Είστε εδώ

Με χρονοκαθυστέρηση … ο Νίκος Ανδρουλάκης ανακαλύπτει ότι είναι «Πολιτικοί δορυφόροι του Μητσοτάκη, Λοβέρδος και Χριστοφιλοπούλου»

«Πολιτικό δορυφόρο του κυρίου Μητσοτάκη» χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξή του στο One, τον Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος ανακοίνωσε την ίδρυση νέου κόμματος στις ευρωεκλογές.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει κόμμα ο κύριος Λοβέρδος. Με την ευκαιρία, θέλω να πω ένα πράγμα και το λέω με ευθύτητα. Ό,τι και να κάνουν οι πολιτικοί δορυφόροι του κ. Μητσοτάκη, δεν θα αποτρέψουν το ΠΑΣΟΚ να είναι αξιωματική αντιπολίτευση στις ευρωπαϊκές εκλογές. Καταλαβαίνω την προσπάθεια που γίνεται από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και τους δορυφόρους του. Δεν θα τα καταφέρουν» σχολίασε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Την ήθελε ο Μητσοτάκης για να κάνει της δουλίτσα του στην ΑΔΑΕ»
Για την ένταξη της Εύης Χριστοφιλοπούλου στη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Ανδρουλάκης αποκάλυψε το παρασκήνιο που ο ίδιος ξέρει.

«Το καλοκαίρι του 2022 -αν δεν κάνω λάθος αρχές Ιουλίου- η κ. Χριστοφιλοπούλου είπε σε μένα και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ότι δεν θέλει να ξανακατέβει βουλευτής και πως της είχε κάνει πρόταση ο κ. Μητσοτάκης να την βάλει στη θέση του προέδρου της Ανεξάρτητης Αρχής για την Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, του κ. Μενουδάκου. Θέλω να σας πω ότι στη γιορτή της Δημοκρατίας ο κ. Μητσοτάκης μου το είπε και προσωπικά. Με ρώτησε: “γιατί δεν δέχεσαι μιας και απαιτείται πλειοψηφία 3/5 για να γίνει η αντικατάσταση;”. Για καλή τύχη δική μου και κακή τύχη της κ. Χριστοφιλοπούλου και του κ. Μητσοτάκη, λίγες ημέρες πριν είχα μάθει από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την απόπειρα παγίδευσης του κινητού μου από το Predator.

Η κ. Χριστοφιλοπούλου ήταν η επιλογή του κ. Μητσοτάκη για να αντικαταστήσει τον κ. Μενουδάκο, έναν άνθρωπο που έδωσε αγώνα για να φτάσουν τα “χτυπήματα” του Predator στη Βουλή. Διότι γνώριζε εκ των προτέρων ο κ. Μητσοτάκης την υπόθεση Κουκάκη και ήθελε να βάλει στην Ανεξάρτητη Αρχή ένα πρόσωπο, που δεν θα το χρεώνεται η Νέα Δημοκρατία αλλά θα του κάνει και τη δουλίτσα του. Κάποιοι άνθρωποι, επιτέλους, ας μην προκαλούν ούτε τη νοημοσύνη, ούτε την αξιοπρέπειά μας. Διότι αυτό που συνέβη το καλοκαίρι του 2022, έπρεπε να κάνει την κ. Χριστοφιλοπούλου να είναι πιο φειδωλή στις δηλώσεις της. Έχει δημοκρατικό δικαίωμα να πάει στη Νέα Δημοκρατία, που καθύβριζε πριν κάποια χρόνια. Ας το κάνει με πολιτικούς όρους και όχι να ψάχνει άλλοθι, ενώ έχει πάει στη Νέα Δημοκρατία από το καλοκαίρι του 2022 επί της ουσίας».

Όσο για ενδεχόμενες συνεργασίες ο κ. Ανδρουλάκης έκανε άνοιγμα σε όσους είναι δυσαρεστημένοι από τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στη Νέα Αριστερά ωστόσο ήταν για άλλη μια φορά σαφής πώς «συγκόλληση κομμάτων δεν πρόκειται να κάνουμε. Δεν θα κάνω παζάρι είτε κάτω είτε πάνω στο τραπέζι. Θεωρώ ότι η κεντροαριστερά θα ανασυγκροτηθεί με όρους πολιτικούς και νέα πρόσωπα. Αν κάποιοι παλιοί πρωταγωνιστές πιστεύουν στο παρασκήνιο ότι συγκολλώντας τα κόμματα θα νικήσουμε τη Νέα Δημοκρατία, νομίζω ότι είναι εκτός πραγματικότητας», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

«Αυτό που προσφέρει ο Μητσοτάκης δεν είναι ποιότητα ζωής»
«Αυτό, που προσφέρει η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι ποιότητα ζωής», ανέφερε επίσης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, μιλώντας για τις κινητοποιήσεις των αγροτών, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής μίλησε για κυβερνητικές παλινωδίες, που επέτειναν τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου.

«Έχουν αλλάξει τέσσερις πρόεδροι στον ΟΠΕΚΕΠΕ και έχουν αλλάξει τέσσερις υπουργοί. Ο σχεδιασμός δεν έγινε χθες και έχει ευθύνες η Νέα Δημοκρατία. 500 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα μπήκαν στους λογαριασμούς των αγροτών από τις πληρωμές άμεσων ενισχύσεων», σημείωσε ο κ.Ανδρουλάκης και αναρωτήθηκε: «Είμαστε έτοιμοι να προσαρμόσουμε τον ΕΛΓΑ στις σημερινές συνθήκες ή θα αφήσουμε αυτούς τους ανθρώπους λόγω αυξημένου κόστους παραγωγής, κλιματικών συνθηκών και φυσικών καταστροφών, καθώς η Νέα Δημοκρατία τα έκανε μπάχαλο στον ΕΛΓΑ και τον ΟΠΕΚΕΠΕ, να εγκαταλείψουν την παραγωγή;».

«Η πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσει για τα ομόφυλα»
Για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια που έχει προκαλέσει πολιτικές αναταράξεις, ο κ. Ανδρουλάκης υποστήριξε πως η πλειοψηφία στο ΠΑΣΟΚ θα το στηρίξει.

Παράλληλα είπε πως γίνεται μια αγωνιώδης προσπάθεια από τη Νέα Δημοκρατία να μεταβιβάσει το πρόβλημά της στο ΠΑΣΟΚ. «Όταν ήρθε το σύμφωνο συμβίωσης επί ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν 19 από τους 75 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, το ξεχάσαμε; Θα μας κάνουν τώρα μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων; Και με υπολογισμούς επιχειρούν να κρύψουν ότι ο υπουργός Επικρατείας, ο κ. Βορίδης, μιλά για αντισυνταγματικότητα του νόμου; Έγινε υπουργικό συμβούλιο, έφερε το νομοσχέδιο ο πρωθυπουργός αλλά το δεξί του χέρι μιλά για αντισυνταγματικό νόμο και τάσσεται κατά ο πρώην πρωθυπουργός. Εδώ μιλάμε για έναν παραλογισμό», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Προστασία των δημόσιων ΑΕΙ
Ναι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια λέει ο κ. Ανδρουλάκης τονίζοντας ότι «πρέπει να έχουμε ισχυρά δημόσια πανεπιστήμια, που απευθύνονται στο 90% των μαθητών και των φοιτητών και να υπάρχουν και κάποια μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά. Να έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε αυτά μαθητές, οι οποίοι δεν πέτυχαν στις πανελλαδικές και να προσελκύσουν σπουδαστές από το εξωτερικό. Να γίνουν βέβαια με ακαδημαϊκά και γεωγραφικά κριτήρια. Δηλαδή, υψηλού επιπέδου προσφορά γνώσης και με γεωγραφικά κριτήρια γιατί δεν μπορεί να είναι όλα στην Αθήνα»

Όσο για τις καταλήψεις έκανε λόγο για «ισχνές μειοψηφίες χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση» που υπονομεύουν και τον αγώνα των ίδιων των φοιτητών για καλύτερη δημόσια παιδεία. Ωστόσο, άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό για το σχόλιο του περί ληστών. «Αλλά όχι να θέλουμε να ταυτίσουμε τους λίγους που κάνουν λανθασμένες ενέργειες με ληστές και εγκληματίες. Εάν υπάρχουν τέτοιες καταγγελίες, μπαίνει μέσα η αστυνομία. Εάν υπάρχουν κουκουλοφόροι που εκβίασαν φοιτητές, η πρυτανεία πρέπει να καλέσει την αστυνομία».

Για το θέμα της αγοράς μαχητικών αεροσκαφών F35, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε ότι πρέπει να αγοράσουμε κάποιους ακριβούς εξοπλισμούς για να είμαστε μία χώρα με ισχυρή αποτρεπτική δύναμη, ιδιαίτερα όταν γειτονεύουμε με έναν τέτοιο ταραξία. Ωστόσο υπογράμμισε: «Επιτέλους, πρέπει να γίνει μία σοβαρή συζήτηση στην Ελλάδα. Μέχρι πού φτάνει το χέρι μας δημοσιονομικά; Ψηφίσαμε τη συμφωνία με τους Γάλλους, στηρίξαμε τις συμφωνίες ενίσχυσης της άμυνας της χώρας με τις ΗΠΑ. Αλλά πρέπει να γίνει μία συζήτηση για το τι και πόσο χρειαζόμαστε και αν τελικά θα υπάρχει συνεχώς η φιλοσοφία, σύμφωνα με την οποία επειδή η Τουρκία θέλει να γίνει μία περιφερειακή δύναμη, θα την ακολουθούμε κατά πόδας θυσιάζοντας δισεκατομμύρια από το κοινωνικό κράτος και τις υποδομές της χώρας».

Πηγή: ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *