Είστε εδώ
Home > FAQ news > Καταγγελία Antinews: Οι «άριστοι» του Κυριάκου άφησαν τα Κέντρα Υγείας – ανάμεσά τους και στην Β. Εύβοια – χωρίς το απαραίτητο υλικό για τη διεξαγωγή μοριακών τεστ!

Καταγγελία Antinews: Οι «άριστοι» του Κυριάκου άφησαν τα Κέντρα Υγείας – ανάμεσά τους και στην Β. Εύβοια – χωρίς το απαραίτητο υλικό για τη διεξαγωγή μοριακών τεστ!

Σε μια σημαντική καταγγελία προχωρά ο δεξιών καταβολών ιστότοπος antinews.gr.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ:

Σε πλήρη κατάρρευση έχει οδηγήσει η κυβέρνηση των «αρίστων» του Κυριάκου Μητσοτάκη το δημόσιο σύστημα Υγείας. Την ώρα που τα κρούσματα της παραλλαγής «όμικρον» του κορoνοϊού αυξάνονται δραματικά, αρκετά Κέντρα Υγείας της Περιφέρειας, σύμφωνα με καταγγελίες, φαίνεται ότι είτε διαθέτουν λιγότερο από όσο απαιτούν οι ανάγκες, είτε… δεν έχουν καθόλου (!) από το απαραίτητο υλικό, ενδεχομένως και τα μέσα, για τη διενέργεια των άκρως σημαντικών μοριακών τεστ.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση Κέντρου Υγείας στην -πολύπαθη από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού- περιοχή της Βόρειας Εύβοιας. Σύμφωνα με σχετικές καταγγελίες, το Κέντρο εδώ και ημέρες δεν δύναται να διεξάγει μοριακά τεστ (τα μοναδικά, σύμφωνα με τους επιστήμονες, αξιόπιστα). Όσοι εξακολουθούν να έχουν συμπτώματα που παραπέμπουν στον κορονοϊό (όπως πονόλαιμο, βήχα και φτέρνισμα), αλλά έχουν βγει αρνητικοί μετά τη διεξαγωγή self και rapid tests και θέλουν να σιγουρευτούν αν έχουν κολλήσει τον ιό (για να προστατεύσουν τους ίδιους και τα πρόσωπα του οικογενειακού και επαγγελματικού περιβάλλοντός τους) φέρονται να φεύγουν άπραγοι. Όπως αναφέρουν κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας, οι αρμόδιοι -με την κυβέρνηση να τους έχει αφήσει στις τύχες τους- φέρονται να τους λένε: «Ελάτε ξανά από Δευτέρα και… βλέπουμε»!

Φυσικά, οι γιατροί τονίζουν ότι ένα άτομο που πιθανώς έχει κολλήσει την «όμικρον», εάν περάσει μια εβδομάδα από την έναρξη των συμπτωμάτων (συνήθως, μετά από περίπου 5 ημέρες εξαφανίζονται) αν κάνει μοριακό τεστ με τόση μεγάλη καθυστέρηση, είναι πολύ πιθανό να μην μάθει ποτέ εάν κόλλησε ή όχι κορονοϊό. Έτσι, υπό την αδυναμία αρκετών Κέντρων Υγείας να πραγματοποιήσουν μοριακά τεστ, λόγω της εγκληματικής αμέλειας της κυβέρνησης των «αρίστων», εκτιμάται ότι χιλιάδες πολίτες, ακούσια, δύνανται να μεταδίδουν τον ιό ευρέως, με τα αποτελέσματα να είναι εμφανή καθημερινά σε όλους

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο λαλίστατος μπροστά στους παρουσιαστές των συστημικών τηλεοπτικών καναλιών, που είχαν περίοπτες θέσεις στη «λίστα Πέτσα», υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, καλούνται να πάρουν θέση απέναντι στις σχετικές καταγγελίες και φυσικά όχι τη… Δευτέρα αλλά εδώ και τώρα, να δώσουν εντολή για να αποσταλεί σε όλα τα Κέντρα Υγείας και τις δημόσιες δομές το απαραίτητο υλικό για τη διεξαγωγή μοριακών τεστ. Εκτός κι αν… όπως πράττουν εδώ και καιρό, τα στοιχειώδη για την αντιμετώπιση της πανδημίας, γίνουν για μια ακόμη φορά μετά εορτής, με τον αριθμό των θυμάτων να συνεχίζει την ξέφρενη πορεία του.

Αφήστε μια απάντηση

Top