Είστε εδώ

«Κολλάει» στον τοίχο την κυβέρνηση η Αθηνά Λινού: «Και οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν τον ιό – Μεγάλο ρίσκο τα προνόμια» (vid)

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε η καθηγήτρια Αθηνά Λινού, ως απάντηση στα πλάνα της κυβέρνησης να δοθούν προνόμια στους εμβολιασμένους. Υποστήριξε ότι είναι κάτι επικίνδυνο, καθώς και οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν τον ιο.

Όπως εξήγησε, η εμπειρία από χώρες που έχουν επιτύχει τείχος ανοσίας στους ενήλικες, δείχνει ότι υπάρχει αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού στους εφήβους, στα άτομα κάτω των 18 ετών.

Έτσι με το να ελευθερωθούμε οι μεγαλύτεροι θα βάλουμε σε κίνδυνο τους νεότερους, προειδοποίησε και προέτρεψε να μην αξιοποιήσουν οι μεγαλύτεροι τα προνόμια που ενδεχομένως θα ισχύσουν για να μην μπουν σε κίνδυνο οι νεότεροι.

Μάλιστα έφερε σαν παράδειγμα ότι θα μπορούσε να είναι επιτρεπτή η μη χρήση μάσκας μόνο σε εξωτερικό χώρο εστίασης και μόνο μεταξύ πλήρως εμβολιασμένων.

Και αυτό γιατί όπως είπε εάν βρίσκονται στο ίδιο τραπέζι άτομα ανεμβολίαστα ή εμβολιασμένα με την πρώτη δόση θα πρέπει όλοι να φοράνε μάσκες μια και οι πλήρως εμβολιασμένοι μεταδίδουν τον ιό.

Χρειάζεται κοινωνική συνοχή επεσήμανε και η συζήτηση για τα προνόμια ενέχει πολύ μεγάλους κοινωνικούς κινδύνους.

Όπως είπε θα βρεθούμε αντιμέτωποι με κοινωνικά προβλήματα αλλά και με σοβαρά προβλήματα υγείας λόγω άλλων ασθενειών που λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού η αντιμετώπισή τους έχει μπει σε δεύτερη μοίρα.

πηγή: avgi.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *