Είστε εδώ
Home > FAQ news > “Ήμουν από την αρχή αισιόδοξος” δηλώνει ο Ζάεφ και επικαλείται “τεχνικά ζητήματα” που καθυστερούν την τηλεφωνική επικοινωνία με Τσίπρα

“Ήμουν από την αρχή αισιόδοξος” δηλώνει ο Ζάεφ και επικαλείται “τεχνικά ζητήματα” που καθυστερούν την τηλεφωνική επικοινωνία με Τσίπρα

«Έχουμε μερικά τεχνικά ζητήματα να λύσουμε, από την αρχή ήμουν θετικός και αισιόδοξος, πιστεύω ότι θα βρούμε τη λύση», δήλωσε σήμερα ο Ζόραν Ζάεφ, απαντώντας σε δημοσιογράφους σχετικά με τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις για την επίλυση του ονοματολογικού της χώρας του.

«Όταν αντιμετωπιστούν τα τεχνικά ζητήματα, θα γίνει τηλεφωνική επικοινωνία και στο συντομότερο χρονικό διάστημα θα ανακοινώσουμε τι έχει συμφωνηθεί», επεσήμανε ο Πρωθυπουργός της πΓΔΜ, επιβεβαιώνοντας ότι δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμα το τηλεφώνημά του με τον Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με τον Ζάεφ, τις επόμενες μέρες οι δύο πλευρές θα επικεντρωθούν σε διαδικαστικά θέματα, τα οποία όμως περιλαμβάνουν πολύ σημαντικές λεπτομέρειες γι’ αυτά που θα συμφωνηθούν επακριβώς.

Ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας επανέλαβε ότι η υπογραφή της συμφωνίας θα πρέπει να γίνει στις Πρέσπες, επιθυμία που εκφράστηκε στο Forum του Νταβός, και εκτίμησε ότι η συμφωνία μπορεί να επιτευχθεί πριν από τη σύνοδο κορυφής του Ιουνίου.

Αν και δεν έδωσε λεπτομέρειες για τα τρία ονόματα από τις προτάσεις Νίμιτς που έχουν μείνει στο τραπέζι, σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.» πρόκειται για τα Nova (Νέα), Gorna (Ανω) και Severna (Βόρεια), με τη «Republika Severna Makedonija» (Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας) να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες.

Πηγή: efsyn.gr

Leave a Reply

Top