Είστε εδώ
Home > FAQ news > Κατά τα άλλα τους νοιάζει η δημόσια υγεία…Καταγγελίες ότι δεκάδες προσαχθέντες έχουν στοιβαχτεί σε 10 τ.μ. στη ΓΑΔΑ γιατί “δεν υπάρχει χώρος”

Κατά τα άλλα τους νοιάζει η δημόσια υγεία…Καταγγελίες ότι δεκάδες προσαχθέντες έχουν στοιβαχτεί σε 10 τ.μ. στη ΓΑΔΑ γιατί “δεν υπάρχει χώρος”

Ενώ συνεχίζονται οι προσαγωγές στο σωρό στην περιοχή των Εξαρχείων, πληροφορίες που μεταφέρει η “Εφημερίδα των Συντακτών”, αναφέρουν ότι πολύ αργά σήμερα –ενδεχομένως και τα ξημερώματα– αναμένεται να απαγγελθεί το κατηγορητήριο προς τους προσαχθέντες, με την κυριότερη κατηγορία να είναι αυτή της παραβίασης μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας και κατά της διασποράς του κορονοϊού.

Κι όμως, την ίδια στιγμή, η Ομάδα Νομικής Βοήθειας που μετέβη στη ΓΑΔΑ, διαπίστωσε ότι δεκάδες προσαχθέντες βρίσκονται στοιβαγμένοι όλοι στον ίδιο χώρο, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας, την ώρα που κατηγορούνται ακριβώς για αυτόν τον λόγο! Και μάλιστα, βρίσκονται σε έναν χώρο που δεν αερίζεται επαρκώς.

Οι δικηγόροι ζήτησαν από τις αρμόδιες αρχές να φροντίσουν ώστε να τηρηθούν οι προβλεπόμενες αποστάσεις μεταξύ των προσαχθέντων, καθώς και να υπάρξει καλύτερος αερισμός του χώρου.

Σύμφωνα με το in.gr μέλη της Ομάδας Νομικής Βοήθειας που επισκέφτηκαν τους προσαχθέντες από τη μεσημεριανή επιχείρηση της Αστυνομίας στο Πολυτεχνείο, καταγγέλλουν πως παρά το γεγονός ότι τους δόθηκαν μάσκες, οι διωκόμενοι «ήταν σε δέκα τετραγωνικά μέτρα 40-50 άτομα» ενώ η απάντηση που έλαβαν από τον επικεφαλής της αστυνομίας όταν ζήτησαν εξηγήσεις για το γεγονός ότι βρίσκονταν στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλον ήταν πως «δεν υπάρχει χώρος», με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατό να τηρηθούν οι αποστάσεις.

Leave a Reply

twenty + 5 =

Top