Είστε εδώ
Home > FAQ the opinion > Left.gr: Στον πάτο του βόθρου στο κέντρο της Ζούγκλας

Left.gr: Στον πάτο του βόθρου στο κέντρο της Ζούγκλας

Λίγες μόνο μέρες αφότου ξέσπασε το σκάνδαλο Novartis, «το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους», όπως χαρακτηρίστηκε από την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, με τη δικογραφία να περιλαμβάνει 2 πρώην πρωθυπουργούς (τον Αντ. Σαμαρά κια τον υπηρεσιακό Π. Πικραμμένο) και 10 υπουργούς, λίγες μόνο μέρες αφότου οι κατηγορούμενοι, μετά τις πρώτες αντιδράσεις («δεν ήξερα», «δεν ήταν της αρμόδιοτητάς μου», «δεν με αγγίζει») και αφού εξάντλησαν την υποκριτική τους δεινότητα απειλώντας ότι θα απαντήσουν με μηνύσεις (1, 2), πέρασαν στο επόμενο στάδιο, αυτό της ευθείας απειλής των προστατευόμενων μαρτύρων, του Ευ. Βενιζέλου προεξάρχοντος και ακολουθούμενου από αρκετούς.

Όμως, επειδή τα πιο βρόμικα προϊόντα συνήθως θέλουν μια καλή συσκευασία για να πουλήσουν, ο γνωστός και μη εξαιρετέος Μάκης Τριανταφυλλόπουλος σήμερα, σε ένα αποκορύφωμα κίτρινης δημοσιογραφίας ισχυρίστηκε, μέσω της ιστοσελίδας του, ότι αποκάλυψε την ταυτότητα προστατευόμενης μάρτυρος της δικογραφίας.

Πέρα από το ποινικά κολάσιμο μέρος της ενέργειας αυτής, για το οποίο, βέβαια είναι αρμόδιες οι εισαγγελικές και δικαστικές αρχές, από τις οποίες αναμένονται οι επόμενες κινήσεις, ανακύπτουν και πολλά ερωτήματα για τη σκοπιμότητα του Τριανταφυλλόπουλου και τα συμφέροντα που εξυπηρετεί, ενώ φαίνεται ότι ο πανικός που έχει επικρατήσει σε μεγάλο κομμάτι του μέχρι πριν λίγα χρόνια ισχυρού πολιτικού προσωπικού οδηγεί σε κινήσεις που, αν μη τι άλλο παραβιάζουν εξόφθαλμα τον νόμο, για να μην πούμε κάτι πιο βαρύ…

Όπως σχολιάζει σε άρθρο του ο Κ. Βαξεβάνης, αποκαλώντας τον «ξέχειλο βόθρο της αθλιότητας»:

Είτε πρόκειται για την προστατευόμενη μάρτυρα είτε όχι, στοχοποιεί έναν άνθρωπο ο οποίος από τη στιγμή αυτή βρίσκεται σε κίνδυνο. Όχι, ο Μάκης δεν προσπαθεί να κάνει δημοσιογραφική επιτυχία γιατί δεν αποτελεί επιτυχία να βάζεις σε κίνδυνο κάποιον, ειδικά αν είναι πραγματικά μάρτυρας σε μια τέτοια υπόθεση. Ο Τριανταφυλλόπουλος υλοποιεί συμβόλαιο. Να εκφοβίσει όποιον η πλευρά των εμπλεκόμενων θεωρεί ως απειλή είτε επειδή μίλησε, είτε επειδή φοβάται πως θα μιλήσει. Και αφού έκανε τη βρώμικη δουλειά, έτρεξαν οι κυριλέδες της δημοσιογραφίας, που ροκάνιζαν ΚΕΕΛΠΝΟ, Novartis και ό,τι άλλο μπορούσαν, που τα ονόματά τους φιγουράρουν στα χαρτιά των μαύρων ταμείων της Novartis να κάνουν αναπαραγωγή. Γιατί μπορεί να βρίζονται μεταξύ τους, αλλά τους ενώνει η συνενοχή. Δε νομίζω πως ο Μάκης έχει τύψεις για την απόπειρα δολοφονίας στην οποία συμμετέχει, είτε εναντίον ενός ανθρώπου είτε εναντίον της προσωπικότητάς του. Αν ζούσε ο Γκιόλιας νομίζω το ίδιο θα έλεγε.

δημοσιεύτηκε στο left.gr

Dog person, chocolate lover, order obsessed and tv victim!

Leave a Reply

Top