Είστε εδώ
Home > FAQ news > Μαντάρα όλα! Μετά από 3 μήνες λοκντάουν, μέτρα και λουκέτα “ακορντεόν” … πάλι στο σημείο μηδέν! Μετά την Αττική, Θεσσαλονίκη και Αχαΐα ξανά στις “κόκκινες περιοχές” του επιδημιολογικού χάρτη!

Μαντάρα όλα! Μετά από 3 μήνες λοκντάουν, μέτρα και λουκέτα “ακορντεόν” … πάλι στο σημείο μηδέν! Μετά την Αττική, Θεσσαλονίκη και Αχαΐα ξανά στις “κόκκινες περιοχές” του επιδημιολογικού χάρτη!

Παραπάνω από τη μισή Ελλάδα από πλευράς πληθυσμού σε αυστηρή καραντίνα ξανά, μετά από 3 μήνες λοκντάουν!
Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, εκτός από τον Δήμο Πατρέων, στις κόκκινες περιοχές του χάρτη επικινδυνότητας, λόγω του κορονοϊού, αναμένεται να ενταχθεί και η Αχαΐα, με βάση πρόταση των λοιμωξιολόγων.

Νωρίτερα έγινε γνωστό πως εξαιτίας των αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού, στις κόκκινες περιοχές μπαίνει και η Θεσσαλονίκη και πως την Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου, θα γίνει εξειδίκευση των μέτρων. Η απόφαση ελήφθη στην τηλεδιάσκεψη των λοιμωξιολόγων, η οποία θα κρίνει όλα τα μέτρα που θα ληφθούν και θα ανακοινωθούν την Παρασκευή από την κυβέρνηση. Η Αττική είναι ήδη κόκκινη και αναμένεται να αποφασιστούν τα μέτρα που θα ισχύσουν από την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, στη Θεσσαλονίκη, καταγράφηκαν 87 κρούσματα κορονοϊού και στην Αχαϊα 81. Στην Αττική ανιχνεύτηκαν 533 λοιμώξεις.

Τα μέτρα που ισχύουν στις κόκκινες περιοχές

 • Η απαγόρευση κυκλοφορίας στις κόκκινες περιοχές ισχύει από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί, πλην της Αττικής που λόγω μητροπολιτικότητας, αυξημένου πληθυσμού και του δικτύου μαζικών μεταφορών, η απαγόρευση ισχύει από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.
 • Λειτουργούν δια ζώσης μόνο τα Γυμνάσια (τα Λύκεια λειτουργούν με τηλε-εκπαίδευση)
 • Στους χώρους λατρείας, επιτρέπονται μέχρι 9 άτομα κατά την τέλεση λειτουργιών.
 • Η λειτουργία καταστημάτων γίνεται με την μέθοδο click away και ειδικά τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, καθώς και τα κομμωτήρια, τα καταστήματα περιποίησης και τα βιβλιοπωλεία λειτουργούν με τη διαδικασία του προκαθορισμένου ραντεβού (click in a shop)
 • Λειτουργία για τα κομμωτήρια μόνο με ραντεβού
 • Πηγή: ethnos.gr

  One thought on “Μαντάρα όλα! Μετά από 3 μήνες λοκντάουν, μέτρα και λουκέτα “ακορντεόν” … πάλι στο σημείο μηδέν! Μετά την Αττική, Θεσσαλονίκη και Αχαΐα ξανά στις “κόκκινες περιοχές” του επιδημιολογικού χάρτη!

  Leave a Reply

  fourteen − twelve =

  Top