Είστε εδώ
Home > FAQ news > Καταγγελία δημάρχου Αλίμου: Διευθυντής σχολείου κρατούσε κλειστή τη θέρμανση γιατί το θεωρούσε «προσβλητικό» (vid)

Καταγγελία δημάρχου Αλίμου: Διευθυντής σχολείου κρατούσε κλειστή τη θέρμανση γιατί το θεωρούσε «προσβλητικό» (vid)

Ένα απίστευτo περιστατικό, που φέρεται να σημειώθηκε σε σχολείο του δήμου Αλίμου, καταγγέλει ο δήμαρχος, Ανδρέας Κονδύλης, και καλεί την υπ. Παιδείας, Νίκη Κεραμέως να αναλάβει την ευθύνη.

Όπως καταγγέλλει ο ίδιος ο δήμαρχος με ανάρτησή του στο Facebook, εδώ και μία εβδομάδα ο διευθυντής σχολικής μονάδας κρατούσε κλειστή τη θέρμανση «με αποτέλεσμα τα παιδιά να κάνουν μάθημα στο κρύο και να ταλαιπωρούνται».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, που επικαλείται τα λεγόμενα του διευθυντή: «είναι “προσβλητικό” και “μειωτικό” για έναν διευθυντή ή έναν εκπαιδευτικό να ασχολείται με την θέρμανση του σχολείου! Δεν προβλέπεται, λέει, στα καθήκοντά τους…».

Τελικά, με την παρέμβαση της δημοτικής αρχής η θέρμανση ενεργοποιήθηκε. Ωστόσο, παραμένει άγνωστο τι υποστηρίζει ο διευθυντής του σχολείου.

«Πέρα από τις ευθύνες που πρέπει να αναζητηθούν, δύο μόνο λέξεις μου έρχονται στον νου και ας τις ακούσουν καλά οι αρμόδιοι: ΝΤΡΟΠΗ!! και ΚΑΤΑΝΤΙΑ», καταλήγει ο κ. Κονδύλης.

Αναλυτικά η ανάρτηση του δημάρχου Αλίμου:

«ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΙ (ΔΥΣΤΥΧΩΣ) ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Εδώ και μία εβδομάδα, Διευθυντής σχολικής μονάδας στον Άλιμο κρατούσε κλειστή την θέρμανση στο σχολείο, με αποτέλεσμα τα παιδιά να κάνουν μάθημα στο κρύο και να ταλαιπωρούνται.

Γιατί; Επειδή, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, είναι “προσβλητικό” και “μειωτικό” για έναν διευθυντή ή έναν εκπαιδευτικό να ασχολείται με την θέρμανση του Σχολείου! Δεν προβλέπεται, λέει, στα καθήκοντά τους…

Δεν έχω ξανακούσει ποτέ κανέναν παρόμοιο ισχυρισμό από κανέναν εκπαιδευτικό ή διευθυντή, ούτε από τον Άλιμο, ούτε από ολόκληρη την Ελλάδα. Το ακούσαμε, όμως, δυστυχώς και αυτό…

Διαπιστώνοντας σήμερα ποιά είναι η κατάσταση, ο Δήμος μας παρενέβη, άναψε την θέρμανση και το σχολείο αύριο θα υποδεχτεί, ζεστό και ασφαλές, τους μαθητές.
Θα έχουμε, επίσης, τον νου μας, για να μην ξαναπαγώσουν παιδιά και εκπαιδευτικοί, αφού ο επικεφαλής του Σχολείου αρνείται να ασχοληθεί με τέτοια “υποτιμητικά” για το κύρος του ζητήματα.

Αντί για πολλά άλλα, και πέρα από τις ευθύνες που πρέπει να αναζητηθούν, δύο μόνο λέξεις μου έρχονται στον νου και ας τις ακούσουν καλά οι αρμόδιοι: ΝΤΡΟΠΗ!! και ΚΑΤΑΝΤΙΑ…»

Όπως αναφέρει το news247.gr όμως, υπάρχει και μια άλλη διάσταση στην διένεξη.

Μεταξύ της δημοτικής αρχής και της διεύθυνσης της σχολικής μονάδας υποβόσκει σοβαρή κόντρα τους τελευταίους μήνες η οποία έχεο ξεσπάσει λόγω ενός πολύ συγκριμένου λόγου. Των αυξημέων λογαριασμών του φυσικού αερίου.

Οι επικεφαλής των σχολείων (2ο Λυκείου Αλίμου και 4ο γυμνάσιο Αλίμου τα οποία συστεγάζονται) φοβήθηκαν για διαρροή και ζήτησαν από το Δήμο να στείλει στο χώρο τεχνικό για να ελέγξει την εγκατάσταση.

Η σχολική επιτροπή του Δήμου κάλεσε με επστολή της τους διευθυντές να ενεργοποιήσουν κανονικά τη θέρμανση χρησιμοποιώντας μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ιδιαίτερα αυστηρό και απότομο ύφος.

Ο διευθυντής αντέδρασε, τόνισε ότι δεν είναι υπηρέτης κανενός και απέφυγε να αναλάβει την ευθύνη ενός πιθανό ατυχήματος το οποίο θα μπορούσε να να έχει και σοβαρές συνέπειες.

Την Τετάρτη αργά το βράδυ ο δήμαρχος βρέθηκε στο χώρο του σχολείου και αφού έπεισε το φύλακα μπήκε στο χώρο (μαζί με τεχνικούς) και ενεργοποίησε τη θέρμανση όπως φαίνεται και στο σχετικό video στο facebook.

Δεν είναι λίγοι στο δημοτικό συμβούλιο που μιλούν για επικοινωνιακό show του Δημάρχου. Υποστηρίζουν ότι το πρόβλημα θα μπορούσε να είχε λυθεί με αμοιβαία κατανόηση και διάλογο κάτι που τελικώς δεν έγινε.

Την Πέμπτη βρέθηκαν στο χώρο του σχολείο τεχνικοί για να ελέγχουν διεξοδικά την εγκατάσταση και να διαπιστώσουν αν πράγματι υπάρχει διαρροή ή όχι.

Σύμφωνα, τέλος, με πληροφορίες οι σχέσεις του δημάρχου με το διευθυντή δοκιμάστηκαν ξανά τον Σεπτέμβριο όταν ο δήμος δεν πλήρωσε τιμολόγιο ύψους 400 ευρώ για γραφική ύλη με τη δικαιολογία ότι δεν προτιμήθηκε ο προμηθευτής που είχε ο ίδιος ορίσει.

Πηγή: documentonews.gr

Leave a Reply

nineteen − seventeen =

Top