Είστε εδώ

Η περίεργη σιγή από τον Νίκο Φίλη για το διδακτορικό Πατούλη – Άμεση διερεύνηση ζητάει και η Συσπείρωση Πανεπιστημιακών

Περίεργη η σιγή του Τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ

Καταλαβαινουμε να έχει πολλά τρεξίματα με το Συνέδριο και τις … “ομπρελομαχίες”, αλλά να μην έχει βρει χρόνο ούτε για μια δήλωση;

Την ώρα μάλιστα που και ο εκπρόσωπος του κόμματος και το Γραφείο Τύπου αλλά και η  ΑΥΓΗ της οποία ήταν διευθυντής επί δεκαετίες και που είναι αυτή που ανέδειξε το θέμα,  αλλά και 92 πανεπιστημιακοί, πήραν θέση επάνω στο μείζων πλέον ζήτημα του διδακτορικού του Περιφερειάρχη… ο Τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ / ΠΣ, καθ’ ύλη αρμόδιος, ούτε μια δηλωσούλα για το “διδακτορικό Πατουλη”!

Περίεργη αυτή η σιγή … του κ Φίλη

(Πηγή: netakias.com )

Την ίδια ώρα και η Συσπείρωση Πανεπιστημιακών εξέδωσε ανακοίνωση ζητώντας την άμεση διερεύνηση του ζητήματος καθώς – όπως επισημαίνει – το ζήτημα γύρω από την διδακτορική διατριβή του Γ. Πατούλη δεν αφορά μόνο το πολιτικό ήθος και την επιστημονική συγκρότηση του ίδιου αλλά και το κύρος του ελληνικού Πανεπιστημίου

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Συσπείρωσης Πανεπιστημιακών
«Το διδακτορικό είναι μια επίπονη, επιβλεπόμενη και εξεταζόμενη πρωτότυπη επιστημονική εργασία, που παρέχει εγγυήσεις -συχνά ζωτικές- και εμπιστοσύνη στον χρήστη των επιστημονικών έργων και εν γένει στην ακαδημαϊκή κοινότητα. Το ζήτημα που προέκυψε από τις καταγγελίες σχετικά με τη διδακτορική διατριβή του κ. Γεωργίου Πατούλη δεν αφορά μόνο το πολιτικό ήθος και την επιστημονική συγκρότηση του Περιφερειάρχη Αττικής. Αφορά και το κύρος του ελληνικού Πανεπιστημίου που, παρά τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζει, δεν μπορεί να δέχεται την αμφισβήτηση πάγιων διαδικασιών του.

Το θέμα, εφόσον πήρε διαστάσεις, θα έπρεπε να ελεγχθεί από την Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ. Δυστυχώς, η υπεροπτική αντιμετώπιση του περιστατικού από αρμόδιους του ακαδημαϊκού χώρου, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ καθηγητή κ. Γεράσιμου Σιάσου, δεν πείθουν. Πολύ περισσότερο που ο κ. Πατούλης προέρχεται από έναν πολιτικό χώρο που έχει αναγάγει την αριστεία σε σημαία του.

Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ θεωρεί ότι είναι απαραίτητο να ξεκινήσει άμεσα η διερεύνηση του θέματος. Εφόσον όμως η Ιατρική Σχολή δεν προχωρεί στον προσήκοντα έλεγχο, το βάρος της διερεύνησης πέφτει πρωτίστως στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ και στη συνέχεια στο Υπουργείο Παιδείας, η Υπουργός του οποίου συχνά κόπτεται υπέρ των αρίστων. Ο έλεγχος είναι απαραίτητος από κάθε άποψη, διότι εάν οι καταλογιζόμενες παραβάσεις των κανονισμών εκπόνησης της διδακτορικής διατριβής του κ. Πατούλη αλλά και το πιο σημαντικό ζήτημα της λογοκλοπής αποδειχθούν αστήρικτες, οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι ο κ. Πατούλης υπήρξε θύμα κακόβουλων κατηγοριών και η φήμη του θα πρέπει να αποκατασταθεί. Εάν όμως οι κατηγορίες αποδειχθούν βάσιμες, τότε ο τίτλος του διδάκτορα θα πρέπει να του αφαιρεθεί και η διαδικασία αυτή να αποτελέσει φωτεινό παράδειγμα στην ακαδημαϊκή ιστορία του τόπου. Και επειδή η λογοκλοπή έχει εκτός των άλλων και νομικές διαστάσεις, θα πρέπει να παραπέμψει ταυτόχρονα το θέμα στην αρμόδια εισαγγελία. Το ελληνικό πανεπιστήμιο χρωστά αυτόν τον έλεγχο στη σπουδαία ιστορία του που συνεχίζεται. Μεταξύ άλλων και στους πολλούς διδάκτορες και υποψήφιους διδάκτορες που μοχθούν για την επιστημονική πρόοδο».

Με πληροφορίες από avgi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *