Είστε εδώ

Και 4ος βουλευτής εναντιώνεται στο νομοσχέδιο Μητσοτάκη-Χατζηδάκη για τα εργασιακά: «Τρίζει» η «γαλάζια πλειοψηφία»

Οι εσωκομματικές αντιδράσεις για ακόμα μία φορά κλιμακώνονται, με 4ο βουλευτή της ΝΔ να διαφοροποιείται από την επίσημη γραμμή του νομοσχεδίου Μητσοτάκη-Χατζηδάκη για τα εργασιακά. Και παρόλο που στο Μαξίμου μιλάνε για μεμονωμένα περιστατικά, φαίνεται πως ο έλεγχος ανάμεσα στα «γαλάζια παιδιά» έχει χαθεί. 

Την Τρίτη (18/5) η βουλευτής Θεσσαλονίκης Άννα Ευθυμίου, αφού κατέστησε σαφές ότι μιλά ως εργατολόγος, διατύπωσε σοβαρές ενστάσεις και ζήτησε βελτιώσεις σε σημαντικές ρυθμίσεις του εργασιακού νομοσχεδίου Μητσοτάκη-Χατζηδάκη. Όπως εξήγησε, όσον αφορά στην ατομική σύμβαση και στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας μεταξύ εργαζόμενου και εργοδότη, «η σχέση εργοδότη και εργαζόμενων δεν είναι μια ισότιμη σχέση».

Η βουλευτής είπε ότι «το 8ωρο και το 40ωρο παραμένουν, όμως η σχέση εργαζόμενου κι εργοδότη είναι σχέση εξάρτησης», εννοώντας πρακτικά πως κανείς εργοδότης δεν θα συμφωνήσει στην τήρηση του 8ωρου.

Επιπλέον, εστίασε στην ανάγκη «να υπάρχει ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών» ζητώντας «το ΣΕΠΕ να στελεχωθεί περισσότερο και να μη γίνει “νέο ΕΦΚΑ”».

«Χρειάζεται να υπάρχει αύξηση των ελεγκτικών μηχανισμών», είπε και τόνισε: «Υπάρχει η δυνατότητα αίτησης του εργαζομένου να διευθετήσει τον χρόνο εργασίας του. Το 8ωρο και το 40ωρο παραμένουν. Όμως γνωρίζουμε ότι η σχέση εργοδότη και εργαζομένων δεν είναι ισότιμη σχέση, γιατί υπάρχει μία σχέση εξάρτησης».

Η κυρία Ευθυμίου, εναντιώθηκε στον τρόπο που επιχειρείται η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας ωραρίου. «Είναι σημαντική, αλλά θα πρέπει κάποια στιγμή να μπουν όλοι. Να γίνει προτεραιοποίηση», είπε και ζήτησε να μπουν ποσοστά τηλεργασίας. «Δεν μπορεί μία επιχείρηση να στέλνει όλο το προσωπικό της σε τηλεργασία. Να μπουν συγκεκριμένα ποσοστά. Να επικαιροποιήσουμε στην τηλεργασία την έννοια του εργατικού ατυχήματος», κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι η εναντίωση βουλευτή της ΝΔ σε νομοσχέδιο της κυβέρνησης δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό, καθώς ήδη έχουν διαφοροποιηθεί για ένα άλλο σημαντικό νομοσχέδιο, αυτό της συνεπιμέλειας, οι βουλευτές Όλγα Κεφαλογιάννη και Μαριέττα Γιαννάκου. Ακόμα ο βουλευτής Κωστας Τζαβάρας προχώρησε σε καταγγελίες για την κατάργηση τμημάτων ΑΕΙ στην Ηλεία και είπε ότι δεν θα ξαναβάλει υποψηφιότητα για βουλευτής, ενώ αιχμές για μη αποτελεσματική αστυνόμευση, με αφορμή τις πολλές δολοφονίες το τελευταίο διάστημα, έχουν αφήσει ο Γ. Κουμουτσάκος και ο ευρωβουλευτής Γ. Κύρτσος.

Πηγή: newsbreak.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *