Είστε εδώ

Η κυβέρνηση αυτή έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ καταστολής. Τώρα θέλει να καταστείλει και την κριτική

Έχει κλείσει τους πολίτες σε κατ’ οίκον περιορισμό. Έχει βγάλει τους κατασταλτικούς μηχανισμούς στους δρόμους, έχει δικές της επιλογές σε κορυφαίους θεσμούς ( έχει εκλέξει ΠτΔ την πρώην Πρόεδρο του ΣτΕ και πρόεδρο του ΣτΕ τον πρώην αντιπρόεδρο, για 6 μηνες…) ,έχει αδρανοποιήσει τις λειτουργίες της Βουλής και παίρνει όποια απόφαση θέλει καθιστωντας την νόμο του κράτους με μια απλή ΠΝΠ….

Τι αναφέρει στο editorial η Εφημερίδα των Συντακτών:

“Μάλλον λάθος αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί -και έχει δημιουργήσει- στη χώρα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Έχοντας κλείσει τους πολίτες στα σπίτια τους και έχοντας βγάλει τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους στους δρόμους νομίζει ότι μπορεί να κάνει ό,τι θέλει χωρίς κριτική και αντιστάσεις.

Εχοντας ουσιαστικά κλείσει τη Βουλή και αδρανοποιήσει τη λειτουργία των κομμάτων, νομοθετεί με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, πιστεύοντας ότι μπορεί να παίρνει όποια απόφαση της αρέσει και να την καθιστά νόμο του κράτους.

Ο πρωθυπουργός, που μόνος του διαπίστωσε ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο και έθεσε όλους τους περιορισμούς που βιώνουμε, ενδεχομένως πιστεύει αυτός και η κυβέρνησή του πως είναι οι απόλυτοι κυρίαρχοι. Κάποιο λάθος κάνουν. Και αυτό ο Στ. Πέτσας το συμπύκνωσε χθες σε μια φράση. Καλώντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μαζέψει τα στελέχη του που κάνουν κριτική, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «δεν είναι ώρα για νέους διχασμούς. Χρειάζεται ομοψυχία».

Αλήθεια; Ομοψυχία σε ποια βάση; Να κάνει η κυβέρνηση ό,τι θέλει χωρίς κριτική και έλεγχο; Λάθος καταλάβατε, κύριοι. Η χώρα έχει κοινοβουλευτική δημοκρατία ακόμα. Η κριτική και ο αντιπολιτευτικός λόγος είναι συνταγματικά κατοχυρωμένα. Το ίδιο και η ελευθερία του Τύπου.

Μπορεί εσείς να μη ρωτάτε κανέναν για ό,τι κάνετε, μπορεί να μη διαβουλεύεστε με κόμματα, θεσμούς και την κοινωνία, όπως οφείλατε, αλλά θα ακούτε -είτε σας αρέσει είτε όχι- τις απόψεις που εκφράζονται στο πλαίσιο του δημοκρατικού πολιτεύματος και θα τις λαμβάνετε σοβαρά υπόψη.

Το κυριότερο, να πάψετε να απαντάτε στην κριτική με ψέματα. Σε καιρό πολέμου, όπως λέτε, τα κράτη επιτάσσουν ό,τι τους χρειάζεται από τον ιδιωτικό τομέα. Δεν κάνουν δωράκια στους κλινικάρχες, τα οποία μετά προσπαθούν να δικαιολογήσουν με παραμύθια. «Υπάρχει μια στενή συνεργασία ανάμεσα στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα στον χώρο της Υγείας», είπε, χθες, γι’ αυτά τα δωράκια ο Στ. Πέτσας.

Για φανταστείτε αυτή τη δήλωση σε συνθήκες πραγματικού πολέμου. Δεν είναι τρομακτική; Σε ποιον κάνετε πόλεμο, κύριοι, και για λογαριασμό τίνος;”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *