Είστε εδώ
Home > FAQ news > Η Ρένα Δούρου απαντούσε επί 4 ώρες real time στο debate των πολιτών, όπου δεν εμφανίστηκε ο Πατούλης

Η Ρένα Δούρου απαντούσε επί 4 ώρες real time στο debate των πολιτών, όπου δεν εμφανίστηκε ο Πατούλης

Η Ρένα Δούρου χθες έκανε πράξη την υπόσχεσή της “ο αγώνας για την αλήθεια τώρα ξεκινάει”. Για πάνω από 4 ώρες η Περιφερειάρχης Αττικής απαντούσε σε real time, αδιαμεσολάβητα σε όλα τα ερωτήματα των πολιτών. Στο debate των πολιτών θα παρευρισκόταν ο συνυποψήφιός της Γιώργος Πατούλης, ο οποίος τελικά αρνήθηκε να βρεθεί δίπλα της (αν και αρχικά είχε απαντήσει θετικά) για να απαντήσουν μαζί σε όλα ερωτήματα των πολιτών.


Χωρίς αποκλεισμούς, μέσω του λογαριασμού της στο fb, η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου μίλησε για όλα και για όλους. Οι πολίτες έθεσαν πολλά ερωτήματα σχετικά με την τραγωδία στο Μάτι και η Ρένα Δούρου απάντησε σε πάρα πολλά αναλυτικά. Εξήγησε ότι στην περίπτωση των δασικών πυρκαγιών, οι Περιφέρειες δεν σβήνουν φωτιές, αποκαλύπτοντας τα ψέμματα και την τυμβωρυχία που επιχειρούν οι πολιτικοί της αντίπαλοι, εργαλειοποιώντας μια εθνική τραγωδία, μέσα από εκστρατεία αποστολής χυδαίων sms. Μια εκστρατεία που ακόμη ο κ. Πατούλης δεν έχει καταδικάσει ρητά…Στάθηκε ιδιαίτερα στις προτάσεις της Περιφέρειας Αττικής για την Πολιτική Προστασία ενώ τόνισε ότι η Περιφέρεια, όπως κάθε χρόνο, έχει λάβει όλα τα προληπτικά μέτρα καθώς η αντιπυρική περίοδος έχει ξεκινήσει.


Παράλληλα αναφέρθηκε στη Μάνδρα και τα αντιπλημμυρικά έργα (διευθέτηση ρέματος Αγίας Αικατερίνης και χειμάρρου Σούρες καθώς και νέα χάραξη του δρόμου) που σήμερα ολοκληρώνονται, ύστερα από “αγώνα δρόμου” της σημερινής Διοίκησης της Περιφέρειας που το 2014 δεν βρήκε καμία σχετική μελέτη στα συρτάρια της.Υπογράμμισε ότι σήμερα γίνονται 168 αντιπλημμυρικά έργα στην Περιφέρεια, κόστους 514 εκατομμυρίων, που δεν είναι ανταποδοτικά των θυμάτων γιατί είχαν ξεκινήσει και σχεδιαστεί στην αρχή της θητείας της Περιφερειάρχη.Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις συνέπειες τις κλιματικής αλλαγής που ήλθε για να μείνει και πλέον λαμβάνεται υπόψη σε όλες τις πολιτικές της Περιφέρειας.


Η ίδια απάντησε επίσης αναλυτικά σε ερωτήσεις πολιτών για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής, την ανακαίνιση του Πεδίου του Άρεως, την πολιτική της Περιφέρειας απέναντι στις γυναίκες (“έχω μεροληπτήσει υπέρ των γυναικών”), τους συμπολίτες μας με αναπηρία που πλέον έχουν πρόσβαση σε θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικές ταινίες, τη λειτουργία της Περιφέρειας μέσα από ένα νέο ηθικό υπόδειγμα άσκησης διοίκησης.

Leave a Reply

Top