Είστε εδώ

Λεβέντης εροβόλαγε

Και που λες Δευτέρα βράδυ έχω φάει μια γλαρόσουπα φρέσκια και αραχτός στον καναπέ μου απολαμβάνω μια χωνευτική χαλαρόπιτα. Επειδή είμαι γιος της ποιότητας απολαμβάνω στην τιβί κάτι Ράμπο, κάτι μανούρες, κάτι ξύλα, κάτι σαπουνόπερες, ώσπου ξαφνικά πέφτω πάνω στον ήρωα τον παιδικών μου χρόνων.
Το όνομα αυτού Βασιλάκης Λεβέντης (σαν να λέμε Βασιλάκης Καΐλας), μας συντρόφευε στα παιδικά μας χρόνια με το θρυλικό του κανάλι 67, περπάταγε στο δρόμο και του έπεσε και αυτουνού του κακομοίρη μια συχνότητα στο κεφάλι. Δεν είναι διαπλεκόμενος, είναι η αποθέωση της λογικής και της νομιμότητας, δεν έχει κανένα ψεγάδι και οι ιδέες του είναι ολόφρεσκιες.
Έχει όμως μια μεγάλη καψούρα, ζει, αναπνέει, κοιμάται, ξυπνάει για έναν και μόνο λόγο, θέλει να βλέπει τη μουτράκλα του στο γυαλί. Τη βρίσκει ρε παιδί μου, θέλει να ‘ναι σαν τις Καρντάσιανς να τον παίζουν όλη μέρα τι κάνει, τι λέει, που βρίσκεται.
Επειδή όμως δεν είναι τόσο καλούλης ούτε τόσο αγαθούλης όσο πολλά κουτσαβάκια νομίζουν ξέρει ακριβώς τι να λέει στο γυαλί για να τον καλούν, να τον ξανακαλούν και για να τον έχουν πρώτη μούρη παντού. Και πλέον δε του κάνουν πλάκες, δε του παραγγέλνουν πίτσες αλλά τον προσέχουν, τον ρωτάνε για το μέλλον πως θα πάει ο πράμα..τι θα γίνει ο τόπος μας, πως κτλ κτλ. Είναι δηλαδή κάτι μεταξύ γέροντα Παϊσίου και Χορταρέα σε πιο ωραίο περιτύλιγμα.
Αυτά λοιπόν που τσαμπουνάει γύρω γύρω είναι να βάλουμε ένα εικόνισμα της Μέρκελ πάνω από το κρεβάτι μας, να κάνουμε κάθε μέρα το σταυρό μας που θέλει να μας σώσει και να μην τολμάμε να εκφέρουμε οποιαδήποτε διαφορετική άποψη. Επίσης μας λέει ότι τζάμπα κάνουμε εκλογές και βγάζουμε κυβερνήσεις αφού μπορούμε άνετα να φτιάξουμε ένα νέο πολιτικό σύστημα που θα κυβερνάνε οι Παπαδήμοι, οι Προβόπουλοι και οι τραπεζίτες και εμείς οι χαζοί να μην ξυπνάμε από τα μαυρά χαράματα τις Κυριακές για να τρέχουμε στις κάλπες.
Το κακό λοιπόν δεν είναι ο Λεβέντης ούτε ο κάθε αστείος που τα λέει αυτά, το κακό είναι όποιο κανάλι και να βάζουμε, όποιο ραδιόφωνο και να ακούμε να τον έχουμε φάτσα κάρτα να παίζει την κασετούλα του.
Τελικά ήταν καλύτερος ο Ράμπος…τι τα θέλω τα ζάπινγκ; Εργαλεία του βελζεβούλη αυτά τα τηλεκοντρόλ.
Γιάννης ο Φλου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *