Είστε εδώ
Home > FAQ news > Κραυγή αγωνίας από το προσωπικό των νοσοκομείων: “Αποδεκατιζόμαστε”! – 61 γιατροί και νοσηλευτές έχουν προσβληθεί ήδη από τον ιό – Εγκαταλειμμένοι από την Πολιτεία εισπράττουν μόνο … “χειροκρότημα”!

Κραυγή αγωνίας από το προσωπικό των νοσοκομείων: “Αποδεκατιζόμαστε”! – 61 γιατροί και νοσηλευτές έχουν προσβληθεί ήδη από τον ιό – Εγκαταλειμμένοι από την Πολιτεία εισπράττουν μόνο … “χειροκρότημα”!

Σε 61 ανέρχεται σήμερα ο αριθμός των υγειονομικών υπαλλήλων (γιατρών και νοσηλευτών) που έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, παρουσιάστηκαν νέα κρούσματα στα νοσοκομεία Αττικό και Αλεξάνδρα, καθώς και σ’ αυτά της Πρέβεζας και της Αλεξανδρούπολης.

Πρόκειται για το 12% των συνολικών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα. Την ίδια στιγμή περίπου 300 είναι οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία που έχουν τεθεί σε καραντίνα. Ωστόσο, όπως καταγγέλλουν γιατροί και νοσηλευτές, αναμένεται ακόμη το αποτέλεσμα της εξέτασης αρκετών δειγμάτων.

Παράλληλα ενώ σε ορισμένα νοσοκομεία ακολουθείται η τακτική του επταήμερου κατ’ οίκον περιορισμού για όσους έχουν έρθει σε επαφή με κρούσματα, σε άλλα -κατόπιν και των τελευταίων οδηγιών του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ)- οι εργαζόμενοι παραμένουν στο πόστο τους εφόσον βέβαια δεν έχουν συμπτώματα.

Όπως καταγγέλλεται μάλιστα, σε ορισμένα νοσοκομεία, ενώ το προσωπικό που έχει έρθει σε επαφή με κρούσμα ζητάει να τεθεί σε καραντίνα, οι διοικήσεις, ακολουθώντας τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, το αρνούνται.Ταυτόχρονα, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), δεν γίνεται εργαστηριακός έλεγχος σε γιατρούς και νοσηλευτές που έχουν εμφανίσει ήπια συμπτώματα. “Αυτό είναι επικίνδυνο. Αποδεκατιζόμαστε” λέει ο πρόεδρος των εργαζόμενων Μιχάλης Γιαννάκος.

Η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει ακόμη τον αυξημένο κίνδυνο λόγω και του γεγονότος ότι δεν υπάρχουν εφεδρείες αφού όλες οι ίδιες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού έχουν ανακληθεί, να μείνουν τα νοσοκομεία χωρίς επαρκές προσωπικό, ενώ τέλος, επαναλαμβάνει την έκκληση για προμήθεια υγειονομικού υλικού, το οποίο όπως λένε οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, είναι ελλιπές.

Πηγή: documentonews.gr

2 thoughts on “Κραυγή αγωνίας από το προσωπικό των νοσοκομείων: “Αποδεκατιζόμαστε”! – 61 γιατροί και νοσηλευτές έχουν προσβληθεί ήδη από τον ιό – Εγκαταλειμμένοι από την Πολιτεία εισπράττουν μόνο … “χειροκρότημα”!

  1. afti pou psifisate to kouli kai ti spira tou as tous apolafsete to ko,,a tis klepsia pseftias ipokrisias koulis xoris ix,os thropias .aporo drepo,e . giatri isto tis pi,as kai doulevodas ateliotes oras ,,osileftes to idio ,ki,di,evodas tis zoes tous k kikilia petha,e gi,eka 3 pedio, a, ita i gi,eka sou i adelfi sou ti tha eka,es ksexase vrikes krevati tis skordas , pseftes .pos ki,aste ti ,ixta apo usa

Leave a Reply

five + 12 =

Top