Είστε εδώ
Home > FAQ news > Κόλαφος ο Σπίρτζης για τη σπέκουλα: “Δεν φταίει σε τίποτα η Δούρου για τη Μάνδρα! Δεν είναι δική της αρμοδιότητα…”

Κόλαφος ο Σπίρτζης για τη σπέκουλα: “Δεν φταίει σε τίποτα η Δούρου για τη Μάνδρα! Δεν είναι δική της αρμοδιότητα…”

«Δεν υποτίμησα την κατάσταση στη Μάνδρα, αλλά ήμουν σε συνεχή επαφή με όλους από το εξωτερικό όπου βρισκόμουν. Δεν υπάρχει καμία αρμοδιότητα για τις φυσικές καταστροφές στο υπουργείο. Μόνο σε περίπτωση σεισμού έχουμε ευθύνη. Μιλούσαμε συνεχώς με τους δημάρχους στην διάρκεια της καταστροφής αλλά και με τον Πρωθυπουργό και την κ. Δούρου» τόνισε ο Χρ Σπίρτζης στην εκπομπή Ακραίως του Τάκη Χατζή στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ το πρωί της Κυριακής!

Πρόσθεσε, δε, ότι: «Τη δουλειά έπρεπε να την κάνουν οι Δήμοι και η Περιφέρεια. Στην περίπτωση των Δήμων υπάρχουν κενά. Η περιφέρεια κινητοποιήθηκε. Υπάρχουν δύο φάσεις: Τι κάνουμε πριν ή και μετά και υπάρχει και η συνέχεια που είναι ο σχεδιασμός».

«Δεν είναι καμμένο το όρος Πατέρα. Πήγα προχθές, πήγα παντού. Χρειάζονταν δεκαετίες να γίνουν κάποια πράγματα. Εχουν γίνουν εγκλήματα στην περιοχή. Τι να κάνει η κ. Δούρου; Δεν φταίει εκείνη. Ο κάθε περιφερειάρχης τι να κάνει αν οι υπηρεσίες δεν λειτουργούν στην ώρα τους; Τα αντιπλημμυρικά έργα δεν γίνονται με μαγικό ραβδί. Είμαστε υπερήφανοι που εντάχθηκαν 302 εκατ. ευρώ αντιπλημμυρικά έργα από το 2015 μέχρι το 2017. Επί Λαλιώτη υπήρχε άλλο θεσμικό πλαίσιο. Πρέπει να συγκρίνουμε ομοειδείς καταστάσεις. Στη Μάνδρα έχουμε ένα μηχανικό, στη Σαμοθράκη μηδέν μηχανικούς. Θα γλιτώναμε να μην έχουμε ένα δρόμο χτισμένο σε ρέμα. Φταίνε οι δομές, φταίει η στελέχωση» σχολίασε, επίσης, ο υπουργός.

Ο κ. Σπίρτζης μίλησε και για τη γραφειοκρατία που εμποδίζει την εξέλιξη των έργων: « Υπάρχουν 12 και 15 χρόνια να δημοπρατηθεί ένα έργο. Είναι ανατριχιαστικό αυτό που έγινε στη Μάνδρα. Η κ. Δούρου δεν έχει καμία αρμοδιότητα. Ο δασάρχης δεν έκανε καλά τη δουλειά του. Όμως να δούμε και το τι έχει γίνει στο παρελθόν. Πόσα χρόνια έκαναν να αναρτηθούν οι δασικές χάρτες. Κάποιοι δεν έκαναν ανάρτησή τους γιατί είχαν σκοπιμότητα. Είχαν σκοπιμότητα όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Ήταν ρουσφετολογικό. Δεν έχει να κάνει με ένα όνομα, έχει να κάνει με τις συνήθειες μιας κοινωνίας».

Την ίδια στιγμή υπογράμμισε ότι θα γκερεμιστούν όσα σπίτια βρίσκονται σε ρέμα στην περιοχή: «Στη Μάνδρα δεν μπορείς να γκρεμίσεις σπίτι γιατί ο παλαιοκομματισμός έχει δώσει άδεια στα σπίτια. Βεβαίως ότι είναι μέσα σε ρέμα θα το γκρεμίσουμε. Ομως τα μπαζωμένα ρέματα δεν τα κάνουν οι φουκαράδες».

Πηγή: newspost.gr

Leave a Reply

Top