Είστε εδώ

Κασσελάκης ανάρτηση από τη Νέα Υόρκη: “Διάβασα το Πιστεύω στα αγγλικά – Είχα αυτήν τη μεγάλη τιμή” – Ύμνοι για Ελπιδοφόρο (πρωτοστάτησε στο black lives matter)

Στη Νέα Υόρκη βρίσκεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος στο πλαίσιο της επίσκεψης του συναντήθηκε με ομογενείς και όπως ενημέρωσε διάβασε το Πιστεύω στα αγγλικά κατά τη διάρκεια λειτουργίας σε εκκλησία των ΗΠΑ, προσθέτοντας ότι είχε αυτήν τη μεγάλη τιμή.

Συγκεκριμένα, μέσα από ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε για μία ακόμη φορά τη θέση του με τη θρησκεία, υπογραμμίζοντας ότι πιστεύει.

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι είχε επίσης «μία εκ βαθέων συζήτηση με αυτόν τον φωτισμένο άνθρωπο, τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο, ο οποίος είναι υπόδειγμα του συμπεριληπτικού, προοδευτικού, αλληλέγγυου ρόλου που μπορεί να επιτελέσει ο θεσμός της εκκλησίας – υπενθυμίζω τη θέρμη με την οποία πρωτοστάτησε στο κίνημα black lives matter».

Η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη

«Εδώ στη Νέα Υόρκη, πλάι στους Ομογενείς μας, διάβασα το Πιστεύω στα αγγλικά – είχα αυτήν τη μεγάλη τιμή.

Να είμαι κομμάτι ενός Ελληνισμού που μπορεί μακριά από την Ελλάδα να ενώνει τους Έλληνες. Αυτό δηλαδή που αποτελεί στόχο και της δικής μου παρουσίας στην πολιτική.

Είχα επίσης μία εκ βαθέων συζήτηση με αυτόν τον φωτισμένο άνθρωπο, τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο, ο οποίος είναι υπόδειγμα του συμπεριληπτικού, προοδευτικού, αλληλέγγυου ρόλου που μπορεί να επιτελέσει ο θεσμός της εκκλησίας – υπενθυμίζω τη θέρμη με την οποία πρωτοστάτησε στο κίνημα black lives matter.

Το έχω ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή ότι πιστεύω.

Η προσωπική μου πίστη όμως είναι άλλο, κι άλλο η αναγκαία ρύθμιση της σχέσης Κράτους – Εκκλησίας ώστε να έχουν διακριτούς ρόλους, όπως έχω επίσης πει από την πρώτη στιγμή και όπως θα πράξουμε εφόσον εκλεγώ.

Με συνετά βήματα, με αγάπη, με συνεννόηση, η Ελλάδα θα γίνει μία σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, όπου οι δύο θεσμοί θα λειτουργούν παράλληλα αλλά και ανεξάρτητα».

 

Πηγή: parapolitika.gr

 

Μια σκέψη στο “Κασσελάκης ανάρτηση από τη Νέα Υόρκη: “Διάβασα το Πιστεύω στα αγγλικά – Είχα αυτήν τη μεγάλη τιμή” – Ύμνοι για Ελπιδοφόρο (πρωτοστάτησε στο black lives matter)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *