Είστε εδώ

Η Ρένα Δούρου ξαναδίνει ζωή στο ιστορικό Θέατρο του Λυκαβηττού (vid)

Ένα από τα πιο κλασικά και πιο αγαπητά “στέκια” Αθηναιων ( όλων των ηλικιών ) αλλά και τουριστών, το “Θεατράκι” του Λυκαβηττού, ξαναζεί χάρη στην πρωτοβουλία της Περιφερειάρχη Ρένας Δούρου! Την παρουσίαση του σχεδιασμού για το έργο της αποκατάστασης και επαναλειτουργίας του Θεάτρου Λυκαβηττού, ένα Παν-Όραμα για το αθηναϊκό πολιτιστικό και φυσικό τοπίο, πραγματοποίησαν σήμερα, στο πλαίσιο της σχετικής συνέντευξης Τύπου η Περιφέρεια Αττικής (Κεντρικός Τομέας Αθηνών) και η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤΑΔ Α.Ε.).
Το Θέατρο Λυκαβηττού αποκαθίσταται για να επαναλειτουργήσει ως μητροπολιτικός πολιτιστικός πόλος, ενώ ο απαξιωμένος περιβάλλων χώρος επαναδιαμορφώνεται μέσω Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού. Η λειτουργία του Θεάτρου μετά την ολοκλήρωση των έργων θα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου έκανε λόγο για «μια σπουδαία υπόθεση για την Αττική και τον πολιτισμό». «Μια υπόθεση που αφορά στην αποκατάσταση και την επαναλειτουργία ενός οικείου, σε όλους μας, χώρου. Ενός διατηρητέου χώρου, του θεάτρου του Λυκαβηττού. Μια επαναλειτουργία που περνάει μέσα από μια επιχείρηση επανα-νοηματοδότησης ενός παλιού χώρου μέσα από μια νέα ταυτότητα, μια ταυτότητα η οποία στηρίζεται στην πολιτιστική και περιβαλλοντική αναβάθμιση».
Συμβάλλουμε στον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των πολιτιστικών υποδομών στην Αττική
Η Ρένα Δούρου υπογράμμισε ότι «το έργο αυτό δεν είναι ένα ‘πυροτέχνημα’. Μια αποσπασματική, εμβαλωματική ενέργεια». «Εντάσσεται σε έναν συνολικό σχεδιασμό για τον πολιτισμό που προωθούμε, χωρίς φυσικά να επιδιώκουμε ούτε να υποκαταστήσουμε την κυβέρνηση, ούτε να υποκαταστήσουμε άλλους αρμόδιους φορείς». «Θέλουμε να συμβάλλουμε στον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των πολιτιστικών υποδομών στην Αττική».
«Για εμάς τα τέσσερα τελευταία χρόνια ο πολιτισμός είναι προτεραιότητα. Είτε μιλάμε για το αρχαιότερο θέατρο του κόσμου, το Θορικό στο Λαύριο είτε για την Ηετιώνεια Πύλη στον Πειραιά ή για την αποκατάσταση και αξιοποίηση του παλαιού καμινιού Πετρούπολης». «Είτε βέβαια το έργο που αφορά τη μετατροπή των διατηρητέων κτιρίων στα Προσφυγικά της Αλεξάνδρας σε υπερτοπική πολιτιστική εστία». «Επιχειρούμε να ενεργοποιήσουμε κτίρια τοπόσημα, άξονες και ολόκληρους χώρους όπου οι πολιτιστικές δράσεις έχουν έναν ισχυρό αντίκτυπο και στον κοινωνικό και οικονομικό ιστό, και στην αρχιτεκτονική και στην εκπαίδευση». «Σε αυτό τον συλλογικό σχεδιασμό εγγράφουμε και τη συμβολή μας στον ξεχωριστό αυτό χώρο πολιτισμού και συλλογικής μνήμης που είναι το θέατρο του Λυκαβηττού», τόνισε η Περιφερειάρχης.
Πρέπει να κάνουμε το θέατρο Λυκαβηττού χώρο πολιτισμού, χώρο ψυχαγωγίας, χώρο υποδοχής περιβαλλοντικών, παιδαγωγικών εκδηλώσεων – ένα δικαίωμα που έχει αφαιρεθεί από όλους μας, πάνω από μία δεκαετία
«
Και το επιχειρούμε αυτό έχοντας επιλέξει και για τον χώρο αυτό, μια συγκεκριμένη μέθοδο». «Τις συνέργειες με όλους τους αρμόδιους φορείς. Το Υπουργείο Πολιτισμού και την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου, στη συγκεκριμένη περίπτωση – τους οποίους ειλικρινά ευχαριστώ για την αποτελεσματική τους ανταπόκριση και συνεργασία». «Είναι σημαντικό στο σημείο αυτό να διασφαλίσουμε ότι η λειτουργία του χώρου θα γίνεται τόσο από τους δημόσιους πολιτιστικούς οργανισμούς αλλά και από τα ιδιωτικά γραφεία καλλιτεχνικής παραγωγής που έχουν συνδέσει το όνομά τους, εδώ και χρόνια, με θρυλικές και πρωτοπόρες παραγωγές από όλο τον κόσμο». «Διότι πρέπει να αθροίσουμε δυνάμεις για τον κοινό σκοπό. Πρέπει να κάνουμε το θέατρο Λυκαβηττού χώρο πολιτισμού, χώρο ψυχαγωγίας, χώρο υποδοχής περιβαλλοντικών, παιδαγωγικών εκδηλώσεων. Ένα δικαίωμα που έχει αφαιρεθεί από όλους μας, πάνω από μία δεκαετία», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *