Είστε εδώ

Le Soir: Το τηλεφώνημα στον πατέρα της και η βαλίτσα με τα λεφτά που του έδωσε να απομακρύνει, “έκαψαν” την Καϊλή!

Μιλώντας στον Alpha, ο διευθυντής της Le Soir, αποκάλυψε λεπτομέρειες της έρευνας όπως για παράδειγμα ότι ξεκίνησε τον Οκτώβριο και όχι τον Νοέμβριο και ότι η ευρωβουλευτής οδηγήθηκε στη φυλακή γιατί είχε δώσει τα χρήματα στον πατέρα της.

Όπως εξήγησε ο Κριστόφ Μπερτί, το τηλεφώνημα στον πατέρα της για να απομακρύνει τα χρήματα ήταν καθοριστικό. Αυτός φαίνεται μάλιστα ότι είναι ο βασικός λόγος που η Ελληνίδα πολιτικός οδηγήθηκε στη φυλακή, σε συνδυασμό φυσικά με το γεγονός ότι δεν έπεισε τις Αρχές για το ότι δεν γνώριζε για τα χρήματα που βρέθηκαν μέσα στο σπίτι της και την προέλευσή τους.

«Η Εύα Καϊλή δεν θα ήταν φυλακή αν δεν είχε δώσει τη βαλίτσα στον πατέρα της και να προσπαθήσει να τα απομακρύνει» λέει χαρακτηριστικά ο διευθυντής της Le Soir στον Alpha, εξηγώντας ότι η βουλευτική της ασυλία θα την προστάτευε καθώς είναι πολύ ισχυρή στο Βέλγιο.

Ο διευθυντής της Le Soir, της βελγικής εφημερίδας που έχει γνώση του σκανδάλου δύο μήνες πριν την αποκάλυψή του, αναφέρει μάλιστα ότι η Εύα Καϊλή βρέθηκε μπλεγμένη στο κύκλωμα γιατί ήταν χρήσιμη στον σύντροφό της Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ο οποίος ήταν βασικός βοηθός του Αντόνιο Παντσέρι, δηλαδή του ανθρώπου που κινούσε τα νήματα μεταξύ Κατάρ-Μαρόκου-Ευρωκοινοβουλίου.

«Για τον Παντσέρι, ήταν σημαντικό για τη “δουλειά του” για τη βοήθεια του Κατάρ και του Μαρόκου. Η κ. Καϊλή τους ήταν χρήσιμη για την δουλειά τους», σημείωσε αφήνοντας να εννοηθεί ότι χρειάζονταν τη συμβολή της Ευρωβουλευτή για το σκάνδαλο Qatar Gate. Εκτίμησε μάλιστα ότι για το κύκλωμα του Παντσέρι ήταν πολύ σημαντικό να αποσπά θετικές τοποθετήσεις και ψήφους σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την πτέρυγα των σοσιαλιστών.

Πηγή: ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *