Είστε εδώ
Home > FAQ news > Μαξίμου: ” Αυτό που κουρελιάστηκε τελικά ήταν οι ισχυρισμοί του Μητσοτάκη για την κυβερνητική πλειοψηφία! Λογικό να έχει νεύρα…”

Μαξίμου: ” Αυτό που κουρελιάστηκε τελικά ήταν οι ισχυρισμοί του Μητσοτάκη για την κυβερνητική πλειοψηφία! Λογικό να έχει νεύρα…”

«Η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης παρά την ψήφο εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση και τις διαδοχικές κοινοβουλευτικές ήττες στις ονομαστικές ψηφοφορίες, επέμεναν να αμφισβητούν την κυβερνητική πλειοψηφία», σχολιάζουν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου επισημαίνοντας ότι «σήμερα που οι ισχυρισμοί του κ. Μητσοτάκη κουρελιάστηκαν άπαξ δια παντός, είναι λογικό να έχει νεύρα».

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε νωρίτερα η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η κοινοβουλευτική ντροπή που παρακολουθούμε δεν έχει προηγούμενο. Τα έξι δεκανίκια του κ. Τσίπρα εκχώρησαν εν λευκώ τη συνείδησή τους, δηλώνοντας εκ προοιμίου ότι θα ψηφίζουν ό,τι και να φέρει στη βουλή.

Η Νέα Δημοκρατία δεν θα επιτρέψει αυτόν τον κοινοβουλευτικό ευτελισμό. Το σημερινό πληρεξούσιο είναι συνταγματικά ανυπόστατο. Η κυβέρνηση κουρελού παραμένει κυβέρνηση μειοψηφίας και να ξέρουν άπαντες ότι θα τίθενται διαρκώς και επώνυμα προ των ευθυνών τους».

Η παραπάνω ανακοίνωση αποτελεί την αντίδραση της ΝΔ στην απόφαση των εξι βουλευτών που δεν ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ, όμως πρόσφατα παρείχαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, να προσμετράται η ψήφος τους στην κυβερνητική πλειοψηφία.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τους κ. Κουντουρά, Κόκαλη, Παπαχριστόπουλο, Ζουράρι, Παπακώστα, Δανέλλη. Όπως δηλώνουν, επιθυμούν εφεξής σε κάθε νομοσχέδιο που ψηφίζεται χωρίς ονομαστική ψηφοφορία, η ψήφος τους να προσμετράται μαζί με αυτές των βουλευτών της συμπολίτευσης.

Πηγή: left.gr

Leave a Reply

Top