Είστε εδώ

Η κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει χαλινάρι … στον Χάρη Δούκα: “Κάποιες πρώτες κινήσεις μας κάνουν να μην είμαστε πολύ αισιόδοξοι”

Σε μετωπική σύγκρουση με το νεοεκλεγέντα δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα, οδηγείται η κυβέρνηση, με αφορμή το μετρό στα Εξάρχεια.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, δήλωσε ότι το μετρό αποτελεί μία κεντρική πολιτική της κυβέρνησης. Υπενθύμισε ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πει πως δεν θα γίνει καμία υποχώρηση από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, ειδικά όσον αφορά στο σταθμό του μετρό στα Εξάρχεια. Επικαλέστηκε άλλωστε πως η νέα γραμμή του μετρό και ο συγκεκριμένος σταθμός θα εξυπηρετεί μεγάλο μέρος κατοίκων και επισκεπτών.

Ως προς το περιβαλλοντολογικό σκέλος του ζητήματος, ο κ. Μαρινάκης επικαλέστηκε την πλήρη αναφορά της αρμόδιας εταιρείας για το πως η μετεγκατάσταση των δέντρων δεν ενέχει κανέναν κίνδυνο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχείρησε δε να επιρρίψει στον κ.Δούκα την ευθύνη για το εκρηκτικό κλίμα που δημιουργείται και το οποίο δεν προϊδεάζει για συνεργασια της κυβέρνησης με το δήμαρχο Αθηναίων.

Δήλωσε αορίστως ότι ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί και με το δήμαρχο Αθηναίων όπως και με όλους τους εκλεγμένους άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης. Υποστήριξε όμως ότι “η θέση του κ.Δούκα δεν συνάδει με την αρχική δήλωση του περί συνεργασίας στα κεντρικά ζητήματα”.

Ο κ. Μαρινάκης έκανε μάλιστα λόγο για “όψιμες ευαισθησίες”. Σχολίασε επιπλέον: “Δε νομίζω ότι πολλοί που φωνάζουν για τα δέντρα,που θα προστατευθούν, δεν τους έπιασε ο πόνος για τον φυσικό πλούτο των Εξαρχείων. Είναι απλά μία ευκαιρία για επαναστατική γυμναστική στις πλάτες των πολιτών. Εμάς μας ενδιαφέρει η κοινωνία, δεν θα κάνουμε κανένα βήμα πίσω”. 

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Αδώνιδος Γεωργιάδη πως “οι Αθηναίοι θα κλάψουν με μαύρο δάκρυ” για την εκλογή Δούκα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έσπευσε να διαβεβαιώσει ότι ο υπουργός Εργασίας έχει την πλήρη εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού και της Βουλής, εκτιμώντας ότι δεν υπάρχει θέμα. Χαρακτήρισε σεβαστή η επιλογή των πολιτών στο δήμο Αθηναίων και δήλωσε ότι είναι υποχρέωση της κυβέρνησης να συνεργαστεί με κάθε εκλεγμένο τοπικό άρχοντα. Υποστήριξε όμως ότι “κάποιες πρώτες κινήσεις μας κάνουν να μην είμαστε πολύ αισιόδοξοι”.

 

Πηγή: news247.gr / ΒΙΚΥ ΣΑΜΑΡΑ

Μια σκέψη στο “Η κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει χαλινάρι … στον Χάρη Δούκα: “Κάποιες πρώτες κινήσεις μας κάνουν να μην είμαστε πολύ αισιόδοξοι”

  1. Υβριστής, προπαγανδιστης, κυνικός μέχρι το μεδουλι και χαίρει εκτίμησης από την κοινωνία και τα ΜΜΕ. Αντί να λέμε Αδωνισμος για να περιγραψουμε την σήψη, καθιέρωσαν, με την βοήθεια βεβαίως και “συντρόφων” την λέξη Πολακισμος, όταν ο Πολάκης είναι ο μόνος που βγάζει στην”σεντρα’ σκάνδαλα και καταθέσεις αδιευκρίνιστες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *