Είστε εδώ
Home > FAQ news > Ηχηρό μήνυμα Αλέξη Τσίπρα για τη διεθνή μέρα κατά της βίας των γυναικών: «Να μη λείψει ξανά καμία στο μέτρημα»

Ηχηρό μήνυμα Αλέξη Τσίπρα για τη διεθνή μέρα κατά της βίας των γυναικών: «Να μη λείψει ξανά καμία στο μέτρημα»

Την ανάγκη η Πολιτεία να αναγνωρίσει άμεσα θεσμικά τον όρο «γυναικοκτονία», αλλά και να προχωρήσει σε στοχευμένες δράσεις για την εξάλειψη των γυναικοκτονιών, υπογραμμίζει ο Αλέξης Τσίπρας στο μήνυμά του με αφορμή την διεθνή ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

«Μετράμε στη χώρα μας 13 γυναικοκτονίες από τις αρχές του έτους. 13 γυναίκες δε βρίσκονται ανάμεσά μας, εξαιτίας της πατριαρχίας και της βίας που η ίδια γεννά. Η βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών είναι μια αποτυχία της κοινωνίας μας» τονίζει σε ανάρτησή του στο Facebook.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισημαίνει ότι ο σεξισμός ασφαλώς είναι παγκόσμιο φαινόμενο, τονίζει όμως ότι η Ελλάδα βρίσκεται κάτω από το μέσο όρο στο ευρωπαϊκό βαρόμετρο για την ισότητα των φύλων.

«Η έμφυλη βία συναντάται σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας, στο οικογενειακό, φιλικό, αλλά και εργασιακό περιβάλλον. Οι κοινωνικές ανισότητες, τις οποίες διεύρυναν η πανδημική κρίση και η αυξανόμενη φτώχεια που υπήρξε αποτέλεσμα αυτής, επηρεάζουν ιδιαίτερα τις γυναίκες» αναφέρει.

«Αποτελεί χρέος μας απέναντι στη Δημοκρατία η διασφάλιση της ισότητας, της ισονομίας, της ευημερίας και της ασφάλειας για όλες τις γυναίκες και τα κορίτσια του τόπου μας. Είναι αναγκαίο να κατανοήσουμε πως η πατριαρχική δομή της κοινωνίας και ο διάχυτος σεξισμός γεννούν τις αιτίες της έμφυλης βίας» σημειώνει.

«Ωστόσο, δεν αρκεί να πενθούμε, να καταδικάζουμε και να εξοργιζόμαστε. Είναι χρέος της Πολιτείας η θεσμική αναγνώριση του όρου “γυναικοκτονία” και οι στοχευμένες δράσεις της για την εξάλειψή τους. Ήρθε η ώρα της δράσης και των αλλαγών. Για να μη λείψει ξανά καμία στο μέτρημα» καταλήγει ο Αλέξης Τσίπρας.

Leave a Reply

9 + four =

Top