Είστε εδώ
Home > FAQ media > Κι άλλη γκάφα από την ΕΡΤ! Fake news ότι 96 γιατροί και νοσηλευτές του “Ευαγγελισμού” τέθηκαν σε καραντίνα

Κι άλλη γκάφα από την ΕΡΤ! Fake news ότι 96 γιατροί και νοσηλευτές του “Ευαγγελισμού” τέθηκαν σε καραντίνα

Μία εβδομάδα μετά την απίστευτη “πατάτα” με τα αφιερώματα “στη μνήμη” του Μίκη Θεοδωράκη και της Ειρήνης Παππά, σήμερα η ΕΡΤ του κ.Ζούλα και του κ.Γαμπρίτσου έκανε νέο “φάουλ”.

Συγκεκριμένα, τον γύρο του διαδικτύου έκανε νωρίτερα η είδηση που μετέδωσε η ΕΡΤ ότι συνολικά 96 γιατροί και νοσηλευτές του “Ευαγγελισμού” μπήκαν σε καραντίνα μίας εβδομάδας, όπως προβλέπεται για τους υγειονομικούς, αφού ήρθαν σε επαφή με ασθενή που έχει κορονοϊό.

Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα, ο πρόεδρος των εργαζόμενων στο νοσοκομείο Ηλίας Σιώρας διέψευσε τις συγκεκριμένες πληροφορίες, αποδίδοντας το ρεπορτάζ σε «λανθασμένη ανακοίνωση». Συγκεκριμένα, εκτίμησε ότι έγινε λάθος στα νούμερα που δόθηκαν,τονίζοντας πάντως ότι «δεν υπάρχει κανένας άνθρωπος σε καραντίνα στον Ευαγγελισμό».

«Αυτό που εμείς ζητάμε είναι να γίνονται τακτικά τεστ ανά τρεις με τέσσερις εβδομάδες, όχι μόνο στους ασθενείς αλλά και σε όσους υγειονομικούς βρίσκονται στις επικίνδυνες ζώνες, ώστε να διασφαλίζεται το γεγονός ότι δεν θα γίνει διασπορά του κορωνοϊού μέσα στο νοσοκομείο», σχολίασε.

Λίγο αργότερα, η ΕΡΤ με νέα ενημέρωση ανέφερε πως έγινε λάθος. Συγκεκριμένα η δημοσιογράφος της ΕΡΤ εξήγησε πως έλαβε ένα έγγραφο το οποίο κατέγραφε συνολικά πόσοι γιατροί και νοσηλευτές έχουν μπει σε καραντίνα από την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού έως και σήμερα.

με πληροφορίες από ethnos.gr, lifo.gr

One thought on “Κι άλλη γκάφα από την ΕΡΤ! Fake news ότι 96 γιατροί και νοσηλευτές του “Ευαγγελισμού” τέθηκαν σε καραντίνα

Leave a Reply

4 × 1 =

Top