Είστε εδώ
Home > FAQ news > Και η Δήμητρα Γαλάνη “πυροβολεί” τη Μενδώνη: Είναι λίγη, ψάχνουμε υπουργό…

Και η Δήμητρα Γαλάνη “πυροβολεί” τη Μενδώνη: Είναι λίγη, ψάχνουμε υπουργό…

Αιχμές κατά του υπουργείου Πολιτισμού άφησε η Δήμητρα Γαλάνη μιλώντας στην εκπομπή «Βόλτα» και στην Μαργαρίτα Μυτιληναίου. Επικαλούμενη μάλιστα τον συνθέτη Σταύρο Ξαρχάκο, επανέλαβε «είναι λίγη η παρουσία. Ψάχνουμε Υπουργό. Ψάχνουμε για υπουργό Πολιτισμού».

Η κ. Γαλάνη διευκρίνισε ότι τα μέτρα της κυβέρνησης είναι σε σωστό δρόμο, προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν φτάνει αυτό. Όπως είπε, οι Οργανισμοί Διαχείρισης Πνευματικών Δικαιωμάτων δε στηρίζονται σε αυτή τη φάση με συνέπεια «να μην στηρίζεται η εθνική μας ταυτότητα, το τραγούδι».

«Είναι έντονο και σκληρό αυτό που λέω, αλλά απευθυνόμαστε σε μία κυβέρνηση, η οποία ακούει. Δεν είναι δυνατόν να μην έχουν σκεφτεί ένα σοβαρό σχέδιο στην ιστορία αυτή. Δεν είναι απλά εργασιακά τα θέματα, είναι θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας. Είναι πολύ σοβαρό. Η πνευματική ιδιοκτησία είναι το επίπεδο του πολιτισμού του κάθε κράτους. Χώρες οι οποίες δεν έχουν κάλυψη σοβαρή της πνευματικής ιδιοκτησίας είναι απολίτιστες», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Η κ. Γαλάνη έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη ζημιά που έχει υποστεί ο χώρος του πολιτισμού από την πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση που βιώνουμε. «Δεν ξέρουμε πού θα βγάλει, είναι αχαρτογράφητο ακόμη όλο αυτό κι όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά παγκοσμίως. Απλά εδώ, επειδή υπήρχε μεγάλη δραστηριότητα, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, λόγω του «ανοιχτού», μένουν στον αέρα μουσικοί, τεχνικοί, γραφεία- εκτός από τους καλλιτέχνες, που κι εμείς οι ίδιοι ζούμε από αυτό που κάνουμε- αλλά ξαφνικά όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι είναι στον αέρα κανονικά», τόνισε και πρόσθεσε όλα αυτά έπρεπε να τα σκεφτεί το υπουργείο Πολιτισμού κι όχι να ψάχνει τώρα για λύσεις.

Για την ανάρτηση του Φοίβου Δελοιβοριά, στην οποία καταγράφεται η πρόθεση καλλιτεχνών να προχωρήσουν σε καθολικές απαγορεύσεις των έργων τους εκεί έχουμε φτάσει η κ. Γαλάνη τόνισε χαρακτηριστικά λέγοντας «να φτάνουμε σε αυτό το σημείο, επιτρέπεται;! Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά». Θα έπρεπε να πει το υπουργείο Πολιτισμού «στηρίζουμε το ελληνικό τραγούδι, την ελληνική μουσική και την ελληνική γλώσσα», είπε η κ. Γαλάνη και τόνισε: «εδώ θέλουμε το υπουργείο Πολιτισμού, όχι στα πρακτικά».

πηγή: athina984.gr

elviradrakaki@hotmail.com'

Dog person, chocolate lover, order obsessed and tv victim!

3 thoughts on “Και η Δήμητρα Γαλάνη “πυροβολεί” τη Μενδώνη: Είναι λίγη, ψάχνουμε υπουργό…

  1. ..να ήξερες πόσες εξυπηρετήσεις συμφερόντων εκανε στο 10μηνο η Λινούλα….ποσυς ημετερους βολεψε και ποσα συμφεροντα κανάκεψε…
    Απο το μετρο στην θεσ/νίκη μεχρι τους κολλητους ματαχτσήδες στο Υπουργείο της που ειχαν δικαστιια “τραβήγματα” Το κορϊτσι ειναι για τις βρωμικες δουλειές….. καταλληλότατη..εκπαιδευμένη στο βαθυ ΠΑΣΟΚ..

  2. ..να ήξερες πόσες εξυπηρετήσεις συμφερόντων έκανε στο 10μηνο η Λινούλα….ποσους ημετέρους βόλεψε και ποσα συμφεροντα κανάκεψε…
    Απο το μετρό στην θεσ/νίκη, μεχρι τους κολλητους μπαταχτσήδες στο Υπουργείο της, που είχαν δικαστικα “τραβήγματα” Το κορίτσι ειναι για τις βρωμικες δουλειές….. καταλληλότατη..εκπαιδευμένη στο βαθυ ΠΑΣΟΚ..

Leave a Reply

eleven + ten =

Top