχει βρει ήδη δικαστική αίθουσα, χώρο, για ακροατήρια μεγάλων και σημαντικών δικών, έτσι ώστε να μην χρειαστεί, ξαναλέω, να απαντήσουμε σε ψευτοδιλήμματα που δεν έχει ανάγκη σήμερα η χώρα».
Την απόφαση της κυβέρνησης μετά τη σύσκεψη με την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου, να αξιοποιήσει άλλες πιο προσήκουσε εγκαταστάσεις του ΥπΕθΑ για τη δημιουργία αιθουσών τέλεσης μεγάλων δικών, επιβεβαίωσε με δτ αμέσως μετά και ο Υπ Επικρατείας Αλ Φλαμπουράρης, καθώς και ο υπ Δικαιοσύνης κ Παρασκευόπουλος με δηλώσεις του.
Σημειώνεται ότι έντονες ήταν από την πρώτη στιγμή οι αντιδράσεις των κατοίκων και των δημάρχων της Καλλιθέας, του Μοσχάτου και του Παλαιού Φαλήρου για την τροπολογία που κατέθεσαν στη Βουλή βουλευτές τη νύχτα της περασμένης Παρασκευής, σύμφωνα με την οποία περίπου 2.500 τετραγωνικά μέτρα στεγασμένων χώρων στο Beach Volley της παραλιακής θα παραχωρηθούν για 20 χρόνια στο υπουργείο Δικαιοσύνης και θα μετατρέπονταν σε δικαστικές αίθουσες.
Για τους επικεφαλής των τριών δήμων αλλά και την τοπική κοινωνία επρόκειτο για μια απόφαση που στερούνταν λογικής, αφού όχι μόνο δεν υπολόγιζε το Προεδρικό Διάταγμα του 2013, σύμφωνα με το οποίο ο χώρος του Beach Volley προορίζεται για αθλητικές και πολιτιστικές χρήσεις αλλά, επιπλέον, ουσιαστικά αναιρούσε και την προ εικοσαημέρου απόφαση –που επικυρώθηκε με ΦΕΚ- να παραχωρηθεί η χρήση των έργων στην Περιφέρεια Αττικής, η οποία με τη σειρά της ήταν έτοιμη να διαθέσει 120 εκατομμύρια ευρώ για την ανάπλαση της περιοχής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *