Είστε εδώ

Η έμμεση μομφή Τσίπρα για Σακελλαροπούλου που “πάγωσε” πολλούς! (vid)

Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ:
“Το ελάχιστο που περιμένω είναι μια σαφή δημόσια τοποθέτηση από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας , ..για ζητήματα κρίσιμα για την λειτουργία του Πολιτεύματος ,..η επίκληση του απορρήτου που εξευτελίζει την κοινοβουλευτική διαδικασία”

Πάγωσαν πολλοί (και όχι μόνον στο Προεδρικό Μέγαρο και στο Μαξίμου ) από την σαφή έμμεση μομφή που εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για πρώτη φορά κατά της ΠτΔ!

«Τόσο εγώ, όσο και τα κόμματα της αντιπολίτευσης ορθώς μιλάμε για αντιδημοκρατική εκτροπή που παρόμοια δεν έχουμε ξανασυναντήσει από την μεταπολίτευση και μετά. Δεν νομίζω ότι θα μπορούσε να υπάρχει ευνομούμενη πολιτεία, που ο πρωθυπουργός θα μπορούσε να είχε πιαστεί να παρακολουθεί πολιτικούς αντιπάλους και θα έμενε στη θέση του. Ο κ. Μητσοτάκης θα έπρεπε από τη στιγμή που αποκαλύφθηκαν αυτά, δεν είναι δυνατόν να δίνει την ευθύνη στον ανιψιό του. Πρόκειται για πολιτική δειλία», είπε ο Αλ Τσίπρας απαντώντας για το σκάνδαλο των υποκλοπώβν και πρόσθεσε:

«Η ίδια η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ δεν είναι δυνατόν να αποδέχεται τη συνευθύνη αυτή. Από σκάνδαλο Μητσοτάκη, γίνεται σκάνδαλο ΝΔ. Εγώ έχω κάθε λόγο να θέλω να πάω στις εκλογές έχοντας απέναντι τον κ. Μητσοτάκη και με ό,τι τον βαραίνει. Εγώ δεν θέλω να ταυτίσω ένα κόμμα που έχω μεγάλες διαφορές με τέτοιες αντιδημοκρατικές λειτουργίες. Εγώ δεν έχω να θέσω κάτι στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τα θέτει η ίδια η ζωή. Τι θα θέσω λοιπόν; Αυτό που περιμένω είναι μια σαφή δημόσια τοποθέτηση σε ό,τι αφορά το κυρίαρχο ζήτημα με την άρση του απορρήτου. Αυτό εξευτελίζει κάθε έννοια δημοκρατικής λογοδοσίας και ευθύνης».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.