Είστε εδώ

Η Αριστερή Πλατφόρμα … “ξεμπερδεύει” με τη ΛΑΕ! “Φευγάτη” και η Ζωή.

Ισχυρότατοι είναι πλέον οι κλυδωνισμοί στο εσωτερικό της ΛΑΕ, καθώς όπως φαίνεται ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, θεωρεί πως ήρθε η στιγμή να … μπει στην άκρη το νεοσύστατο εκλογικό σχήμα και να βγεί μπροστά η … “μπαρουτοκαπνισμένη” και πολύ πιο σφικτά συνδεδεμένη Αριστερή Πλατφόρμα! Παράλληλα “ξένο σώμα” θεωρείται πλέον στο κόμμα της ΛΑΕ, η Ζωή Κωνσταντοπούλου,που εδώ και καιρό, έχει αυτονομηθεί πλήρως, αποφεύγοντας τις πιο πολλές φορές και την απλή ενημέρωση στο κόμμα, για τις κινήσεις της και τις τοποθετήσεις της.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών ( του Γιώργου Πετρόπουλου) η ενότητα πλέον της Λαικής Ενότητας δοκιμάζεται έντονα καθώς μία σειρά γεγονότων πυροδοτεί ραγδαίες εξελίξεις και απελευθερώνει φυγόκεντρες τάσεις.
Το Αριστερό Ρεύμα ( Αριστερή Πλατφόρμα), από άτυπη τάση μέσα στη ΛΑ.Ε., πραγματοποιεί σήμερα και αύριο πανελλαδική συνδιάσκεψη για να μετατραπεί σε αυτοτελή πολιτική κίνηση στο εσωτερικό της παράταξης.Στην πανελλαδική του συνδιάσκεψη το Αριστερό Ρεύμα, πρόκειται να αποφασίσει τη μετατροπή του σε αυτόνομη πολιτική κίνηση. Αυτή η μετεξέλιξη θα οριστικοποιηθεί σε δύο φάσεις. Η πρώτη λήγει αύριο όταν θα ληφθεί η σχετική απόφαση. Η δεύτερη φάση προβλέπει μέσα σε ένα εξάμηνο, το αργότερο, τη διοργάνωση συνεδρίου της νέας πολιτικής οργάνωσης όπου θα ψηφιστούν το ιδεολογικοπολιτικό της πλαίσιο και το καταστατικό της.

Μια σειρά στελέχη της ΛΑ.Ε. και του Αριστερού Ρεύματος έχουν συγκροτήσει δική τους ξεχωριστή τάση με τον προσωρινό τίτλο «Συμβολή 73», καθώς τόσα είναι τα στελέχη που υπογράφουν «Κείμενο Παρέμβασης προς την Ιδρυτική Συνδιάσκεψη» της παράταξης. Ανάμεσα σε άλλους, στη «Συμβολή 73» συμμετέχουν ο Στάθης Κουβελάκης και η Φλώρα Νικολιδάκη.
Μεμονωμένα στελέχη, όπως ο Δημήτρης Μπελαντής (παλιό στέλεχος του Αριστερού Ρεύματος και μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ), αυτονομούνται από τάσεις. Ο τελευταίος αποχώρησε από το Ρεύμα στη βάση πολιτικής πλατφόρμας την οποία και δημοσιοποίησε στην ιστοσελίδα ISKRA.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *