Είστε εδώ
Home > FAQ news > Η επική παρέμβαση του Στέλιου Κούλογλου στο Ευρωκοινοβούλιο για την Βενεζουέλα που καταχειροκροτήθηκε από τους ευρωβουλευτές όλων των πτερύγων (vid)

Η επική παρέμβαση του Στέλιου Κούλογλου στο Ευρωκοινοβούλιο για την Βενεζουέλα που καταχειροκροτήθηκε από τους ευρωβουλευτές όλων των πτερύγων (vid)

Με το βασικό επιχείρημα ότι εφόσον δεν γίνονται προσπάθειες ανατροπής του καθεστώτος στη Σαουδική Αραβίᨔ, όπου άνθρωποι τεμαχιζονται γιατι διαφωνούν με το καθεστώς, γυναίκες βιάζονται ή εξαφανίζονται … δεν θα πρέπει να γίνεται κάτι ανάλογο στη Βενεζουέλα ο Στέλιος Κούλογλου, μαζί με την Κωνσταντίνα Κούνεβα καταψήφισαν το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που αναγνώρισε τον Χουάν Γκουαϊδό ως μεταβατικό πρόεδρο.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής Δημήτρης Παπαδημούλης ήταν απών από τη συνεδρίαση. Η απόφαση εγκρίθηκε με 439 ψήφους, υπέρ, 104 κατά και 88 αποχές.

«Εκτός από την Βενεζουέλα, υπάρχει άλλο ένα κράτος, στο οποίο παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και η Δημοκρατία! Καταπιέζουν τις γυναίκες, κόβουν σε κομμάτια τους διαφωνούντες… Πρόκειται για την Σαουδική Αραβία. Ελπίζω ότι θα ψηφίσουμε και για αλλαγή καθεστώτος στην Σ. Αραβία. Εξάλλου έχει και εκεί πετρέλαιο, οπότε πρέπει να αλλάξουμε το καθεστώς!» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Μετά την υπερψήφιση από το Ευρωκοινοβούλιο του επίμαχου ψηφίσματος ο Στέλιος Κούλογλου προέβη σε ιδιαίτερα σκληρή δήλωση μιλώντας για «τυχάρπαστη συμμαχία»:

«Σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μια τυχάρπαστη συμμαχία ακροδεξιάς, δεξιάς και πετρελαιοσοσιαλιστών συντάχθηκε με την τυχοδιωκτική πολιτική του Τράμπ στην Βενεζουέλα «εκλέγοντας» από τις Βρυξέλλες τον Γκουαϊδό πρόεδρο της Βενεζουέλας.

»Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το καθεστώς Μαδούρο έχει αποτύχει να διαχειριστεί την οικονομία, και το πολιτικό σύστημα της χώρας. Οι -υπαρκτές- απόπειρες αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης δεν μπορούν να αποτελούν δικαιολογία για την καταπάτηση δημοκρατικών ελευθεριών. Αλλά η αλλαγή κυβέρνησης στην Βενεζουέλα δεν μπορεί παρά να γίνει από τον ίδιο τον λαό της και όχι από τα γεράκια της Ουάσιγκτον. Αντί να κυνηγάει και αυτό τα πετρέλαια της χώρας, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα έπρεπε να υιοθετήσει μια πολιτική ειρηνικής διεξόδου από την κρίση, αυτή που από καιρό επιδιώκει ο ΟΗΕ, ο Πάπας, και επίσης η ελληνική και άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

»Το ψήφισμα αυτό καταψηφίστηκε από την Αριστερά, τους Πράσινους και άλλους προοδευτικούς ευρωβουλευτές, όχι ως υποστήριξη στην κυβέρνηση Μαδούρο αλλά γιατί είναι ένα ψήφισμα το οποίο εντείνει την εμφυλιοπολεμική κατάσταση που επικρατεί στην χώρα. Είναι κάλεσμα για αιματοχυσία, όχι για Δημοκρατία».

Πηγή: skai.gr

Leave a Reply

Top