Είστε εδώ

Λεφτά για απευθείας αναθέσεις (7,5 δις) υπάρχουν, για συνταξιούχους δεν υπάρχουν! Οριστική ταφόπλακα στην επιστροφή των αναδρομικών έβαλε ο Σταϊκούρας

Τι κι αν ήταν μια από τις βασικές δεσμεύσεις – προεκλογικά – της ΝΔ και του Πτωθυπουργού ότι αμέσως μόλις γίνει Πρωθυτπουργός υα επιστραφούν σε όλους τους συνταξιούχους όλα τα αναδρομικά! Τι κι αν κορόιδεψε τους συνταξιούχους το ’10 ο τότε κυβερνητικόςε εκπρόωσπος Στέλιος Πέτσας, καθησυχάζοντάς τους να μην τρέχουν και ξοδεύονται σε προσφυγές για τα αναδρομικά γιαρι αν επιστραφούν σε ένα θα επιστραφούν σε όλους.

Τέλος σε κάθε συζήτηση για τα αναδρομικά των συνταξιούχων έβαλε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Ειδικότερα, απαντώντας στην Έφη Αχτσιόγλου –κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Meeting Point» στο newsbomb.gr – είπε με νόημα: «Εμείς είπαμε ότι θα επιστραφούν τα αναδρομικά; Είδατε στη Θεσσαλονίκη να λέμε για τα αναδρομικά;»,

Ο διάλογος Σταϊκούρα – Αχτσιόγλου

Αχτσιόγλου: Εμείς θα επιστρέψουμε αυτό που δικαιούνται οι συνταξιούχοι και το οποίο περιέκοψε η δικιά σας κυβέρνηση το 2012 και δεν επέστρεψε ποτέ. Εσείς μάλλον δηλώνετε ότι δεν θα επιστραφούν ποτέ στους συνταξιούχους τα αναδρομικά τους.

Σταϊκούρας: Εμείς δεν έχουμε αυταπάτες.

Αχτσιόγλου: Δεν θα επιστραφούν δηλαδή ποτέ τα αναδρομικά στους συνταξιούχους.

Σταϊκούρας: Εμείς είπαμε ότι θα επιστραφούν τα αναδρομικά; Είδατε στη Θεσσαλονίκη να λέμε για τα αναδρομικά; Στους συνταξιούχους και στους Έλληνες πολίτες είμαστε ειλικρινείς, ψεύτες δεν είμαστε. Εμείς ψέματα δεν λέμε και δεν έχουμε αυταπάτες.

Αχτσιόγλου: Ψηφίσατε την 13η σύνταξη; Είπατε ότι θα διατηρηθεί; Την κόψατε όταν ήρθατε στην κυβέρνηση; Και μου λέτε ότι είστε ειλικρινείς απέναντι στους συνταξιούχους; Εσείς δεν την κόψατε;

Από την πλευρά της η Εφη Αχτσιόγλου τόνισε ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι κοστολογημένο. Όπως ανέφερε, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ «έχει χαμένους, μιλήσαμε για αύξηση του φόρου στα υψηλά μερίσματα, μιλήσαμε για πραγματική φορολόγηση υπερκερδών σειράς τομέων της ενέργειας. Έχει και κερδισμένους, τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία. Ένα πρόγραμμα ρεαλιστικό, που μπορεί να προστατεύσει τους πολίτες από την κρίση που περνάμε σήμερα».

Επισήμανε επίσης ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ «έχει δημοσιονομικό κόστος 5,6 δισ., πολύ κοντά δημοσιονομικά στο πρόγραμμα που εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης», όμως «ο κ. Σταϊκούρας το υπερκοστολογεί αθροίζοντας 12 δισ. ως επιδότηση στις εταιρείες παραγωγής ενέργειας, ενώ εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε κάτι τέτοιο, και αφαιρεί τα έσοδα που προβλέπουμε από τη φορολόγηση των υπερκερδών στους τομείς της ενέργειας συνολικά».

Με αφορμή την ομολογία εξαπάτησης του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα σε βάρος των συνταξιούχων, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νάσος Ηλιόπουλος σχολίασε ότι «η  ΝΔ κορόιδεψε τους συνταξιούχους».

Υπενθυμίζεται ότι σε πλατό διαδικτυακής εκπομπής ο υπουργός Οικονομικών ουσιαστικά παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να δώσει τα αναδρομικά στους συνταξιούχους, δηλώνοντας ότι δεν έχει «αυταπάτες».

Σε ανάρτηση του στα social media ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε ότι η ΝΔ ως αντιπολίτευση «ψήφισε τη 13η σύνταξη που θέσπισε ο ΣΥΡΙΖΑ» και είπε ψέματα ότι θα τη διατηρήσει, καθώς όταν έγινε κυβέρνηση την έκοψε. «Όπως έκοψε και τα αναδρομικά των συνταξιούχων, τα οποία ο κ. Σταϊκούρας δηλώνει ότι δεν θα τα πάρουν» σημειώνει χαρακτηριστικά ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Είναι οι τελευταίοι που μπορούν να μιλάνε για αξιοπιστία» καταλήγει ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Αναλυτικά το σχόλιο του Νάσου Ηλιόπουλου:

H ΝΔ κορόιδεψε τους συνταξιούχους. Ως αντιπολίτευση ψήφισε τη 13η σύνταξη που θέσπισε ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε ψέματα ότι θα τη διατηρήσει και όταν έγινε κυβέρνηση την έκοψε, όπως έκοψε και τα αναδρομικά των συνταξιούχων, τα οποία ο κ. Σταϊκούρας δηλώνει ότι δεν θα τα πάρουν.

Είναι οι τελευταίοι που μπορούν να μιλάνε για αξιοπιστία.

Πηγή: ieidiseis.gr

One thought on “Λεφτά για απευθείας αναθέσεις (7,5 δις) υπάρχουν, για συνταξιούχους δεν υπάρχουν! Οριστική ταφόπλακα στην επιστροφή των αναδρομικών έβαλε ο Σταϊκούρας

  1. Έγραψε στ’ αρ@ί@ια του την απόφαση του ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ της ΧΩΡΑΣ δηλ. Συνταγματική εκτροπή λέγεται αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτικοί Σύμαχοι αντί να φέρουν εδώ και τρία χρόνια που βγήκε η απόφαση το θέμα της παραβίασης στην ΒΟΥΛΗ, να το καταγγείλει ακόμα και στα αρμόδια όργανα της ΕΕ, θυμήθηκε τώρα να βγάλει μια λάιτ ανακοίνωση για την τιμή των όπλων και κάνει ντά την ΝΔ. Θα έρθει έννοια σας νέα ΤΣΑΠΟΥ από τους ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ στις επικείμενες, έννοια σας, έννοιας σας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *