Είστε εδώ
Home > FAQ media > Η απάντηση του Documento στον Σ.Τσιόδρα που ενοχλήθηκε από ερώτηση δημοσιογράφου: Είστε επιστήμονας, όχι Δεξιός ψάλτης

Η απάντηση του Documento στον Σ.Τσιόδρα που ενοχλήθηκε από ερώτηση δημοσιογράφου: Είστε επιστήμονας, όχι Δεξιός ψάλτης

Στην ενόχληση που όπως φάνηκε προκάλεσε ερώτηση δημοσιογράφου του Documento απαντά η εφημερίδα με ανάρτηση στο documentonews.gr:

Από την μέρα του διορισμού του κυρίου Σωτήρη Τσιόδρα στη θέση του επιστήμονα που ενημερώνει για την πανδημία, το Documento συνειδητά, επέδειξε σεβασμό στο πρόσωπό του και το θεσμικό ρόλο που έχει αναλάβει. Κατανοούμε το δύσκολο ρόλο του και προσπαθήσαμε να διαφυλάξουμε το κύρος του, θέτοντάς τον έξω από οποιαδήποτε κριτική.

Σιωπήσαμε ακόμη και τότε που ο κύριος Τσιόδρας έκανε ατυχείς εμφανίσεις σε ρόλο ψάλτη, όταν συνάδελφοί του προσπαθούσαν να πείσουν τους ηλικιωμένους να μείνουν μακριά από θρησκευτικές συναθροίσεις, δίνοντας το λάθος μήνυμα. Σιωπήσαμε και όταν ο κύριος Τσιόδρας το προηγούμενο διάστημα απέφυγε να κάνει σαφή τη στρατηγική που ακολουθείται (κάνουμε τεστ όπως λέει ο ΠΟΥ; Έχουμε τεστ; Πρέπει να προμηθευτούμε τεστ;) ακροβατώντας επικίνδυνα ανάμεσα στην επιστήμη και την πολιτική. Σήμερα όμως δεν μπορούμε να σιωπήσουμε γιατί πλέον ο κύριος Τσιόδρας κινδυνεύει να μετατραπεί ο ίδιος σε δεξιό ψάλτη της πολιτικής με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη χώρα .

Η δημοσιογράφος του Documento Αντιγόνη Μιχοπούλου, έθεσε ένα ερώτημα στον κύριο Tσιόδρα κατά τη σημερινή Συνέντευξη Τύπου, το οποίο τυγχάνει να είναι και ερώτημα δεκάδων ανθρώπων που τηλεφωνούν στην εφημερίδα. Παραθέτουμε ακριβώς το ερώτημα:

“Ένα στενό συγγενικό μου πρόσωπο-ευτυχώς νεαρό σε ηλικία – που είχε συνεχόμενες μέρες πυρετό και βήχα τηλεφώνησε στον ΕΟΔΥ για να την καθοδηγήσει. Ο ΕΟΔΥ της είπε να βρει ένα γιατρό για να την εξετάσει. Ο οικογενειακός γιατρός έχει κλείσει το ιατρείο του επειδή όπως δήλωσε φοβάται γιατί είναι μεγάλος σε ηλικία. Το συγγενικό μου πρόσωπο τηλεφώνησε σε δυο παθολόγους που βρήκε στην περιοχή της αλλά δεν δεχτήκαν να την δουν; Τι συμβουλεύετε αυτή την ασθενή και εκατοντάδες άλλους που είναι στην θέση της που δεν έχουν ούτε οικογενειακό γιατρό ούτε χρήματα για να κάνουν τεστ ; Μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να επιτηρούν μόνοι τους την υγείας τους; Δεν νομίζετε ότι είναι επικίνδυνο τόσο για τη διασπορά του ιού όσο και για την υγεία του ασθενή να μην γνωρίζει τι έχει επειδή δεν μπορεί να κάνει τεστ και να μην έχει γιατρό να τον παρακολουθεί ;”

Η απάντηση του κυρίου Τσιόδρα ήταν πως τρομάζουμε τον κόσμο. Είπε συγκεκριμένα:

“Διακρίνω μια αίσθηση (σ.σ διάθεση προφανώς θέλει να πει) να σκορπίσει τον φόβο η αγαπητή δημοσιογράφος, η οποία δεν μου αρέσει, να σας πω, ειλικρινά.”

Για να ξεκαθαρίσουμε λοιπόν μερικά πράγματα. Ο δημοσιογράφος ρωτάει αυτό που ιεραρχεί ως αναγκαίο για να το ρωτήσει. Ο κύριος Τσιόδρας είναι εκεί για να απαντά στο ερώτημα και όχι για να κάνει χαρακτηρισμούς και αξιολογήσεις του δημοσιογράφου. Αν ο κύριος Τσιόδρας θέλει να τον σέβονται, οφείλει να σέβεται και ο ίδιος. Είναι επιστήμονας σε ώρα μεγάλης ευθύνης και όχι πολιτευόμενος. Πρέπει λοιπόν να απαντάει ντόμπρα, σταράτα και κυρίως επιστημονικά σε ό,τι ερωτάται για να ενημερωθεί ο κόσμος. Τώρα σε ό,τι αφορά τον χαρακτηρισμό, ας ακούσει ο κύριος Τσιόδρας τον γιατρό Στέλιο Δημητρακόπουλο που βγήκε σε συνέντευξη στην ΕΡΤ αμέσως μετά τη συνέντευξη Τύπου του ίδιου, για να δει αν πρόκειται για τρομοκράτηση του κόσμου ή για πραγματικότητα για την οποία πρέπει να δώσει απαντήσεις. Εκτός να θεωρεί πως απορία ψάλτου…ύβρεις.

δημοσιεύτηκε στο documentonews.gr

 

5 thoughts on “Η απάντηση του Documento στον Σ.Τσιόδρα που ενοχλήθηκε από ερώτηση δημοσιογράφου: Είστε επιστήμονας, όχι Δεξιός ψάλτης

  1. Καλά θα κάνετε να μην κρίνετε κι εσείς το επιστημονικό προσωπικό κυρίες και κύριοι. Αφήστε τους επιστήμονες να έχουν κι εκείνοι τις άτυχες στιγμές τους όπως πολλές φορές είχατε εσείς. Αφήστε τους ήσυχους να επιτελέσουν το έργο τους και πεδίον δόξης λαμπρό μετά την μάχη. Προς το παρόν επικεντρωθείτε στην αντιδεξια κριτική σας στοχευοντας την κυβέρνηση και τους λοιπούς κυβερνητικούς. Έλεος πια!

  2. Ωραια ολα αυτα αλλα στην αγωνιωδη προσπαθεια να βρει γιατρο ανεπιτυχως η συνανθρωπος μας ,δεν βλεπω απαντηση.Και αυτο με ανησυχει.

  3. Αγαπητή Έλενα είναι ανήκουστο να ζητάτε φίμωση των ανθρώπων που έχουν την υποχρέωση να μας ενημερώνουν. Ο κύριος αυτός επίσης ειναι εκεί ακριβώς για να ενημερώνει τον κόσμο και όχι για να κρίνει τις ερωτήσεις που του γίνονται. Επίσης υπάρχουν πάρα πολλοί συνάνθρωποί μας που αγωνιωδώς ρωτούν το συγκεκριμένο πράγμα. Αιδώς!

  4. Ακριβώς επειδή “είναι επιστήμονας σε ώρα μεγάλης ευθύνης”, μία από τις ευθύνες που έχει είναι να προφυλλάσει τον κόσμο από τον πανικό. Επίσης μην γράφετε σαν να εισαστέ υπεράνω κριτικής λόγω της δημοσιογραφικής σας ιδιότητας. Και για να καταλήξω, εάν θυμάμαι καλά απάντησε ότι εάν κάποιος πολίτης χρειάζεται ιατρική βοήθεια και δεν μπορεί να την βρει σε ιατρείο της περιοχής του, μπορεί πάντα να απευθύνεται στα δημόσια νοσοκομεία. Αφήστε τον άνθρωπο να κάνει την δουλειά του.

  5. Ο τύπος με το μισοκακόμοιρο ύφος είναι μόνο για να ανακοινώνει νοσούντες και θανάτους: Για τις ελλείψεις γιατρών και νοσηλευτών και ειδών προστασίας στα νοσοκομεία, μούγγα στην στρούγγα.

Leave a Reply

fifteen − thirteen =

Top